Dienstag, 18. August 2009

Kouluun ilman saparoita

Maanantaina meillä päin alkoi taas koulu. Pitkään miettivät, jatketaanko kesälomaa vielä viikolla. Niin olisi toimittu sen takia, että koululaisten (matkalta tuoma) possuflunssa olisi puhjennut vielä kotona eikä koulussa. Kuitenkin päättivät aloittaa koulun ja opettavat nyt lapsille käsien pesua. Opettajaystävämme kertovat mitä ihmeellisempiä tarinoita kouluistaan ja erilaisista järjestelyistä siellä. Luulen, että suomalaisissa kouluissa asiat hoituu vähän vähemmän monimutkaisesti. Yhdessä koulussa keskulteltiin tunnin verran, kuuluvatko paperinenäliinat paperiroskiin vai muihin roskiin ja pitääkö paperikorissa olla nyt kansi vai ei. Olishan siinäkin taas hyvä teema väitöskirjaan.

Kommentare:

 1. Täällä pohjoisessa koulu alkaa vasta kahden viikon päästä. Käsien pesun pitäisi olla luonnollista lapsilla sikainfulenssaa tai ei, meillä ei lapsenlapset tule pöytään ennenkuin on pesseet kätensä. Mutta voi olla, että mulla on pakkomielteen vikaa - kun vielä kuljin bussissa ja raitsikassa töihin pesin kotiintultuani kädet, koska kuvittelin, että kuinka monet (sairaatkin) ihmiset pitää kiinni samasta tangosta.
  Mulla paperinenäliinat nenän eristeillä menee normaalisti vessasta alas.

  AntwortenLöschen
 2. Hei, vastavierailulla sun blogissa! Ja sikalentsu asiat mietinnässä täälläkin. Ollaan tointumassa jostain viruksesta X, ja lähdössä pian suomen lomalle, joten tietysti mietityttää tuo syksyksi povattu tartunta aalto...etenkin lasten kohdalla.

  AntwortenLöschen
 3. Hallo sinne Saksan maalle! Jotain kautta eksyin blogiisi: kyllä Suomen kouluissa ollaan ihan yhtä varpaillaan, ihan kaikki flunssat hermostuttavat...

  Meille on kuitenkin tulossa mieheni yhteistyökoulusta Pohjois-Saksasta ihan reippaasti vierailijoita ensi viikoksi. Ei kai sitä kaikkea voi rajoittaa yhden taudin vuoksi.

  AntwortenLöschen
 4. Soili: kyllä niitä käsiä pitäis ainakin näin suurkaupungissa liikkuessa jatkuvasti pestä. Mulla on desinfoivaa geeliä usein mukana.
  Savu: Kiva kun kävit. Olkaa varovaisia Suomessa ja lentokoneessahan on riski myös.
  Leen@: No kiva kun eksyit ja kävin jo vastavierailulla ja tulen uudelleenkin. Toki pitää olla varpaillaan, mutta tarkoitin lähinnä niitä keskusteluja paperinenäliinoista jne. Eikös se ole selvä asia, että räkäliinat ei kuulu paperiin. Tuollaisista saksalaiset saattaa keskustella tunnin.

  AntwortenLöschen
 5. On täälläkin joka puolella jaeltu infoa, miten on niistettävä ja yskittävä oikeaoppisesti jne. Mitään hysteriaa ainakaan vielä ei ole ollut havaittavissa. Paperit jaettu ja siinä se.Voihan olla niinkin, että ajatellaan, että ei se meille tule, mutta miksi se nyt ei meillekin tulisi.
  Ne räkäliinat kuuluvat täkäläisten ohjeiden mukaan kannelliseen roskikseen:)

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: ilman muuta kannelliseen roskikseen, ihmetyttää vaan, että asiaa ylipäänsä mietitään niin kauan. Rouvalla näyttää olevan uusi fotologo, mutta ei vanhuksen silmillä tuollaisesta minikuvasta mitään selvää saa.

  AntwortenLöschen
 7. Osuit naulan kantaan. Se on tarkoituskin, tuo näkymättömyys. Ärsytti niin nähdä naamansa joka kommentissa, parempi näin. Kyllähän sinä jo tiedätkin, miltä puoliksi näytän.

  AntwortenLöschen
 8. Mediassa jauhetaan suureen ääneen, mutta sorvin äärellä ei lietsota hysteriaa, vaikka esim. käsien pesua on tehostettu ja kättelyt jätetty pois.

  "Kouluun ilman saparoita" No mun pitää varmaan huomenna kysyä saanko saparoineni astua ovesta sisään... :D

  AntwortenLöschen
 9. Clarissa: niin mutta se toinen puoli jäi epäselväksi
  Susadim: parasta mennä ilman saparoita, muuten luuleevat possuksi

  AntwortenLöschen
 10. Täällä juuri puhuivat aamulla radiossa myös koulujen alusta ja miten valmistaudutaan influenssan leviämisen estämiseen. Ihmettelivät, mitä tekevät luokissa joissa ei ole juoksevaa vettä. Ja sellaista...
  Ei kai niitä käsiä nyt kuitenkaan pestä tartte kuin ennen tuntia vaikka vessassa...?

  Muistan omalta ala-asteelta, että piti aina viitata ja pyytää lupa, saako käydä siinä luokan lavuaarilla hakemassa paperia ja vaikka niistää nenä. Kerran yksi Kirsi viittasi minuuttitolkulla nenä verta valuen, ennenkuin opettaja huomasi viittauksen ja antoi luvan mennä hakemaan paperia. :D Voi Kirsiä, kun oli niin kuuliainen... :D

  AntwortenLöschen
 11. ..mun kommentti meni vähän ohi aiheen - siis influenssan - mutta koulua ainakin koski ;)

  AntwortenLöschen
 12. MaaMaa: no ei kai niitä käsiä tunnin aikana luokkahuoneessa pestä. Voi sitä Kirsi-rassua, kun totteli vähän liian hyvin, ei tollaista nykyään varmaan olis.

  AntwortenLöschen
 13. Baijerissa käytiin koko heinäkuu koulua, mutta en tiedä, onko sikainfluenssa levinnyt nopeammin kuin mitä loman aikaan olisi käynyt. Joitain kouluja suljettiin viikon ajaksi.

  Suomessa muuten tuntui olevan käsidesiä vähän joka paikassa tarjolla. Ja ihmiset käyttivät kiltisti. Mahtaisiko täällä sujua yhtä kiltisti. Lehdestä tosin luin jonkun lääkärin kommentin, että käsipesu saippualla riittää ihan hyvin.

  AntwortenLöschen
 14. kato nyt tätäkin: meidän tuttava immunologi sanoo kanssa, että pitää vaan usein pestä kädet saippualla. Kaupungille S-Bahnilla mennessä otan kyllä sellaisen pienen pullon Sagrotan-geeliä mukaan.

  AntwortenLöschen