Montag, 22. Juli 2024

Kanada 7

 Pääsimme lopulta „ihmisten ilmoille“ Victoriaan, nätti kaupunki, very British. Hotellimme oli parhaalla paikalla ja nyt alkoi saada muutakin ruokaa kuin hot dog tai burger.



Kävimme parlamentissa, jota esitteli nuori nainen, jolla oli tällainen nimikyltti. Pascale-nimen yhteydessä voi luulla, että siinä halutaan selventää, että hän on todella nainen eikä Pascal, mutta tuollaisia kylttejä näkyi muutenkin vaikkapa kassaihmisellä, saattoi lukea vaikka divers. Saksassahan lukee työpaikkatarjouksissa usein m/w/d eli mies, nainen, divers. Kun tässä sattumalta katsoin LinkedIn:stä mitä kaukaisten tuttaviemme tytär tekee opiskelunsa jälkeen, tulikin vastaan uutinen, että hän ei olekaan enää se tumma kaunis kiharatukkainen Bella, vaan hänellä on lyhyt punainen poikatukka ja nimi on Noah. Onko hän nyt sitten kai ei-binäärinen.




Tässä hotellimme, palvelukin oli Victoriassa aivan eri luokkaa. Harvoin olen tavannut niin epäystävällistä palvelua kuin alkumatkalla. Jos olit jossain luukulla odottamassa, siellä voivat nenäsi edestä panna luukun kiinni ja sanoa, että nyt on tauko. Jos meidän täkäläisessä supermarketissa kysyy jotain, he eivät selitä missä tavara on vaan jopa vievät sinut sinne hyllylle, mutta ei Kanadassa, siellä mumisevat jotain epäselvästi mistä tavaran voi löytää.



Näkymä ikkunastamme

Valitettavasti bussissa kiertänyt flunssa oli ehtinyt tarttua meihin juuri kun olimme Victoriassa emmekä jaksaneet kävellä niin kauan kuin oli tarkoitus eikä valaitakaan nähty, koska oli liian tuulista.  Kaupungista löytyi kuitenkin sitten patteri rannekellooni, sellaista ihmettä ei pohjoisesta löytynyt. Ja hotellissa oli high tea, aivan ihana. Se maksoi maltaita, mutta nautimme herkuista ja hienosta maisemasta ja hyvästä palvelusta.





Yksi meistä neljästä oli illalla niin naatti, että jäi sänkyyn ja me muut kekkasimme kivan japanilaisen bistron ja saimme siellä juuri sitä, mikä teki flunssaiselle hyvää, oikein maustettua keittoa, koko Kanadan matkan paras ruoka.


Alice Munron kirjakaupassakin kävin, en olisi mennyt, jos olisin tiennyt 






Victoria



2 Kommentare:

  1. Siis kyllä teillä on sulateltavaa ja meillä matkaanne seuranneilla katseltavaa!! Hyvin oli suunniteltu, en nyt muista kuka tai mikä olikaan matkanjärjestäjä. Kun paljon tapahtuu ja näkee, mahtuu mukaan pettymyksiäkin ja tässähän se nyt oli tuo Munro. Ikävää!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Nyt luetaan uutisista, että Jasper, jossa olimme, on evakuoitu metsäpalon takia, huh! Voin kuvitella mikä kaaos siellä on, kun kaikki kuljetetaan sitä ainoaa tietä.

      Löschen