Donnerstag, 14. Mai 2009

Kiinalainen kakarakollaasi

Kiinalaiset lapset on söpöjä ja vanhempiensa ja isovanhempiensa ylpeyden aihe, varsinkin kun on (ainakin virallisesti) pitkään ollut jonkinlainen määräys, että perheessä saa olla vain yksi lapsi. Se ainoa lapsi ja lapsenlapsi on tietenkin kaikkien silmäterä. Nyt on kai määräyksiä vähän hellitetty ja esimerkiksi ystäviemme apulaisella on kaksi lasta. Ystäväni X. on 40v ja hänellä oli kaksi sisarta. Isoisä oli kuuluisa lääkäri ja hänellä oli kaksi vaimoa. Ensimmäiselle vaimolle oli ollut aika vaikeaa hyväksyä, kun toinen vaimo tuli taloon, mutta loppujen lopuksi kävi niin, että nuorempi vaimo kuoli aikaisin ja hänen lapsensa hoitivat hellästi ensimmäisen vaimon, kun tämä oli vanha ja sairas.

Ylärivissä toinen vasemmalta on ystävämme D:n työkaverin ihana 3v poika. Sama poika on seppele päässä toiseksi alemman rivin oikealla. Teimme retken yhteen kanavakaupunkiin ja tämä ihastuttava pieni mies oli mukana meitä ilahduttamassa.
Isossa kuvassa keskellä on ihania pikkutyttöjä, jotka olisin kaikki ottanut mielelläni mukaani, niin söpöjä olivat.
Vasemman rivin toiseksi alemmaisessa kuvassa on quick-fire-housut, jotka ovat edelleenkin käytössä. Monet käyttävät tosin vaippaa siellä alla, mutta ei aina ja meidän ystävämme ovat lapsena lirautelleet pisut siitä luukusta maahan ilman mitään vaippoja.


Tällaisista maisemista me saimme nauttia yhden kokonaisen päivän ja vielä tuon miellyttävän nuoren miehen seurassa. Täydellinen päivä.


11 Kommentare:

 1. Söpöjä ovat todella.
  Naurattaa nuo quick-fire-housut :DD

  AntwortenLöschen
 2. Nurkkalintu: se quick-fire on meidän ekan Kiinanmatkan matkaoppaan käyttämä sana. En tiedä tunnetaanko sitä muuten, mutta mielestäni osuva nimitys.
  Hannele: kaunista on sielläkin

  AntwortenLöschen
 3. Oi miten suloisia lapsukaisia.Ja miten hassut housut!

  AntwortenLöschen
 4. Suloisia nuo kiinalaiset pallerot.
  Ja nuo housut, että niitä vieläkin näkee.Niin tyypillistä kiinalaista. Epäilen kyllä että tuon aukon reunukset kastuvat tarpeita tehtäessä, mutta säästyyhän siinä monta yuánia, tai mitä ne centit nyt ovat.

  AntwortenLöschen
 5. Clarissa: en minäkään olisi uskonut, että noita housuja vielä käytetään. Se pieni 3v ystäväni ei kuitenkaan käytä niitä enää, sillä "hän on jo iso" sanoi äitinsä.

  AntwortenLöschen
 6. Yaelian: kyllä ne niin söpöjä oli, että olisin ottanut mukaan.

  AntwortenLöschen
 7. On kyllä suloisia kuin nuket; nappi silmät, mustat kiiltävät silkkihiukset. Ja ne haaroista avonaiset housut oli tosi huvittavia! Luulis että pienet pyllyt paleltuu!
  Beijingissä näkyi tosi paljon paljaita vauvanpyllyjä :)

  Upeita kuvia, Allu!

  Hyvää viikonloppua! :)

  AntwortenLöschen
 8. MaaMaa: kyllä niitä pyllyjä näkyi usein, mutta oli vaikea saada kuvaan. Kivaa viikonloppua sullekin.

  AntwortenLöschen
 9. Upea kollaasi! Me nähtiin paljon näitä split pants (onkohan usalainen termi?), taisi olla Guangzhouta, ei Pekingiä (en kyllä varmasti muista), ja ihan nähtiin taaperoita kadulla isolla asiallaan tällaisten housujen kanssa...! Sen jälkeen katsottiin vähän tarkemmin mihin astuttiin kaduilla :)

  AntwortenLöschen
 10. Sennie: split pants on taatusti se oikea, virallinen sana. Tuo quick-fire oli varmaan meidän matkaoppaan keksintö.

  AntwortenLöschen