Freitag, 23. Juli 2010

Villa Kvarngatan (innanför)

Idänpuoleinen huone alakerrassa on isäntäväen aamiaishuone, sillä sinne paistaa aamuaurinko. Aamiaishuoneessa on toimiva uuni, jolla lämmitetään taloa viileämpinä päivinä. Tosin meidän lomaviikolla ei todella ollut tarvetta sytyttää uunia.


Keittiössä on toimiva puuhella, jota ei käytetä enää ruoan laittoon vaan korkeintaan lämmitykseen. Sen vieressä vasemmalla on uusi sähköliesi.Puuhellan päällä on kaksi ystäväni paistamaa leipää eli taas esillä se ongelma, että jokainen kaipaa ulkomailla oman maan leipää ja saksalainen pitää kokojyväleivästä. Vaihtoehtona he syövät välillä Fazerin suomalaista ruisleipää, sitä myydään kylän supermarketissa. Kaipaakohan ruotsalaiset ulkomailla ruotsalaista leipää?


Emäntä on hyvä kokki ja lyhyessä ajassa syntyy mitä maukkaimpia aterioita.Isompi ruokapöytä löytyy olohuoneen puolelta. Sen ääreen mahtuu monta ruokailijaa.


Olohuoneen uuni toimii kunnostuksen jälkeen hyvin. Huonekalut on löydetty joko talosta tai loppikselta ja emäntä on maalannut ne valkoiseksi. Sohvanurkkauksessa oli vielä väliaikaisesti ikivanhat Askon (sic!) pienet sohvat, jotka ystävämme oli perinyt työpaikaltaan aeronomian instituutista, mutta ne korvataan pian ilmeisesti Ikealla.


Olohuoneen förstukvistin puoleisesta ikkunasta näkee vanhan myllyn. Ikkunalaudalla on kruunulyhty, jollaisen minäkin ostin Malmön Pandurosta.


Talon korjaus ja sisustus ovat vielä kesken, mutta silti siellä on kodikasta. Yläkerrassa on mm. tällainen vierashuone.

Kommentare:

 1. Ei voi muuta kuin ihailla tuon isäntäväen tarmokkuutta. Asuvat kaukana ja kuitenkin ovat ehtineet kunnostaa noin paljon ja todella hyvällä maulla! Yllytyshullun tekisi mieli nyt ostaa isot purkit valkoista maalia ja tehdä samanlainen muodonmuutos sinne meidän mökkiin. Toisaalta haluan säilyttää paljon entiselläänkin, vaikka ei olisikaan yhtä kaunista. Ja kun tässä pähkäilee, ei tapahdu mitään! Ihailee vain muiden aikaansaannoksia. Tuota kruunuakin olen ollut ostamassa jo kauan, mutta taitavat loppua kaupoista ennen kuin ehdin tilaamaan. Täällä http://www.talomaalla.fi/ niitä on ainkin ollut:)

  AntwortenLöschen
 2. Tosi viihtyisää, ja sanoisin myös, että ruotsalaista! Upeaa työtä ystäviltäsi!

  Haluaisin myös tuollaisen avokeittiön mökille, mutta muut haraavat vastaan. Nuo tulisijat, missä on sellainen "hylly" ovat myös mieleeni.

  Lähdenkin tänään mökille, siellä palaa puita ja ehkä myös pinna, sillä tänä aamuna oli satanut lunta (!!!) ja lämpötila on juuri plussan puolella, hallaa luvattu. Lyhyt ja vähäluminen on Lapin kesä.

  AntwortenLöschen
 3. Onpa mielenkiintoista katsella kuvia ystävienne mökiltä. On kuin olisi siellä mukana.... Kyllä he ovat aikaansaavia ihmisiä. Ja tuo valkoinen väri on niin kaunista. Sillä saa monta asiaa yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, vaikka pohjalla onkin mitä muita värejä.

  AntwortenLöschen
 4. Hieno puuhella, ruotsalaista leipää ei enää taida olla, kun syödään saksalaista, suomalaista, italialaista, greikkalaista, unkarilaista... leipiä on mahdottomasti, joka nensa-asemallakin, lämmintä vastaleivottua.

  AntwortenLöschen
 5. Bensa-asemallakin tuoretta vastaleivottua..

  AntwortenLöschen
 6. Innanför också jättevackert där!
  Aivan ihanan talon ovat laittaneet itselleen;kivan viihtyisän näköistä.ON kyllä jännää,miten sitä oman maan leipää kaivataan,mulla on just ruisleivän hapatin valmistumassa keittiön pöydällä.....

  AntwortenLöschen
 7. vautsivau miten jotkut osaa...tosi kivan nakoinen!

  AntwortenLöschen
 8. Clarissa: se on just se ongelma, että joskus saattaa katua, että on maalannut, mutta nuo mööpelit kun ei olleet ainakaan mitään vanhoja perintöjä vaan vähän huonokuntoisempia kirppariostoksia ja silloin on ehkä helppo maalata
  Helena: saksalaiset on saaneet siis ruotsalaisen näköistä aikaan ja kaipa se oli tarkoituskin. Ota vaan ne hiihtovälineet mukaan Lappiin.
  Maija: just, ne huonekalut näyttää nyt siltä kuin olisivat aina kuuluneet yhteen
  Helena: kyllä sieltä Ruotsista tosiaan sai nyt jo parempaa leipää kuin 30v sitten
  Yaelian: minä olen vuosikymmeniä sitten saanut hapanjuuren juuri tuolta Kvarngatanin ystävältä ja hoidin sitä kuin kukkaa kämmenellä ja sitten annoin sen loman ajaksi hoitoon työkaverille, joka pilasi juuren. Silloin en vielä tiennyt, että sen olisi voinut pakastaa.
  BLOGitse: kiva on ja oikeastaan kodikkaampi kuin se meidän miljonääriystävien unelmatalo (toivottavasti ne ei lue tätä, ei vais, ei ne lue, kun ne ei tiedä mitään mun blogin olemassaolosta).

  AntwortenLöschen
 9. Kiva kun näytit kuvia ystävienne "mökistä" - aivan ihanaa romantiikkaa ja taidolla tehtyä(ja emännällä samaa sarjaa esiliina kun meillä kaitaliina ja pannulaput ;o))).
  Ihanaa viikonloppua Allu!

  AntwortenLöschen
 10. Heljä: olisko esiliina ehkä Ikeasta? Hyvää Marokon matkaa teille!

  AntwortenLöschen
 11. Meilläkin on hella, jota käytin vimmaisesti silloin, kun vielä TODELA säilöin eli tein esim. 20 kiloa maustekurkkuja.

  Nuo avohyllyt ovat käytänölliset.

  Mitä Ikeasta ei saa, sitä ei tarvitse. meidän maakunta-aviisissa olit änään eka kerran Ikean mainos, ksoka nyt on Ikea Tampereella. Lähden sinne syysshopailemaan Bessun kanssa Vantaan Ikean sijasta

  Kivanäköinen vierashuone.

  AntwortenLöschen
 12. Leena: oho, maustekurkkuja itse tehtynä, vau! Ikeasta kyllä löytää aina jotain, eilen kävin taas ostoksilla.

  AntwortenLöschen
 13. Siis niin ihana talo ulkoa ja sisältä että ei melkein vois uskoa että jollain on oikeasti noin ihana talo! ;D

  Siis IHANA!
  En muuta osaa sanoa!!! :)

  AntwortenLöschen
 14. Ihana idyllinen talo, samoin ympäristökin!

  AntwortenLöschen
 15. Susadim: eikös olekin ja pienillä rahoilla saatu aikaan

  AntwortenLöschen