Sonntag, 29. Juni 2008

Lauantai-illan menu


Eilen nautittiin kauniista kesäillasta terassilla neljän vieraan kanssa tällaisella menulla:
Kampasimpukoita vihreän parsan kera
Grillattua lampaanfilettä
Yrttiryyditettyä perunaa ja paprikaa (Jyrki Sukulan reseptillä)
Täytettyjä punajuuria
Höyrytettyä purjoa vadelmavinegretissä
Suklaa-appelsiini-kuppeja
Kaikki maistui hyvälle, mutta jälkiruoan resepti piti heti kopsata vieraille.

Suklaa-appelsiini-kupit
Virallisesti 6 hengelle (riittää mielestäni kahdeksallekin)

200g tummaa (talous)suklaata
1 appelsiinin kuori raastettuna
3 dl kermaa
150g fariinisokeria
3 rkl Cointreau (appelsiinilikööriä)
3 valkuaista
appelsiinin kuoren suikaleita (zest)

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää raastettu appelsiinin kuori.
Vatkaa kermaa ja 100g fariinisokeria vaahdoksi,lisää likööri joukkoon.
Vatkaa eri astiassa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vähitellen loppu sokeri.
Sekoita varovasti sulatettu suklaa kermavaahtoon ja sitten valkuaiset.
Jaa massa kuuteen mokkakuppiin, peitä foliolla ja pane ainakin tunniksi jääkaappiin.
Koristele ennen tarjoilua appelsiinin kuoren suikaleilla ja tarjoa vohvelikeksin kanssa.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen