Sonntag, 16. August 2009

Somebody has been at my Pätkis

Iltapäivällä tulee vieraita ja oli tarkoitus tarjota heille Clarissan pätkismuffinsseja, joita varten sukulaistyttö ystävällisesti lähetti Suomesta Pätkiksiä. Mutta kuinkas kävikään?! Olin laittanut Pästkis-pussin toisen muovipussin sisään kaappiin, ettei tule vahnigossa syötyä (perheessä on suklaa-addikti mieshenkilö), mutta kun aloin hakea pussia, näin ensi silmäyksellä, että sisällä oleva Pätkis-pussi oli auki ja siitä oli syöty paljon. Minulla oli lapsena englanninkielinen lastenkirja Goldilocks and the Three Bears, jossa joku oli syönyt puuroa, mutta kuka oli syönyt Pätkiksiä? Kun mies vannoi, ettei ollut koskenut niihin, tuli kysymykseen ainoastaan meidän tunisialainen siivousapu ja hänet pistin sitten inkvisiitioon, mutta nainen vannoi, ettei ollut syönyt. Sitten tajusin, että naisen mukana oli varmaan ollut hänen kauhukakaransa ja asia oli selvä, tytär oli ollut mukana ja avannut pussit äidin huomaamatta. Äiti soitti heti tyttärelle ja tämä myönsi syöneensä."Hän ei tiennyt, että niitä ei saa syödä." Tytär on vasta 23v!!!! Rangaistukseksi äiti pistää tyttären valmistamaan meille illaksi brick-piirakkaa. Pitänee tilata Pätkiksiä Suomikaupasta ja tehdä uusi yritys.


Eilen illalla soitti miljonääriystävämme, joka oli tyhjentämässä yhtä taloaan ja kysyi, olisinko kiinnostunut saviruukuista ja -palloista. No olinhan minä ja hyppäsin heti autoon hakemaan saalista. Painepesurilla ruukuista tulee kuin uusia, vaikka vähän patinaa niihin pitää jättää.

Kommentare:

 1. No mutta, miten harmillista. No uusi yritys sitten vaan.
  Täällä olisi helppo arvata, kuka sen puur.. ei kun suklaan olisi syönyt, varsinkin kun poikakaan ei ole aikoihin enää asunut kotona. Näpistelijä muistuttaa kyllä poikaa, mutta on vanhempaa ikäluokkaa.
  Brick-piirakka korvannee hyvin menetyksen, luulisin.
  Hieno terrakotta-saalis. Mietin just, että ehkä en mene savikurssille tänä vuonna, ruukkuja on jo riittämiin, tällaisella tyhjätaskullakin:)

  AntwortenLöschen
 2. Clarissa: meillä kun ei osata itse ruukkuja tehdä, niin pitää ottaa almuja ystäviltä.

  AntwortenLöschen
 3. En kyllä oikein tajua, miten joku voi mennä syömään mitään toisten kaapista *pyörittääsilmiään*.

  Hieno terrakottasaalis!

  AntwortenLöschen
 4. Soili: no siinä perheesssä riittää aihetta silmien pyöritykseen. Olen jo järjestänyt heille osamaksusopimuksia puhelinlaitoksen kanssa, kun tyttö otti 800 eurolla kuukaudessa vastapuheluita kavereiltaan, kun äiti estääkseen isot laskut oli vaihtanut liittymän sellaiseksi, ettei siitä voinut soittaa ulos. Tyttö on muuten naimisissa, mutta mies on edelleen Tunisiassa,kun ei kuudennellakaan kerralla läpäissyt saksan koetta eikä saa siksi oleskelulupaa.

  AntwortenLöschen
 5. Täälläkin pyörittää silmiään, todella törkeää käyttäytymistä!! (Mitähän muuta on otettu/katottu...) Tänä kesänä vielä päätin että Pätkikset ovat yhtä hyviä kuin Fazun sininen :)

  AntwortenLöschen
 6. Huomenta Sherlock, meinasi ihan kahvi holahtaa väärään kurkkuun...hyvä, että äitee pitää jöötä ja saatte jonkun kaakun pöytään.

  AntwortenLöschen
 7. Oho,piti ihan kaksi kertaa lukea läpi,tuo että noin vaan mennään toisten kaappeihin Pätkiksiä rohmuamaan! Toivottavasti tosiaankin se Brick piirakka korvasi sen ainakin osittain.Varmaan oli äiti nolona...tai oliko?
  Noista ruukuista saisi maalaamalla tosi kivoja!

  AntwortenLöschen
 8. Uskomatonta! Ei meidän tunisialaiset vieraat saati siivoojat syö nameja kaapista. Kuulostaa aikamoiselta kauhukakaralta :D

  Brikit ovat kyllä myös toooooosi hyviä mutta ottaisin mielummin minäkin Pätkiksiä.

  AntwortenLöschen
 9. En löytänyt brik-piiraan reseptiä, vaikka yritin etsiä Internetistä. Eli viime syksynä yliopistolla käymästäni pakollisesta tiedonhaun kurssista ei ollut mitään hyötyä. Kävin tänään - tai siis eilen - ostamassa huoltoasemalta pätkiksiä ja söin ne kuuden kilometrin kävelyllä, jonka aikana näin mustan kissan, jolla oli sininen kaulapanta, musta-valkoisen kissan joka vakoili minua heinikosta, lampaita ja yhden kissan, joka käveli aidan päällä ja naukui ja sitten kävi istumaan ja tuijottamaan minua.

  AntwortenLöschen
 10. No jopa oli uskomaton voro "en tiennyt ettei saa ottaa" No ei kai mitään saa ottaa.
  Saviruukut ihania, oisi kelvannut mullekin. Kunhan uusi työni alkaa, teen oman inventaarioni, meidän piha/puutarha on hävettävä kaaos...
  Iloa ja valoa tiistaihisi!
  Heljä
  ps. en tiedä minäkään mikä on brick-piirakka (haulla tuli vain tiilisiä pizzauuneja ;o)

  AntwortenLöschen
 11. Sennie: en kyllä yhtään ihmettelisi, jos tyttö olisi ottanut jotain muutakin. Sai nyt porttikiellon meille.
  Susadim: no ei siinä paljon Sherlockin taitoja tarvinnut, ei ollut juuri ketään muuta, jota olisi voinut epäillä.
  Yaelian: no äiti on tosiaankin nolona, vähän jo säälittää se.
  mizyèna: ei tuo mikään tunisialainen ominaisuus ole, en sitä tarkoittanut, sillä äiti on ollut aina suhtkoht rehellinen, mitä nyt on vähän soitellut meidän puhelimesta Tunisiaan, mutta olen pistänyt silmäni kiinni siinä suhteessa. Äiti on todella nolona tästä jutusta ja toi herkkuja syötäväksi.
  Sauerkraut: Pitänee kysyä siltä tytöltä, minkälaisia kissoja hän on nähnyt syötyään Pätkikset.
  RouvaHoo: taisin kirjoittaa nimen väärin. Tästä löytyy jonkinlainen resepti:
  http://www.epicurious.com/recipes/member/views/BRIK-TUNISIAN-TUNA-AND-EGG-TURNOVER-1203968

  AntwortenLöschen
 12. Mur! Jos joku söisi mun Pätkikset, niin kyllä korvissa soisi!
  Varsinkin jos ei edes ole tiennyt kuinka harvinaisesta herkusta on kyse! Mur!

  Noh, onneksi joutuu tekemään brickejä!

  Meillä ei suklaat säily, vaikka kuinka piilottelisi. Syöjä olen yleensä itse minä, ...

  AntwortenLöschen
 13. Erikoinen pätkistarina. Mitä lienee tyttären päässä liikkunut?
  (En ole vielä oppinut tykkäämään Pätkiksistä, mutta se ei liity nyt tuohon pohdintakysymykseeni, johon ei tarvitse vastata.)

  Nuo saviruukut olisivat minunkin mieleeni :)

  AntwortenLöschen