Dienstag, 2. Juni 2009

Pioneita maljakossa

Pioni on saanut nimensä kreikkalaisen lääkärin Paionin mukaan, joka tarun mukaan paransi kasvilla Herakleksen haavoittaman Haadeksen. Homeopatia käyttää edelleenkin pionia lääkkeiden valmistukseen, mm. peräpukamavaivoihin. Onneksi en ole tarvinnut ja katselen mieluummin helluntaina saamaani kukkakimppua. Saksaksi pioni on Pfingstrose eli helluntairuusu.
Kiinassa pysähdyin ihmettelemään pionin punasaävyä, jota en ole koskaan ennen nähnyt.
Sitten kävi ilmi, että taas oli feikattu eli kukkivien pionien joukkoon oli pistetty vähän toisenvärisiä muovikukkia (kuvan vaaleammat kukat ovat aitoja).


17 Kommentare:

 1. Kaunis, aito kimppu maljakossa.

  Minulla riittää nyt lystiä näiden feikattujen kukkien kanssa...
  Hyvä, että hymynaiheita löytyy :-)

  Mukavaa päivää!

  AntwortenLöschen
 2. Nurkkalintu: ihanan kimpun sain. Kiinalaiset on tosiaan uskomattomia, olishan nuo aidotkin kukat tuossa riittäneet. Mukavaa päivää sinnekin!

  AntwortenLöschen
 3. Meidänkin pitäisi saada kohta pioneja anopin puutarhasta. Ainakin ollaan joka vuosi saatu. Niitä odotellessa... hyvää päivänjatkoa!

  AntwortenLöschen
 4. kato nyt tätäkin: hihi, olin sauvakävelyllä ja siellä jostain ihmeen syystä yhtäkkiä ajattelin, että "pioneita" on varmaan ihan väärä sana, pitää sanoa "pioneja" ja äikänmaikalta tuli Münchenistä varmistus. Hoono soomi täällä.

  AntwortenLöschen
 5. Tosi kaunis pionikimppu! Ja kiitos tuosta pioniin liittyvästä tiedosta---Kyllä nuo feikitkin tuossa alempana ainakin kuvassa näyttää ihan aidoilta!

  AntwortenLöschen
 6. Yaelian: no minä tuijotin niitä feikkejä ja ihmettelin uutta väriä, kunnes joku sanoi, että eivät ole aitoja
  MaaMaa: ihana ja ihan luonnollinen kimppu

  AntwortenLöschen
 7. Clarissa: wat es dat denn för ne Sproch? Täällä ymmärretään vain kirjakieltä tai kölschiä.

  AntwortenLöschen
 8. Kiva uusi tieto tuo pioni saksaksi. Niin että siellä on sitten pionitkin jo kukassa nimestä päätellen. Ja juhannuksena saatte viinimarjoja kuten nimikin sanoo.

  AntwortenLöschen
 9. Leikin turkulaista. Hyvä kun itse ymmärsin, mitä kirjoitin, mutta olettaisin, että tarkoitukseni oli sanoa: nättejä kuvia:D Verstanden?

  AntwortenLöschen
 10. kirlah: meidän pihassa pionit kukki jo aikoja sitten, mutta kaupasta kyllä näköjään vielä saa. Punaiset viinimarjat alkaa punastua, mutta eivät ole ilmeisesti vielä makeita, sillä sunnuntaina 3v vieras irvisti, kun pisti niitä suuhunsa.
  Clarissa: Verstanden!

  AntwortenLöschen
 11. Pionit on kyllä ihania, muistan ne jo mummolastani yli 50 v takaa, meillä kotona oli vasta paljon myöhemmin. Pionilajit ja -lajikkeet kukkii vähän eri aikaan, tillipioni taitaa olla niitä ensimmäisiä. Mulla alkoi eilen kukkia hyvin tummanpunainen pioni ja valkoisessa on nuppuja, molemmat viime syksynä istutettuja.

  AntwortenLöschen
 12. Soili: meidän viininpunainen kuihtui jo viikkoja sitten, se on hyvin aurinkoisella paikalla. Naapurin pohjoisseinän puolella taitaa nyt vasta kukkia.

  AntwortenLöschen
 13. Äidilleni on yhä Suomessa haaste, että kukkiiko pioni syntymäpäiväkseni. Paulan päivänä kuulemma viimeistään.
  Ihana runo tuossa edellisessä postauksessasi.
  Leppoisaa tiistai-illan jatkoa!

  AntwortenLöschen
 14. Piti tulla vielä uudestaan. Ylimmässä kuvassa taustalla hyvin samantapainen matka-arkku kun itselläni on isän isoserkun perintönä (palasi tarinan mukaan Ameriikasta häntä koipien välissä kaikki vuosikymmenien "rikkaudet" ko. arkussa).
  Mun arkkua näkyy hieman mun kirjameemissä http://rouvahoo.blogspot.com/2009/05/lempikirjat.html
  Rahtasin aika ison kasan tänne muuttamiani asioita arkussani

  AntwortenLöschen
 15. RouvaHoo: huomasit oikein, Amerikan arkkuhan siinä on, meidän suvun vanhan Rosa-tädin arkku. Hän palasi vanhana Suomeen arkkunsa kanssa, mutta ei kyllä häntä koipien välissä, halusi vaan vanhuksena lähemmäksi sukulaisia, kun oli naimaton ja lapseton.

  AntwortenLöschen