Jostain blogista luin haasteen punajuurireseptikilpailuun. JOS ottaisin osaa, se olisi seuraavalla reseptillä, jota olen joutunut kääntämään vaikka mille kielelle:
Punajuuri-vuohenjuusto-terriini
4 hengelle
2 isoa punajuurta (ei etikka!)
500g vuohen (tuore)juustoa
2 rkl silputtua persiljaa
1 rkl silputtua timjamia
mustapippuria myllystä
kastike:
4 rkl appelsiinimehua (keitä kunnes tiivistynyt puoleksi, jäähdytä)
1 salottisipuli pieneksi pilkottuna
1 tl silputtua timjamia
puolikkaan appelsiinin raastettu kuori
2 rkl balsametikkaa
60 ml oliiviöljyä
60 ml hasselpähkinäöljyä (tai rypsi- tai oliiviöljyä)
suolaa, mustapippuria
Koristeluun:
erilaisia ituja ja yrttejä
60 g pannulla paahdettuja hasselpähkinöitä rouhittuna
Kypsennä punajuuret öljytyssä uunivuoassa alumiinifolion alla +190C parisen tuntia kunnes kypsät. (Voit myös käyttää valmiiksi keitettyjä punajuuria, mutta ei etikkapunajuuria)
Anna jäähtyä, kuori ja leikkaa noin 8mm paksuiksi siivuiksi.
Muovaa vuohenjuusto folion avulla rullaksi.
Levitä persilja ja timjami työpöydälle, sirottele päälle pippuria ja pyörittele siinä juustorullaa ja leikkaa sitten juusto noin 8mm paksuiksi viipaleiksi.
Rakenna „torneja“ neljästä punajuuriviipaleesta ja kolmesta vuohenjuustoviipaleesta niin että alimpana ja ylimpänä on punajuuri.
Sekoita kastikeainekset. Koristele tornit iduilla ja yrteillä ja kaada kastike tornien ympärille ja ripottele päälle pähkinäpalaset. Voit pilkkoa jäljelle jääneet punajuuret pieniksi palasiksi koristeeksi lautaselle.
Kuulostaapa herkulliselta. Nyt on pakko saada punajuuria jostain ja pikaisesti. Kiitos reseptistä!
AntwortenLöschenKuulostaa tosi hyvalta! Kiitos reseptista :)
AntwortenLöschenWaude!
AntwortenLöschenTarkoitat ehkä balsamiviinietikkaa?
Se se varmaan on oikea suomalainen nimi, mulla hooho soomi.
Löschen