Sonntag, 5. Juli 2009

Don't mention the war

Muutama vuosi sitten ennen Queen Elizabethin vierailua Saksan silloinen ulkoministeri Fischer oli huolissaan brittien saksalaiskuvasta. Virallisella taholla suhteet olivat täysin kunnossa, mutta person-to-person-tasolla olisi parantamisen varaa. Fischerin mukaan brittiläisillä oli/on hyvin vanhentunut kuva saksalaisista ja hänen kaksikymppiset lapsensa näkivät brittimediassa sellaista kuvaa Saksasta, josta he eivät tunnistaneet juuri mitään. Nykyajan saksalaiset eivät tosiaankaan marssi nahkahousuissa "goose-step". Hyvä parodia teemasta on John Cleesen Fawlty Towers-sketsi "Don't mention the war".

Kommentare:

 1. Sateisina kesäpäivinä Pitkä Jussin majatalo on sopivaa viihdettä, tykkään John Cleesestä näyttelijänä.

  AntwortenLöschen
 2. Susadim: John Cleese on tosiaan mahtava tyyppi

  AntwortenLöschen
 3. Ne ennakkoluulot ja halu pitää kiinni tietyistä mielipiteistä! Kovin yleistä. Meillä on länsipuolella naapurimaa, jonka kansalaiset ovat kovin tietämättömiä meidän olosuhteistamme. "Virallisella taholla suhteet ovat täysin kunnossa, mutta person-to-person-tasolla olisi parantamisen varaa".Siellähän luullaan, että täällä eletään vielä 30-lukua. Yllättyvät aina kun sattuvat täällä käymään. Tää nyt on tällainen tosikkomainen kommentti aiheesta, josta tuossa oli hyvä parodia.

  AntwortenLöschen
 4. Clarissa: olin yllättynyt kuullessani, että länsinaapurit on niin tietämättömiä.Olen ollut aika paljon heidän kanssaan tekemisissä työasioissa eikä ole ollut huonoja kokemuksia.

  AntwortenLöschen
 5. Tosi mukavia naapureita, mutta Suomi-tietämys valitettavan minimaalista. Täältä meidän nurkilta lähtee suuret joukot Ruotsiin opiskelemaan, kun suomenkieli tuottaa suuria vaikeuksia eikä Helsinki tai Turku vedä siten puoleensa ja joka perheessä on osa sukua siellä. Kaikenlaisia hupaisia kommentteja kuulee sitten kerrottavan, kun kotona käyvät. Näille meidän nurkkalaisille on taas Ruotsi monta kertaa tutumpi kuin Suomi. On meitä moneen junaan:)

  AntwortenLöschen
 6. Mullakin oli tänne ekaa kertaa tullessa kummallinen kuva baijerilaisista, jostain kumman syystä se tuntuu välillä pitävän paikkansakin, varsinkin kun on vähän huono päivä.

  Hesarin kirjeenvaihtaja kirjoitti joskus vuosia sitten tekstin, jossa ihmetteli baijerilaisten nahkahousuja, että ne ihan todellakin liikkuvat sellaiset päällään. Olisikohan ollut Oktoberfestin aikaan Münchenissä käymässä.

  AntwortenLöschen
 7. kato nyt tätäkin: baijerilaiset onkin kyllä vähän "erilaisia" kuin muut saksalaiset..

  AntwortenLöschen