Mittwoch, 28. Mai 2008

Amerikan arkku


Tämä on isotäti Rosan Amerikan arkku. Rosa lähti 1928 New Yorkiin ja oli pitkään Mr. Vanderbiltin kokkina. Näin äskettäin vanhan Shirley Temple-elokuvan, jossa kotiopettajattarella oli samanlainen matka-arkku.

2 Kommentare:

 1. Hei Allu ja kiitos kommentistasi blogissani, oli kiva löytää uusi ulkosuomalaisen blogi!! Tämä arkku on upea aarre!

  Me ollaan tänä keväänä ahkerasti vierailtu Newport, Rhode Islandissa, ja mm. kierretty rikkaiden vanhoja kesäkartanoita (nykyisin museoina). Parissa pääsi keittiöönkin, eli voin hyvin kuvitella isotätisi Rosan siellä!! Breakers-kartano oli tuohon aikaan Cornelius Vanderbiltin tyttären käytössä, ja Marble House William Vanderbiltin ja hänen perheensä rakennuttama. Tiedätkö mikä perhe oli kyseessä? Tosi mielenkiintoista!! Ja nämä kaksi kartanoa oli minun suosikkejani...
  Jos et ole vielä tsekannut, niin käy sivuilla newportmansions.org
  Kiva blogi sinulla!

  AntwortenLöschen
 2. Hei Sennie, en tiedä varmuudella, kuka niistä Vanderbilteistä oli kyseessä. Muistan vain, että tämä oli joku vanhapoika, joka asui talvet New Yorkissa ja kesäksi mentiin jonnekin viileämpään paikkaan, ehkä Vermontiin. Meitä nauratti aina vanhan tädin puheet, kun hän oli ollut niin pitkään pois Suomesta, että ei osannut tiettyjä suomalaisia termejä kuten kokolattiamatto, jota hän käytti nimetystä matto koonasta koonaan ja joskus sitten välähti, että se oli from corner to corner. Ja auto oli aina kaara.

  AntwortenLöschen