Dienstag, 2. November 2010

Taidepläjäys

Viikonlopulle sattui paljon taidetta, mutta ihan sopivaa tekemistä marraskuussa tuo museoissa tai taidemessuilla käynti. Museossa oli näyttely Auf Leben und Tod eli Do or die, jossa oli teemana ihmiselämä raskaudesta kuolemaan asti. Verrattavana oli vanhoja maalauksia ja uudempia valokuvia. Näyttelyn julisteessa on tämä valokuva, jota ensi silmäyksellä lehtimainoksessa nähtyäni luulin vanhaksi hollantilaiseksi maalaukseksi, mutta se osoittautuikin valokuvaksi, jossa naisella on muovipussi päässä.
kuva netistä
Näyttelyssä oli myös yksi ihana Loretta Luxin lapsikuva ja menin katsomaan hänen kotisivuaan, josta löytyy tosi jänniä vähän niinkuin surrealistisia lapsikuvia, kannattaa katsoa.
Maanantaina eli pyhäinpäivänä kävimme ArtFair-taidemessuilla, joissa kansainväliset galleriat esittelivät pääasiassa 1970/1980-luvulla syntyneitä (=nuoria) taiteilijoita.
Esillä oli monen taiteilijan hauskoja puuveistoksia. Tuo hiihtoporukka oli jännä, aika ohuiden mutta pitkien keppien päässä pieniä, ehkä tulitikkulaatikon kokoisia laskettelijoita.

Tästä tunnistin jo kaukaa John Lennonin ja Yoko Onon.

Kas kun eivät ymmärtäneet pyytää minua tähän kuvaan mukaan! Mallina tähän valokuvaan on tietenkin ollut Matissen Tanssi.

Allumiestä miellytti tämä taulu, mutta se oli jo myyty, joten piti tyytyä katsomaan sitä paikan päällä.

Kommentare:

 1. Asut kyllä melkein kulttuurin kehdossa.
  Oi noita lapsikuvia, kävin katsomassa. Pitäisi yrittää matkia, kun kuvaa ensi kerralla noita pieniä.
  Oi noita puuveistoksia ja tuota "Vermeerin" tyttöä! Yritin erottaa sinut tuosta Matissesta, mutta sitten luin, että et ollut kutsuttujen joukossa:(
  On teillä sulattelemista.
  Minua odottaa näyttely Onerva-kaupungin naiset http://www.tikanojantaidekoti.fi/nayttelyt.html
  L.Onerva ei kuulu suosikkeihini, mutta näyttely kiinnostaa.

  AntwortenLöschen
 2. Taidetta on monenmoista...Jotain miellyttää nykytaide, toisia taas Matisse. Minä en kyllä huolisi tuota taulua seinälleni.

  AntwortenLöschen
 3. Kiitos tästä taidepläjäyksestä. Minulla on taas illalla vuorossa elokuva, joka siirtyi sunnuntailta, Ruotsalainen avioliitto.

  Kyllä tuo viimeinen taulu kelpaisi minunkin seinälle.

  AntwortenLöschen
 4. Tuon alimman kuvan olisin minäkin halunnut. Ja tanssi-kuva on ihana, hulvaton ja iloinen. Ihania naisia!

  AntwortenLöschen
 5. Ai kamala tuo kuva alastomista naisista piirileikissà. Meni ruokahalut! :-o

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: eikös ollutkin kivoja lapsikuvia, niistä oli yksi siellä näyttelyssä mukana lapsuus-osassa
  Sira: kyllä minä aidon Matissen ottaisin
  Helena: luulin ensin, että katsot Ingmar Bergmania, mutta se onkin tuo uusi filmi. Kerro sitten millainen oli.
  kato nyt tätäkin: minustakin se tanssikuva oli hauska, sai nauramaan, vaikka ei kai sitä kukaan kotiin ripusta
  Ciacy: sen kuvan voisi liimata jääkaapin oveen, tulis ehkä vähemmän syötyä

  AntwortenLöschen
 7. No aivan....hyvà uusi metodi laihdutukseen...ei enàà niità "ennen olin tuon nàkòinen ja haluan olla sellainen vielà jonakin pàivànà uudelleen"-kuvia jààkaappiin vaan just noita"aiotko tosiaan avata sen jààkaapin ja tulla yhdeksi meistà", ehe!

  AntwortenLöschen
 8. Taidetta on aina kiva katsoa! Ja tuo Matissesta inspiksen saanut kuva on aika ihana!Isoisäni setä muuten oli Matissen oppilas
  http://de.wikipedia.org/wiki/Isaac_Gr%C3%BCnewald

  AntwortenLöschen
 9. Minäkin katsoin ensi silmäyksellä muovipussinaista entisaikaiseksi hollantilaiseksi.
  Ja nuo tanssivat naiset ovat hellyttävän kivoja.

  AntwortenLöschen
 10. Tuo eka kuva on kuin mina silloin kun varjasin hiuksiani! :)

  AntwortenLöschen
 11. Yaelian: vau, sieltähän ne sinun lahjat onkin sitten varmaan peräisin
  Kirlah: taisin nähdä sen kuvan kerran jossain katujulisteessa ja kerran lehdessä ja sitten vasta näyttelyssä tajusin, että se ei olekaan maalaus Hollannista
  BLOGitse: ota ensi kerralla kuva, niin voidaan vertailla

  AntwortenLöschen
 12. Aivan IHANIA kuvia tuolla Loretta Luxin sivuilla!!!

  Valokuvanäyttelut ovat mielenkiintoisia, me aiomme mennä lähipäivinä katsomaan Angkor -valokuvanäyttelyä Pariisissa, sielä on näytillä kuvia jopa niiltä ajoilta, kun Angkorin temppelit on ensimmäiseksi löytyneet! :)

  AntwortenLöschen
 13. MaaMaa: eikö olekin ihania kuvia. Me nähtiin kerran Bonnissa sellainen Angkor-näyttely ja päätettiin, että sinne on pakko päästä ja päästiinkin.

  AntwortenLöschen
 14. En kai sieltä ole perinyt,kun ei ole verisukulainen.Oli isoisän setä sukulaisen naimisiinmenon johdosta,mutta kuulemma oli läheinen ja maalasikin isoisän tämän ollessa lapsi.Se maalaus on nyt tätini olohuoneessa.

  AntwortenLöschen
 15. Kävin kollegani kanssa katsomassa sen "Ruotsalainen avioliitto"/ Enda rationella, jonka ohjasi Jörgen Bergmark ja pääosissa oli tunnettuja näyttelijöitä Rolf Lassgård, Stina Ekblad, Pernilla August ja Claes Ljungmark. Vaikea sanoa oikeastaan muuta kuin lyhyesti "den rationella svensken", kuten heti kommentoin kollegalle. Tunnistin elokuvan tapahtumista tiettyjä kulttuurisidonnaisiksi luokiteltuja tapoja ja asioita, sillä kuten kaikki tietävät :) ruotsalaiset diskuteeraavat ja diskuteeraavat jotta asiat selviävät. Mutta rakkaus ei ole rationaalista, vaan jotain ihan muuta. Elokuva jättää katsojan varaan paljon ja se on hyvä. Välillä se oli aika absurdi. Suosittelen kyllä. Näyttelijät ovat hyviä.

  AntwortenLöschen
 16. Saahan toki taide olla hauskaakin. Ja haastoin sinut muistelemaan lapsuuttasi, hauska varmaan sekin.

  AntwortenLöschen
 17. Helena: saa nähdä tuleeko leffa Saksaan
  Sirokko: minustakin taide saa olla hauskaa, on sitten eri asia, haluaako ripustaa jonkun taulun olohuoneen sohvan yläpuolelle vai katseleeko sitä jossain näyttelyssä tai museossa.

  AntwortenLöschen