Perjantaina me ostimme liput sightseeing-bussiin ja kiertelimme sillä kaupunkia, hypäten silloin tällöin bussista ulos, kun halusimme kävellä ja ihailla mm. upeaa vanhaa yliopistoa.
Kelvingrove-museoon on aina vapaa pääsy. Valitettavasti ei aika riittänyt katsomaan sitä tarkemmin.
Glasgow on nätti kaupunki ja meille sattui aivan ihana sää.
Myöhemmin iltapäivällä B haki meidät kotiinsa, jossa meitä odotti iloinen koira nimeltä Clyde. Clyde on 10v, ns. rescue dog eläinkodista ja kun naapurin kissa oli Bonnie, tuttavamme päättivät panna koiransa nimeksi Clyde. Sillä aikaa kun B valmisti illallista, L ja serkku ja minä katselimme perheen valokuvia. Siellä oli kuvia perhejuhlista, joissa miehillä oli päällään kiltit. Muutenkin näimme kaupungilla silloin tällöin kilttihameisia miehiä. B tarjoili meille ensin alkupalana oikeata skottiruokaa, jossa oli haggista, teets, tatties ja black pudding ja uskokaa tai älkää, se oli todella herkullista. Pääruokana oli serkun toivelistalta lammasta minttukastikkeen kanssa ja sekin oli hyvää, vaikka vähän epäröin sitä minttukastiketta ensin. Isäntäväen talo oli kovin pieni ja keittiön pöydän ääressä oli vain kolme tuolia ja kokkiparka joutui syömään seisoviltaan.
Illallisen jälkeen meidät vietiin vielä pikavisiitille Edinburghiin, jonne täytyy varmaankin lähteä uudemman kerran valoisan aikaan, niin söpöltä se kaupunki näytti.
Minttukastikehan on klassillinen lampaan kanssa, olen joskus tehnyt lammaslihapullia ja maustanut mintulla, nami.
AntwortenLöschenHannele: tiedän kyllä, että lammas minttukastikkeella on perinteinen britannialainen ruoka, mutta en ole koskaan ennen halunnut sitä edes maistaa, mutta nyt oli "pakko" eikä se ollutkaan hassumpaa.
AntwortenLöschenMä en ole syönyt minttukastiketta (itse asiassa tämä innosti kokeilemaan..)mutta minttuhyytelön muistan jotenkuten ...
AntwortenLöschenKiva kierros Skotlannissa näkyy teillä olleen:-)
Kuulitteko säkkipillimusiikkia?
AntwortenLöschenOlen joskus tehnyt pääsiäisenä lammasta minttukastikkeella ja hyvää sekin oli.
Onkos se black pudding tarjolla myös aamiaisella?
AntwortenLöschenEräs entinen oppilaani taitaakin opiskella Edinburghissa, jos en nyt aivan väärin muista... Hienoa seutua!
Kivoja ihmisiä, kertoo jo rescue dog Clyde.
AntwortenLöschenEn voi nyt tuohon ruokaan kommentoida...
Kauniita rakennuksia ja hyvät kuvat.
Mina tykkaan mintusta kaikissa muodoissa: karkkina, hyytelona, juomana ja mausteena!
AntwortenLöschenKiitos retkikuvista!
Minäkään en ole minttukastikkeen ystävä, vaikka lampaan kanssa se mukavasti piristää lihan voimakasta makua. Eikö skoteilla ole myös hyviä voikekseja?
AntwortenLöschenNiin eikö minttukastike ole tyypillistä brittiläistä ruokaa. En itse ole koskaan sitä maistanut. En ole myöskään koskaan ollut Skotlannissa,ainoastaan Lontoossa olen pistäytynyt. Mutta kiva päästä näin blogin mukana näkemään maailmaa.
AntwortenLöschenYaelian: mutta ethän sä syö lihaa?
AntwortenLöschenHelena: ei livenä kuultu, mutta bussissa tuli nauhalta
kato nyt tätäkin: ilmeisesti ne syö sitä myös aamulla, mutta hotellissa oli vain haggista
Leena: edellinenkin koira oli ollut rescue dog, joku pieni rääpäle, josta kasvattivat fiksun koiran
BLOGitse: minäkin tykkään mintusta, enkä voi tajuta, että joku ei voi pitää
Kasselin kyyhky: shortbread oli joka kaupassa, mutta ei nyt tehnyt mieli, olen kyllä ennen syönyt
Sira: oikein tyypillistä brittiläistä se lamman mintun kanssa
Edinburghin kuva oli just mun mieleen. Olen kai jonkinlainen konservatiivi, tykkään vanhoista rakennuksista ja Englannissahan niitä on, ne harmaat linnat ja kartanot ja kaikki. Pitäisi päästä ihailemaan niitä tuon Mr. Clarissan kanssa, hän kun ei ole tuolla saarella koskaan käynyt. Kävin katsomassa jo etukäteen Glasgowta, George Squarea ym. google mapsissa street view´n avulla, kun me emme nyt lähiaikoina pääse matkustelemaan.
AntwortenLöschenSiis se haggis on todella syömäkelpoista? Lievä epäilys aiheesta. Kivoja kuvia, ihana sää teillä onnenmyyrillä!
AntwortenLöschenLive säkkipillimusiikki on ok sen jälkeen kun soittimet on viritetty...
AntwortenLöschenMinttukastike täällä Irkkulassa myös lampaan mausteena ja olen alkanut lykätä sitä myös muualle. Eilen esim tein tabule'maisen kasvislisäkkeen ja maustoin bulgurin mintulla.
Heljä (joka ei ole loggautunut sisään)
Clarissa: minäkin rakastan vanhoja rakennuksia, ei silti, kyllä moderni arkkitehtuurikin kiinnostaa
AntwortenLöschenMaiku: ne kaksi haggista, mitä kokeilin, maistui hyvälle
Heljä unplugged: minäkin olen muuten joskus laittanut minttua bulgurin mausteeksi, nyt vasta muistin
Mä olen viettänyt pitkän viikonlopun Edinburgissa ja haluan takaisin: aivan ihana kaupunki!
AntwortenLöschenJa miltä tuoksu kotona tehty haggis? ;)
MaaMaa: mullakin Edinburgh listalla, kun nähtiin vain illalla. Ei meidän saamat haggikset mitenkään haisseet, onko niitä sitten erilaisia, en tiedä.
AntwortenLöschen