Freitag, 26. September 2008

Kulttuuripäivät


Näihin päiviin on taas keskittynyt vähän kulttuuriakin. Eilen olin puolen päivän aikaan ns. philharmonialounaalla: meidän Philharmoniessa pääsee torstaisin ilmaiseksi seuraamaan harjoituksia ja nyt oli sinfoniaorkesteri harjoittelemassa Mozartin konserttiaariaa mezzosopranisti Regina Richterin kanssa. Siellä on aina jännä tunnelma, kun muusikot ovat t-paidassa ja farkuissa ja yleisö on kirjavaa, paljon myös nuoria äitejä vauvan vaunujen kanssa, kun se on heille usein ainoa tilaisuus päästä konserttisaliin lapsen kanssa. Joskus kuuluu lapsen puhetta tai itkua, mutta se ei häiritse edes muusikkoja, he vaan hymyilevät. Mielestäni tämä on hieno keksintö ottaa monelta pelko lähestyä konserttitaloa.
Huomenna on vuorossa kirjallisuuspiiri, jossa on teemana Sofi Oksasen Puhdistus. Luin sen viime lomalla ja pidin mielettömästi. Se on ajatteluttava kirja ja varmaan - kuten joku kirjoitti netissä - parasta Suomessa julkaistua kaunokirjallisuutta aikoihin, ehkä Finlandia-palkintoehdokas. Sofi Oksanen on hienosti osannut yhdistää eri aikatasot ja yhden perheen henkilöiden avulla antaa kuvan Viron historiasta. Nyt ei sitten muuta kuin ensi Suomen matkalla ostamaan hänen ensimmäinen kirjansa Stalinin lehmät. Ja Nevanlinnan Mariekin kiinnostaa, se oli jo käsissä viime kerralla, mutta kun kirjat on niin samperin painavia lentomatkustajalle.
Niin, ja lauantai-iltana on vuorossa taas Philharmonie, tällä kertaa kamariorkesterin konsertti, jossa tarjolla Mozartia ja Haydnia.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen