Freitag, 21. August 2009
Moni kakku päältä kaunis
Kamalalla helteellä banaanit kypsyivät mustiksi jo melkein matkalla kaupasta kotiin ja oli pakko kiireesti etsiä kakkuresepti, johon tulee ylikypsää banaania ja löysin netistä tämän:
Rahka-banaani-tiikerikakku
„Täyte“:
150g rahkaa
3 rkl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl perunajauhoja
1 soseutettu banaani
Taikina:
100g voita
150g sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
200g rahkaa
250g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen joukkoon.
Lisää rahka ja sekoita huolellisesti.
Lisää jauhot, leivinjauhe ja sooda.
Voitele ja jauhota reiällinen kakkuvuoka. Laita 2/3 taikinasta vuokaan, lisää „täyte“ ja sen jälkeen lopputaikina. Sekoita taikinaa haarukalla, jotta saat raitoja.
Paista +170°C noin 45 min.
Ihan hyvän näköinen siitä tuli ja mehevältä näyttää, mutta en ole vielä maistanut. Iltapäivällä tulevat yövieraat saavat olla koekaniineja.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Minun herkku kypsistä banaaneista:
AntwortenLöschenjoko uuniin tai paistinpannuun, nokare aitoa voita, maustetaan inkiväärillä ja fariinisokerilla. Tarjotaan joko hyvän jäätelön tai kerman kans. Tai hyvä sellasenaankin.
Kypsät banskut ovatkin loistava kakkujen raaka-aine!
AntwortenLöschenOi että näyttää ja kuullostaa niin herkulliselle, että putosi pari kuolapisaraa tuohon näppikselle ... SLURPS! Otan reseptin talteen! Tarttee vaan ostaa kunnon kakkuvuoka, tommonen reikänen :)
AntwortenLöschenIhanaista ja makoisaa viikonloppua, Allu!
NAM! Banaanikakut ovat herkkuani. Tämä on resepti, joka minun on syytä muistaa sitten, kun on taas intoa leipoa.
AntwortenLöschenHauskaa viikonloppua!
Ei saa näyttää tuommoisia kuvia viikonlopulla :) heti tekee mieli leipoa...rahkan loppukin jääkaapissa...
AntwortenLöschenMeidän seitsemänvuotias tulisi nyt mielellään sulle kylään, se rakastaa nimittäin kuivakakkuja. Harmi vain, kun äitinsä ei oikein osaa leipoa...
AntwortenLöschenHannele: pitääkin kokeilla noilla mausteilla, kuulostaa hyvältä
AntwortenLöschenYaelian: muffinsiin olen tainnut joskus laittaa banaania
MaaMaa: Kivaa viikonloppua sullekin
Nurkkalintu: en ole vielä maistanut, mutta resepti kuulostaa hyvältä. Hyvää viikonloppua sinnekin.
Soili: tää onkin oikein saksalainen resepti, saksalaiset on varmaan rahkan maailmanmestareita.
kato nyt tätäkin: no eihän se leipominen niin vaikeaa ole, jos on hyvä resepti.
Banaani ja rahka tekeekin tuosta varmaan mehevän. Minäkin suosittelen paistettuja banaaneja vaniljajäätelön kera. Banskuihin hunajaa ja inkiväärijauhetta ja paistetaan miedolla lämmöllä muutama minuutti puoleltaan.
AntwortenLöschenPitää nyt sitten leipoa tuokin, kun ei voi vastustaa kiusausta. Soodan korvaan kyllä leivinjauheella, koska maistan soodan maun, vaikka sitä olisi vain hippunen taikinassa.
AntwortenLöschenVarmasti maukasta. Minà katselen katkerin mielin reseptejà joihin tulee maitorahkaa....tààltà kun sitàkààn herkkua ei lòydy :(
AntwortenLöschenTällä just leivotaan kakkua, mutta hei, ohjeessa ei sanota montako munaa. Laitettiin 3 kpl. On varmaan oikea määrä.
AntwortenLöschenPian saadaan maistella.
Terv. Clarissa
APUA! Kananmunat unohtui, niitä tulee kolme kuten Clarissa arveli. Sorry sorry! Maistoin muuten kakkua, ei se nyt mitenkään ihmeellinen ollut, unohtakaa koko juttu.
AntwortenLöschen