Dienstag, 7. Juli 2009

Tauluteevee

Kun meillä kotona päätettiin ostaa uusi televisio, isä marssi kauppaan ja osti uuden eikä sitä sitten sen enempää mietitty ja tuumailtu. Mieheni perheessä oli toisin. Ensin se päätös, että ylipäänsä ostetaan uusi tv, kesti monen monta kuukautta. Kun se oli tehty, alettiin tutkia televisioiden testituloksia ja vertailla niitä. Ensin tehtiin diplomityö teemasta, sitten väitöskirja ja sitten _melkein_ päädyttiin johonkin laitteeseen, mutta ei sitä voinutkaan vielä ostaa, sillä puolen vuoden päästähän olisi Berliinissä Internationale Funkausstellung (messut), jossa esiteltiin uutuudet. Kun ne messut sitten tulivat ja menivät, tiedettiin, mitä uutuuksia on olemassa, mutta eihän niitä voinut vielä ostaa, sillä ensin piti odottaa, että laitteet pääsivät "lastensairauksista" ja siksi odotettiin taas puoli vuotta, mutta sittenhän olikin taas puolen vuoden päästä tulossa ne messut, jossa esiteltiin uudet..... jne.
Meidän vanha tv oli näin kaunis ja oikein Rubens-mallia oleva paksukainen, varmaan ainakin 40cm syvyydeltään. Se oli anopilta peritty ja eikä tosiaankaan kauneudella pilattu.Ihme tapahtui, kun menin Allumiehen kanssa kodinkoneliikkeeseen ja näimme siellä uuden Samsung LED-telkan, joka on vain vajaa 4cm paksu, vie hyvin vähän sähköä ja kuvakin on loistava. Uskomatonta, mutta mieheltä meni vain yksi ilta netissä ja hän oli valmis ostamaan! Siinä se nyt sitten kököttää meidän uudella low boardilla niinkuin tuo hylly nykysaksaksi on ja ihmettelee, että tuleekohan kukaan sitä katsomaan.

22 Kommentare:

 1. Oho, mikä extemporee ostos!
  Hyvältä näyttää! :)

  AntwortenLöschen
 2. Meillä isäntä katselee tv:tä makuuhuoneessa useimmiten meikäläisen lukiessa. Ei kiinnosta tv. Makuuhuoneen telkkari alkoi näyttää ruohikon lilanvärisenä, ja siitäkös isäntä päätti, että olkkarin tv viedään makuuhuoneeseen ja olkkariin mennään ostamaan uusi. Luotettiin liikkeessä myyjän informaatioon, ja kaupat tehtiin siltä seisomalta. Uusi on 104 senttiä vinosti mitattuna, koska sitä katsellaan olohuoneessa aika kaukaa. On tämä maailma kehittynyt meidän aikana paljon....... Kun olin lapsi, meillä ei kotona ollut yhtään tv:tä.

  AntwortenLöschen
 3. Anteeksi, mutta kerrotko meidän J+J:stä? Ei riitä, että toisella heistä on väitöskirja tehtynä jo opinnoistaan, samaa rataa jatketaan kaiken muunkin suhteen. Ensin asia tutkitaan, sitten suunnitellaan ja sitten vasta "hutkitaan"-tyylillä. Sohvan ostokin kesti kolmisen vuotta:)
  No, parempaa sohvaa eivät olisi löytäneet. Hieno on. Kärsivällisyyttä ympärillä olijoilta vain, please.
  Hieno on teidän töllöttimennekin. Hyvä ostos sanoi poika just, sama poika, joka oli tilasi kerran meille hienon tv:n sillä aikaa kun olimme jossain ulkomailla. Ei jaksanut katsoa vanhaa töllötintämme, kun oli täällä Arthurin kaverina.

  AntwortenLöschen
 4. Nurkkalintu: kiitos
  MaaMaa: tosiaan extempore, ainakin tolle miehelle. On se tosiaan hyvin kehittynyt meidän avioliiton aikana.
  Maija: meillä makuuhuone on off limit televisiolle, taitais tulla avioero, jos alkaisin sellaista ehdottamaan. Ja meidän televisio ei saa olla iso, vihataan sellaisia isoja ruutuja ja nytkin ostettiin pienin mitä oli saatavilla, mutta meille saisi olla vielä pienempi.
  Clarissa: Me ostettiin kanssa kerran anopille sen loman aikana uusi tv, mutta ei anoppi tykännyt ja väitti, että ei kuule, mitä siellä puhutaan tai kuuli kuulemma vain, jos puhuja katsoi häntä suoraan, mutta muiden puhetta ei kuulunut. TV myytiin sitten halvalla meidän ystäville, jotka vieläkin kuulee hyvin kaiken mitä siinä toosassa sanotaan.

  AntwortenLöschen
 5. Ihan sama kokemus miehistä, että kaikki tekniset vempaimet ja autot pitää tutkia niin pirun tarkkaan. Ja jos vaikka heti huomenna löytyiskin nurkan takaa parempi ja halvempi. Minä ostan silloin kun tarvitsen, en vertaile ja kuluta energiaani siihen. Olen helppo uhri myyjille. Riittää, kun sanoo, että hyvä se on, niin lähden jo kapistus kainalossa tai kaasujalkaa polkien...

  Kivoja nuo taulutv:t kun ne vie niin vähän tilaa. Mulla on vielä putkitv, ja enää en yhdessäkään muutossa aio sitä raahata mukanani!

  AntwortenLöschen
 6. Susadim: mäkin olen aika spontaani ostaja. Saimme tuon erittäin edulliseen hintaan ja myyjä joutui laittamaan tilauspapereihin, että mukamas olemme antaneet vanhan putki-tv:n osamaksuksi, kun muuten hintakilpailu ei kai sallisi tuollaista alennusta. Jouduimme sitten kyllä suullisesi vannomaan, ettemme missään tapauksessa tuo heille sitä meidän vanhaa rohmua.

  AntwortenLöschen
 7. Onnittelut töllöttimestä. Mä en ole tv ihminen ollenkaan enkä välitä millainen se on. En itseasiassa osaa edes avata meidän keväällä ostettua taulutelkkaria enkä ole yhtään ohjelmaa siitä katsonut. Kuitenkin olen sitä mieltä, että meidän isoon olkkariin olisi pitänyt olla isompi kuin 32 tuumainen :D

  Hauska tuo anopin kommentti telkkarista :D

  AntwortenLöschen
 8. mizyéna: ei meilläkään kovasti töllötetä, mutta kyllästyin töllöttämään tuota kamalaa rohmua olkkarissa

  AntwortenLöschen
 9. Kuulostaa aivan mun miehen ja appiukon tyyliltä ostaa, analyysia analyysin perään. Tosin ei se ostaminen niin helppoa ole: meillä on ostoslistalla kännykkä kymmenen täyttävälle tyttärelle. Se ei saa olla kallis, kun se saattaa hävitä helpolla, ei saa olla niitä pahimpia säteilijöitä (asiasta tietävät äidit valistivat tämän suhteen), pitää olla MP3 ja...

  Mutta hieno telkku. On ne vaan muuttuneet.

  AntwortenLöschen
 10. Meillä taitaa pikapuoliin olla uuden telkkarin osto edessä, vanha päästää kummallisia lisä-ääniä toisinaan. Uusi tulee olemaan ilman muuta taulu-tv. Me funteerataan aika pitkään yleensä, mitä ostetaan. Mutta stereotelkka meillä oli jo silloin kun ei vielä ollut paljon stereo-ohjelmiakaan :)
  Never say never, mutta enpä usko, että meillä makkariin tulisi telkkari. Yhdellä puutarhafoorumilla keskusteltiin telkkareista, yhdellä keskustelijoista oli olkkarissa, ruokailuhuoneessa ja makkarissa telkkari *pyörittääsilmiään*.

  AntwortenLöschen
 11. kato nyt tätäkin: varmaan sitä saksalaista perusteellisuutta (:-
  Soili: suosittelen tota, se ei ole siis LCD tai plasma vaan LED. Kyllä mä tunnen monta, jolla on keittiössä TV. Multa palais varmaan ruoka pohjaan, jos alkaisin katsoon jotain jännää.

  AntwortenLöschen
 12. Hyvän näköinen on!
  Hih. Miehesi kuulostaa mun turkulaiselta lanko-mieheltä. Saivat siskoni kanssa häälahjaksi lahjakortin tiskikonetta varten ja pyynnöstä siihen laitettiin vain 2 kk voimassaoloaika. Myyjä ei olisi suostunut mutta siskon kaverit pakottivat. He ovat hankkineet DVD soitinta nyt 5 vuotta ;o)
  Erit. Soilille kauhistukseksi: Meillä on iso taulutv olohuoneessa, pieni taulutv makkarissa, matkatelkkari keittiössä ja vanha putkitv vierashuoneessa... Lisäksi meillä on antenni, jolla voi läppärillä katsoa tv:tä ja Prinsessalla oma kannettava / auton selkäistuimeen kiinnitettävä DVD systeemi (ei kyllä ole vielä autossa käytetty).
  Heljä

  AntwortenLöschen
 13. RouvaHoo: no nyt tuli Soilille ihmettelemistä. On mullakin kyllä kellarissa pieni tv, jota katselen silittäessäni.

  AntwortenLöschen
 14. Mä en saisi mitään silitetyksi ilman telkkaria... jotenkin sallitumpaa katsella hömppää kun tekee jotain. Itseasiassa saan kohta katsoa telkkaria työjalla.

  t. Heljä

  AntwortenLöschen
 15. On hieno laite:)
  Meillä ostetaan yleensä kaikki laitteen melko nopeesti. Melkein pakon edessä, koska ilman jotain laitetta ei voi olla pitkään ... pesukone hajos käsiin, telkkaria ilman mies ei osaa olla varsinkin nyt kun ei saanut mitään tehdä ... turha sitä miettiä kovinkaan kauaa tai ei tule mitään ostettua;)

  AntwortenLöschen
 16. finkinja: meillä yleensä hajoo kaikki laitteet yhtä aikaa eli astianpesukone ja sitten pesukone ja sitten silitysrauta ja ne on kyllä pakko ostaa heti, ei siinä ole aikaa tutkia testituloksia

  AntwortenLöschen
 17. Upea telkka, niin tyylikas!!!

  Ma en kesta meidan telkkoja, ne on niin paksuja ja vanhanaikasia, isoja, kompeloita, epatyylikkaita....olen muuten varma etta ne on yksi syy miksi meidan taloa ei vuokrata! ;D

  AntwortenLöschen
 18. Susa: siis vuokraatteko te talon kalustettuna???

  AntwortenLöschen
 19. Ei. Mutta ma kuvittelen etta kun ihmiset kayvat nyt taloa katsomassa ja meidan rumat telkat ovat edelleen paikallaan, ne rumentavat meidan talon.

  AntwortenLöschen
 20. Kuulostaa niin tyypilliseltä saksalaiselta tuo suunnittelu.
  Mutta minäpä olen tavannut suomalaisen, joka oli kaksi vuotta ilman ensimmäisiäkään verhoja uudessa kaksiossaan, kun ei osannut päättää, millaiset ostaisi.

  AntwortenLöschen
 21. kirlah: olisitpa nähnyt eilen työkaverini Ikeassa. Hän valitsi itselleen 1,50 euron maljakkoa varmaan vartin verran ja mietti saman verran, voisiko ostaa euron maksavan puutarhahommiin tarkotetun kassin vai onko liian iso riski. Saksalainen on perusteellinen!

  AntwortenLöschen