Freitag, 5. Februar 2010

Neljännen kansion neljäs

Osallistunpa taas vanhaan meemiin, neljännen kansion neljäs (känny)kuva näyttää tällä kertaa lähimmän pankin aulassa olevaa defibrillaattoria, suomeksi ilmeisesti sydämen tahdistin. On hyvä tietää, että apu löytyy läheltä, vaikka vähän epäilen, osaisinko minä sitä käyttää hätätapauksessa.

Kommentare:

 1. Olisikohan pankin henkilökunta koulutettu tuon käyttöön? Jostain luin, että urheiluseuroilla olisi vastaava laite ja kaikki seuran jäsenet koulutettu käyttämään.
  Perjantai-iloa!

  AntwortenLöschen
 2. Pankin aulassa löytyy tuollainen! Ovat taitaneet tosiaankin ajatella asiakkaita....
  Ihanaa viikonloppua Allu!

  AntwortenLöschen
 3. Tota en rupeis käyttään.

  Syätkö skonssis kuiviltaan, siihenhän pitää laittaa voita, marmelaatii/jam ja mielellään clotted cream, ei tossa edes rusinoi...

  AntwortenLöschen
 4. Heljä: ei kai niitä ole koulutettu, laitteita on vaan ympäri kaupunkia ja joka Sparkassen aulassa, lentokentällä jne
  Yaelian: varmaan tosiaan se idea, että jos näkee tilin saldon ja saa sydiksen, niin on apu heti ottomaatin vieressä. Ilman vitsiä, siis ideana on se, että laitteita on aina Sparkassessa ja sen kaikki tietää ja muistaa eikä tarvi miettiä, mistähän sellaisen löytäisi. Ihanaa viikonloppua sullekin!
  Hannele: antaisitko vaikka sitten miehes mieluummin kuolla???? Juu, skonssiin kuuluu voi, hillo ja Cornwallissa ainakin clotted cream. Mun kuvassa oli vain pelkkä skonssi alkuperäistilassaan ilman lisukkeita.

  AntwortenLöschen
 5. Mäkään en tiedä, miten tuommoista käytetään. Eikös siinä ole sähköäkin? Kerran netissä surffaillessani huomasin, että joku hotelli mainosti nettisivullaan kaikkien henkilökuntansa jäsenten osaavan käyttää defibrillaattoria.

  AntwortenLöschen
 6. Kiitän hyvästä informaatiosta. Tässä sai rauhassa, ilman paniikkia lukea ohjeet, kuinka pääsee alkuun tuon defibrillaattorin kanssa.
  Saksalaista järjestelmällisyyttä tuo, että laite löytyy aina Sparkassessa. Pitäisi ehdottaa samaa täkäläisille päättäjille.

  AntwortenLöschen
 7. Sauerkraut: kyllä kai siinä sähkö on
  Clarissa: yliopiston sydäntautien klinikan mukaan defribrillaattorilla voi tehdä vain yhden ainoan virheen = olla käyttämättä sitä

  AntwortenLöschen
 8. U-Bahn-asemilla olen aikani kuluksi katsellut, ja niiden pitäisi olla periaatteessa aika helppokäyttöisiä. Tiedä sitten, minä ainakin hermoilen hädän hetkellä... Ja muistaakseni olen lukenut, että niistä on ollut apuakin (mieheni nimittäin epäili joskus, että tuskin kenelläkään on tarvetta juuri siinä lähellä).

  AntwortenLöschen
 9. Tämäpä on mielenkiintoinen ja uusi juttu minulle. Aion käydä kurkkaamassa kuvan www.-sivulle.

  AntwortenLöschen
 10. Luin jokunen aika sitten noista ihmevempaimista. Kuulemma jokainen osaa käyttää ja potilasta ei voi vahingossakaan sillä vahingoittaa. Silti en tiedä, osaisinko / uskaltaisinko tositilanteessa käyttää. Taitaisi olla taas paikallaan ensiapu-kurssille osallistuminen. Olin sellaisella viimeksi 4 vuotta sitten, mutta olen jo lähes kaiken taas unohtanut.

  AntwortenLöschen
 11. kato nyt tätäkin: eihän se niin ole suunniteltukaan, että se kohtaus tapahtuu defin vieressä, vaan ajateltu niin, että jokainen melkein tietää, missä on lähin Sparkasse ja sieltä haetaan laite. Sitä ennen kyllä pitää soittaa ambulanssi apuun.
  Nurkkalintu: toivottavasti löytyi tietoa
  Kasselin kyyhky: muakin hävettää, kun olen täysin avuton ensiavussa ja toivon aina vain, että paikalla on joku, joka osaa asiat.

  AntwortenLöschen
 12. Minäkin kävin siellä sivuilla kurkkimassa, ja kovastihan siellä sanottiin, että "du kannst nichts falsch machen". Ihan hyvä idea. Suomessa en ole tuollaisia nähnyt.

  Ai niin, Kölnissä opiskellessani minua yritettiin saada mukaan johonkin vapaaehtoiseen ensiapupalveluun, kun ambulanssin saaminen saattaa siellä kestää aika kauan. Niin värvääjä ainakin sanoi. Mutta ei minua haluttukaan mukaan, kun värvääjälle selvisi, että asuisin Kölnissä enää vain vähän yli kuukauden.

  AntwortenLöschen