Sonntag, 18. Oktober 2009

Berliini I

Yli 1200km tuli taas mittariin Berliinin keikasta. Oikeastaan inhoan ajamista moottoriteillä tai siis mies meillä useimmiten ajaa ja minä jarrutan niin että jalat tulee melkein konepellistä ulos. Kuvan 178kmh on minulle liikaa

ja usein toivon, että tulisi niin kova ruuhka, että kuskin on pakko ottaa jalkaa kaasulta, vaikka ei tuo paluumatka kovassa liikenteessäkään mitään kivaa ollut.

Mitä lähemmäksi Berliiniä saavuimme, sitä huonommaksi sää muuttui. Berliini on kaukana idässä ja aika pohjoisessakin meiltä katsoen. Siellä oli inhottava syyssää ja aina vaan sateli. Ajelimme alussa metrolla ja ihailimme asemilla vanhoja kaakeleita.

Huonolla säällä voi hyvällä omalla tunnolla mennä ostoksille KaDeWe:n tavarataloon, joka on Lontoon Harrodsin jälkeen Euroopan suurin. Siellä käyn aina ihmettelemässä ruokatavaraosastoa.Näin paljon erilaisia suklaalevyjä oli tarjolla jo yhdeltä valmistajalta.

Kommentare:

 1. Oi kun tuntui tutulta, metrolla ajelua ja KaDeWe. Kuuluvat ehdottomasti asiaan, kun ollaan Berliinissä.

  AntwortenLöschen
 2. Minä alan vähitellen inhota pitkiä automatkoja, yhtäkkiä on ruuhka ihan jostain mitättömästä syystä ja saa varoa, ettei aja toisen perään. Tai joku rekka laittaa vilkun päälle ja vaihtaa samalla hetkellä kaistaa mun eteen välittämättä siitä, ehdinkö jarruttaa vai en!

  KaDeWe ja metro on Berliinissä must.

  AntwortenLöschen
 3. Minä tykkään autoreissuista, mutta en kyllä olekaan koskaan ajanut Saksan autobaanoilla. En uskaltaisi varmaan silmiäni pitää auki (siinä pelkääjän paikalla siis...toivon mukaan edes kuskilla olisi simmut suurina)

  AntwortenLöschen
 4. Oi, tahtoo taas Berliiniin!! :) KaDeWe on todellakin ehdoton, vaikkei sieltä olisi varaa mitään ostaakaan. Kävittekö Alexanderplatzin lähellä olevassa ostoskeskuksessa, onkohan se Alexa.. mm.. en nyt muista sen nimeä.

  AntwortenLöschen
 5. Clarissa: jep
  Soili: mun ongelma on, että mä jarrutan pelkääjän paikalla.
  Susadim: ei mulle ole ongelma ajaa autobaanilla itse, mutta en aja ikinä kuin korkeintaan 140kmh, mutta vieruskaverina pelkään, jos vauhti alkaa lähentyä 200kmh
  TaiNa: meillä oli treffit Alexilla itäberliiniläisten ystävien kanssa ja menimme sateen takia sinne ostariin ja söimme ihanat jätskit

  AntwortenLöschen
 6. Kivoja kuvia, minä jään kyydistä pois, jos tuollai, täällä ei missään saa ajaa 120 enempää, usein korkeintaan 110, suklaata pitäis olla joka makuun :)

  AntwortenLöschen
 7. Berliinissä on varmaan aina jotain kivoja projekteja, niinkuin nuo valojutut.

  Korkein nopeus mitä olen ajanut oli 150 alamäessä moottoritiellä, normaalisti ajan maks. 120-140, mieheni samoin, mun mielestä pitää olla tosi hyvä reaktiokyky, jos lujaa ajaa. Sitäpaitsi mitä lujempaa ajaa, sitä enemmän auto kuluttaa myös bensaa. Täällä landella me ajetaan maanteillä iltaisin korkeintaan 70-80 km/h kun on joulukuuhun asti taas riistavaara. Täällä pohjois-Saksassa tapahtuu ihan hirveästi kolareita peurojen ja saksanhirvien kanssa, keski-Saksassa asuessa me 35 vuotena ajettiin yhden ainoan kerran jäniksen yli kun ei ehditty jarruttaa enää!

  Ja minä "jarrutan" myös aina pelkääjän paikalla...

  AntwortenLöschen
 8. Hannele: Saksassa on valitettavasti vielä autobaanan osia, jossa ei ole minkäänlaista nopeusrajoitusta. 120km riittäis hyvin.
  Soili: ai säkin jarrutat

  AntwortenLöschen
 9. KaDeWella söin juusto- ja viinilounaan..

  AntwortenLöschen