Eilen oli ihana kesäilta ja istuimme ystävien kanssa pitkään ulkona. Tarjosin ensin salaattia grillatun vuohenjuuston ja pinjansiementen kanssa. Sitten merikrottia passionhedelmätomaattien ja tagliatellen kanssa ja jälkiruokana mascarponea vadelmien ja murskattujen amaretti-keksien kanssa.
Passionhedelmä-tomaatti-tagliatelle kalan kanssa
3 passionhedelmää eli maracujaa
1/2 punainen chilipalko
500 g punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
2 rkl sokeria
450ml kuivaa valkoviiniä
suolaa
400g tagliatellea
400g kalan filettä (esim. lohta, puna-ahventa tai merikrottia)
4 ohutta siivua Amerikan pekonia
mustapippuria myllystä
1 nippu basilikaa
2 rkl voita
Halkaise passionhedelmät ja puserra sisus mehuineen siivilän läpi.
Halkaise chilipalko, poista siemenet.
Kalttaa tomaatit.
Sulata sokeri pannulla, lisää passionhedelmän mehu, chili ja suola.
Keitä kastiketta kunnes jäljellä on 1/3.
Keitä tagliatelle ohjeen mukaan al dente.
Paista pekoni pannulla rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä.
Leikkaa kala palasiksi ja paista ne pannulla 2-3 min. kummaltakin puolelta.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Poista chilipalko kastikkeesta. Lisää tomaatit, basilika (kokonaisena tai palasina) ja kuumenna nopeasti.
Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Tarjoa tagliatelle kalan ja kastikkeen kanssa.
Itse laitoin merikrottia, kun sitä oli saatavilla, mutta muukin kala sopii. Makeahko kastike ja kala on pikantti yhdistelmä ja sai kehuja vierailtakin.
Kuulostaa hyvältä. Pirkko
AntwortenLöschen