Iloisena yllätyksenä totesin eilen, että kauppaan oli tullut hokkaido-kurpitsoja ja tuli vesi kielelle ajatellessani Maailman parasta kurpitsakeittoa, josta pitävät myös sellaiset ihmiset, jotka väittävät, että EIVÄT pidä kurpitsasta.
Kolmisen vuotta sitten kävimme New Englandissa ja sehän olikin oikein kurpitsaparatiisi.
Kuvassa hokkaido-kurpitsa
Maailman paras kurpitsakeitto
1,5 kg kurpitsaa (mieluiten hokkaido-kurpitsaa, josta voi syödä myös kuoren)
2 sipulia
30 g voita
2 rkl currya
750 ml kasvislientä
500 ml paseerattuja tomaatteja
2 dl ranskankermaa
2 dl maustamatonta jogurttia
kahden appelsiinin mehu (tai valmista tuoremehua)
raastettua inkivääriä, suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan
Poista kurpitsasta siemenet ja leikkaa se palasiksi, jotka haudutetaan sipulin ja voin kanssa kattilassa.
Lisää curry, kasvisliemi ja paseeratut tomaatit ja keitä puolisen tuntia ja soseuta.
Lisää ranskankerma, jogurtti, appelsiinimehu ja mausteet. Voit myös lirauttaa vähän valkoviiniä joukkoon.
Oi, varmaan herkullista! Täällä Suomessa ei kai tuota kurpitsaa saa muussa muodossa kuin Hokkaido-voileipätahnana.
AntwortenLöschenKaunis koti näkyy kuvissa ja "meidän" seinäkellomme, jonka taitamaton kelloseppä pilasi.Käy kyllä, mutta rahisee ja raksuttaa.
Clarissa: ei se ihan pakosti tarvitse hokkaido olla, kyllä olen usein käyttänyt sellaista oranssia halloween-kurpitsaakin. Hokkaido on vaan kätevä, kun ei tarvitse kuoria.
AntwortenLöschenClarissa, kommentti vuodelta 2008, kyllä toi aika rientää! Nyt on varmaan Hokkaidoa Suomessakin!
LöschenPidän myös kurpitsasta eri muodoissaan, mutta kotona on neljä "nirppanokkaa", joille kurpitsakeittoni ei tähän mennessä ole kelvannut. Kokeilen sinun keittoa, ehkä tärppää.
AntwortenLöschenAnne: ystäväni lapset ja mies, jotka eivät muka pidä kurpitsakeitosta, söivät tätä mielellään.
AntwortenLöschenHei! Resepti näyttää todella hyvältä! Tekisi mieli kokeilla sitä, mutta kysymyksiä herättää tuo curry - mitä currya käytit? Curry-maustetta? (ei kai sentään 2 ruokalusikkaa?) Vai jotain muuta currya? Saksassa mekin asutaan, joten jos kaupasta löytyy tuota currya, niin rupean heti keiton tekoon :)
AntwortenLöschenTerveisin,
matkalainen
Ihan sitä kaupsn currya, laita ensin vahemman ja lisaa tarpeen mukaan.
LöschenAh, vielä toinen kysymys Hokkaido-kurpitsasta? Ihanko ei tarvitse kuoria ollenkaan, vai kuoritko perunakuorimaveitsellä kovimman pois?
AntwortenLöschenTerveisin,
matkalainen
Ei tarvitse kuoria. Terveisiä Vietnamista. Vastaan anonyyminä, Blogger ei halua log in.
AntwortenLöschenKiitos paljon nopeista vastauksista!
AntwortenLöschenTerveisin,
matkalainen