Mittwoch, 4. November 2009

Hercule Poirot

kuva täältä

Allumies on näköjään sitä mieltä, että Niilillä pitää olla olkihattu päässä, sillä vierashuoneen sängylle oli eilen ilmestynyt muiden matkatavaroiden joukkoon hänen australialainen olkihattunsa.

Kommentare:

 1. Onkos tuo hanhikin lähdössä mukaan?

  AntwortenLöschen
 2. Sauerkraut: ei se halua, pelkää saavansa vatsataudin ja sitten laihtuisi ennen Sankt Martinin päivää, jolloin hanhien tulee olla pulleita.

  AntwortenLöschen
 3. Tottakai pitää olla Olkihattu! :)

  Mulle tuli matkakuume teidän puolesta! :)

  AntwortenLöschen
 4. Tuo sohvan päälle kertynyt tavara on varmaan vasta alkua :).
  Hanhesta ja St. Martinista tulee aina mieleeni joskus Stern-lehdessä ollut piirros, jossa hanhi kysyi toiselta: "Gibt es Leben nach dem Fest?" (eli suunnilleen: vieläkö ollaan elossa St. Martinin päivän jälkeen). Hanhi on Saksassa klassinen St. Martinin päivän ruoka.

  AntwortenLöschen
 5. MaaMaa: se olkihattu kun vaan ei mahdu matkalaukkuun, muuten ottaisin minäkin omani mukaan.
  Soili: joo, tavaraa tulee jatkuvasti lisää. Jotain pitää vielä ostaa ja nyt pitää alkaa miettiä, mitä kenkiä otan mukaan.

  AntwortenLöschen
 6. Ehdottomasti olkihattu! Senhän voi laittaa jo lentokoneeseen päähän, niin ei tarvitse surra pakkaamista! Pakkaamisvaihe on ihan kivaa, toisin kuin purkaminen. Tosin sekin voi olla siedettäävää, jos matkalaukusta löytyy tuliaisia.

  AntwortenLöschen
 7. juu siella on selvasti matkakuumetta...
  ja taalla lampotilat laskee...
  aamulla noin 7 kieppeilla oli +18, paivalla pyorii just paalle +20...
  Meilla on jo pitkahihaista ja -lahkeista ja villasukat jalassa koska marmorilattia tuntuu muuten liian kylmalta...

  Poirot on yksi mun suosikeista!

  AntwortenLöschen
 8. kato nyt tätäkin: mä taas vihaan pakkaamista tai sitä miettimistä, että mitä ottaa mukaan. Paluumatkalla on helppo, kun tietää, mitä on laitettava laukkuun.
  BLOGitse: en yhtään ihmettelis, vaikka Kairossa sataisi lunta, niin se oli Kanariallakin, kun olimme siellä ensimmäistä (JA viimeistä) kertaa.

  AntwortenLöschen
 9. no ala nyt sentaan lumisadetta tuo! Tama viilentyminen on ihan tarpeeks...kun yot ei olis ihan noin viileat ja paivalla olis sellaset 25-28 niin olis just sopiva! :-)

  AntwortenLöschen
 10. Matkakuume nousee täälläkin, kun näkee teidän touhut. Minäkin vihaan pakkaamista sydämeni pohjasta, mutta pakkohan se on tehdä.
  Tuleehan tuo koiranpentu varmasti mukaan??
  Onko tuo siis Hercule Poirotin näköinen henkilö tai itse Allumies:)). Minäkin neuvon, että lähtekää hatut päässä. Yksinkertaista.
  Tuohon viimeiseen vastaukseesi liittyen, kysyn, oletteko sukua tälle hahmolle http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/thumb/9/90/Buka.jpg/250px-Buka.jpg eli
  Mörkö (ruots. Mårran) on Tove Janssonin luomassa Muumimaailmassa esiintyvä hahmo, joka jäädyttää kaiken, mihin koskee. Muumikirjoissa yleensä esiintyvä Mörkö on naispuolinen (siihen viitataan ruotsiksi sanalla "hon"), mutta Tove Janssonin ensimmäisessä sarjakuvassa Jorden går under! (1947-48), esiintyy toinen miespuolinen Mörkö :))

  AntwortenLöschen
 11. Minulla on ollut tänään perhosia vatsassa ja päänsärkyäkin hieman. Varmaankin matkapahoinvointia puolestanne, että säästyisitte moiselta.

  Tietenkin Niilille on otettava olkihattu mukaan! Sinunkin :)
  Iloista pakkaamista!
  (Maitohappobakteerikapselit mukaan)

  AntwortenLöschen
 12. Clarissa: kaikkea sä näät, piti ensin miettiä, että mitä koiranpentua tarkoitat. Kas kun et huomannut ylioppilaslakkiani seinällä. Pikkuvieraat leikkii sillä joskus kapteenia. Me olemme lapsiystävällisiä isäntiä. Allumies osaa kyllä laulaa suomeksi Mörkö se lähti piiriin, olisko se sitten mörkö. Kuvan mies ei ole Allumies vaan Ustinovin Pekka, yhtä sympaattinen kaveri sekin.
  Nurkkalintu: maitohapot lähtee mukaan, olkihatustani en tiedä.

  AntwortenLöschen
 13. Kai minä nyt noin söpön koiranpennun huomaan!!

  AntwortenLöschen
 14. Hattu varmaankin hyvää, on tulossa lämmintä taas näillä mailla ja aurinko varmaan porottaa...Oikein mahtavaa matkaa Allulle ja Allumiehelle!

  AntwortenLöschen
 15. Hyvää matkaa teille. Älkää polttako nahkaa auringossa.

  AntwortenLöschen
 16. Yaelian: hatut on pakattu
  Kirlah: kiitos, me emme ole mitään auringonottajia eli tuskin poltetaan nahkamme, mieluummin ollaan varjossa.

  AntwortenLöschen
 17. Voi Allu, olen kaivannut sinua! Sanoin miehellenikin, että blogistani puuttuu jotain oleellista...jotain coolia, asiallista kölniläismaustetta...veti vähän tyhjää ja sitten tajusin: sinä poissa! Ja huomaankin, että olet Sinuhen ja Poirotin jalanjäljillä Egyptissä. Toivottavasti olet takaisin ennen mun arvontaa, tai mun arvonta saakin odottaa sinua;-)

  Olen katsonut kaikki Poirotit niin moneen kertaan kuin ne ovat tulleet!

  Palataan!

  AntwortenLöschen
 18. Leena: me nähtiin hotelli, missä Agatha oli asunut kirjoittaessaan Kuolemaa Niilillä, mutta se oli remontin alla. Winter Palace-hotellissa, jossa filmi on tehty, käytiin lounaalla, se oli pakko nähdä. Vai arvonta, pitääkin tulla katsomaan.

  AntwortenLöschen