Donnerstag, 18. Februar 2010

Ranskalaiset korot

Oikeastaan tähän varmaan kuuluisi musiikiksi Helena Siltala ja Ranskalaiset korot, mutta tykkään nyt kuitenkin enemmän tästä Nana Mouskourin kappaleesta.


Korkeita korkoja siis nähtiin sekä näyteikkunoissa että madamien ja mademoisellien jaloissa. Minä joutuisin ostamaan kimppakauppana heti kyynärsauvat tuollaisten korkojen kanssa.


Näimme tietenkin paljon tuttuja nähtävyyksiä, mutta olihan siellä meille uuttakin, mm. Grand Palais, joka rakennettiin Pariisin maailmannäyttelyä varten ja on joku vuosi sitten avattu yleisölle. Eiffel-torniin oli niin pitkät jonot, että emme viitsineet odottaa ja minä olen siellä käynytkin kerran. En muuten tiennytkään, että Eiffel-torni oli oikeastaan tarkoitus purkaa maailmannäyttelyn jälkeen. Mikä menetys se olisi ollut Pariisille!


Yritimme päästä kahdellekin eri hautausmaalle, mutta molemmat olivat fermé lumen ja liukkauden takia, vaikka ei Pariisissa juuri lunta enää ollut ja Bercyn kaupunginosassa näkyi pensaissa jo nuppuja kevään merkkinä.

Kommentare:

 1. Sirkustason tasapainottelutaitoja tarvitaan noilla korkkareilla kävellessä. Olen käynyt kerran Pariisissa, mutta pikaisessa junanvaihdossa ei ollut mahdollisuutta tutustua kaupunkiin. Näyttää mielenkiintoiselta! En osaa puhua ranskaa, joten muistissa on kommunikaatiota lähinnä vain mimiikalla.

  AntwortenLöschen
 2. Allu, sinäkin pidät Nanasta. Minä soitin häntä ystvänpäiväviikolla. Ei mitään Helena Siltalaa;-)

  Tiedätkö, tyttäreni kävelee tuollaisilla...ellei ole tossupäivä. Näyttävät upeilta,mutta eivät toimi. Ostin kaksi talvea sitten lähinnä teatteri yms. käyntejä varten talvikengät tuollaisilla koroilla. Tarkoitus siis selvitä ilman mitään korkokenkäkasseja, mutta kun laitan ne jalkaani, minun pitää aika ajoin tukea vahvasti Ukkometsoon, mistä hän tietysti tykkää. Takuula ei tee selälle hyvää, jos kauan pitää. Mutta ilokseenhan noita katselee.

  Mitä ostit itsellesi?

  AntwortenLöschen
 3. Tuo Nana Muskourin laulama kappale on tosi hyvä. Kuuntelin sen kahteen kertaan. Olipa mielenkiintoista seurata Teidän jalanjälkiä Pariisissa kirjoituspöydän äärestä. Olen vasta yhden ainoan kerran ollut Pariisissa, ja siitäkin on jo paljon aikaa. Mutta kiva on katsella Sinun ottamiasi kuvia sieltä....

  AntwortenLöschen
 4. Joko kukkii, nuorena Pariisissa ollessani ei minulla ollut varaa mennä Eiffel-torniin, nyt en uskaltaisi..

  AntwortenLöschen
 5. Kai tuollaisiin korkoihin tottuu, ja nättejä kyllä ovat, mutta minä olen ihan tyytyväinen matalammilla koroilla. Tytär tykkää, jos mulla on "klak-klak-kengät", ja itsekin tykkään, kun kopisee, mutta siihenhän riittää parinkin sentin korot :-)

  AntwortenLöschen
 6. Mäkin olen kerran ollut Eiffelin huipulla. Silloin oli vähän sateinen sää, joten jono ei ollut liian pitkä. Sieltä on kyllä hienot maisemat! :)

  Ihan 10cm ++ korkeilla koroilla en varmaan pystyisi kävelemään minäkänä ja oisin jo lähemmäs 190cm pitkä! Eli: Ei Kiitos ;)
  Korkkareista tykkään kyllä, mutta ei liian pitkistä piikeistä

  AntwortenLöschen
 7. Ehkä evoluutio on vaikuttanut siihen, että ranskattaret ja muut pystyvät kävelemään noilla huisilla koroilla... :)Itse tykkään myös kävellä siten, että tehokas kopina kuuluu.

  AntwortenLöschen
 8. Nanan levy minullakin soi usein nuorena. Kiitos tästä, toi muistoja.

  Ah, Pariisi ja pariisittaret! Siellä jos missä tunsin itseni suureksi ja kömpelöksi, vaikka nykyiseen itseeni verrattuna oli nuori ja notkea. Jo kirjoituksesi hengästyttää kun minulla on se kyynärsauva ihan ilman korkojakn käytössä. Ei enää ahtauduttaisi yliopiston stipendiaattikaverin tutkijakoloon, johon juuri ja juuri mahtui kapea sänky ja pöytä.

  Taitaa olla luumupuu?

  AntwortenLöschen
 9. Nana Mouskouri kuuluu vakiosuosikkeihini, laulakoon sitten ranskan-, englannin-, kreikan- tai saksankielellä. Aina yhtä hyvä.

  AntwortenLöschen
 10. Korkeita korkoja minäkin käytin silloin joskus nuorna ollessani...Hääpäivänäkin taisi olla jotain kymmenen sentin korot, tosin pohjat kengissäkin oli paksut. Nyt en enää voi kuvitellakaan kulkevani sellaisissa kengissä...varsinkin sen jälkeen kun katkaisin jalkani, olen tullut araksi kulkemaan korkeissa koroissa.

  AntwortenLöschen
 11. Ihanat Pariisi matkakertomukset, tämä ja edellinen. Ei ole tästä tädistä korkokenkien käyttäjäksi, en ole oikeastaan koskaan käyttänyt.

  AntwortenLöschen
 12. Kasselin kyyhky: kovin paljon puhuivat englantia, metroluukulla ja tarjoilijat jne, en olisi uskonut, mutta maailma muuttuu (Pariisissakin)
  Leena: uskomatonta, mutta en ostanut yhtään mitään, kun aika meni kulttuuriin ja syömiseen, mutta ajattelin, että jos lähtis jonkun tyttökaverin kanssa sinne shoppailemaan
  Maija: mustakin se kappale on nätti
  Hannele: kyllä minä uskaltaisin, mutta en kyllä suostu jonottamaan tuntikausia
  kato nyt tätäkin: musta noi piikkarit ei kyllä välttämättä ole edes kovin kauniita
  MaaMaa: meillä olisi ollut kirkas ilma, mutta liian pitkä jono
  Helena: minä olen edelleen lapikas-asteella evoluutiossa
  Leen@: sirojahan nuo olivat, ei normaali-ihminen sieltä varmaan helposti vaatteita löydä. Enpä usko, että olisi luumupuu, mutta tiedä häntä, botaniikka ei ole vahvimpia puoliani, luulisin kuitenkin koristepensaaksi
  Clarissa: no arvasinhan tuon. Ich kenne meine Pappenheimer, sanoi jo Wallenstein.
  Sira: matalat korot oli mulla hääpäivänäkin, vaikka optiikan takia olisi ollut parempi olla korkoa reilusti, kun mies on yli 20cm pitempi
  Heljä: kiitos, tulevaisuudessa saamme kyllä paljon lisätietoa Pariisista, kun MaaMaa pääsee vauhtiin.

  AntwortenLöschen
 13. Onpas koro! Mullakin on joitakin korkokenkiä,mutten ikinä niitä käytä ,melkein.
  Kiva taas katsoa Pariisin kuviasi.Eiffel tornissa olen ollut 7-vuotiaana,vieläkin on jonkinlainen muistikuva siitä.
  Nana Mouskouria voi aina kuunnella!

  AntwortenLöschen
 14. Ranskassa meillä oli kerran nais linja-autokuskina, joka ajoi tuollaisilla piikkareilla, nosteli raskaita matkalaukkuja ja kaunis ruusu-tatuureus näkyi selässä..

  AntwortenLöschen
 15. Yaelian: no eihän siitä sitten vielä pitkä aika ole kun kävit Pariisissa. :-)
  Hannele: niin ne pikkupariisittaret!

  AntwortenLöschen
 16. Minä en uskalla lähteä ulos korkokengillä! Sisällä just ja just osaan niillä kävellä, mutta ulkona en lainkaan! Niinpä kun näen jonkun täällä Oulunkin korkeuksilla kävelevän mukulakivikatuja pitkin todella korkeilla koroilla, jään melkein tuijottamaan. Haluan nähdä miten se onnistuu!!

  Olet nähnyt talvista Pariisia, ihanaa ja mielenkiintoista!
  Olen aina käynyt Pariisissa heinä- tai elokuussa.. Hikoillut ja kävellyt. Kevät ja syksy olisivat varmaan parhaat vuodenajat!

  AntwortenLöschen
 17. Sooloilija: ainakin se hyvä puoli oli, että ei ollut ihan niin paljon turisteja

  AntwortenLöschen
 18. Olipas kaunis kappale. Minulta olikin jàànyt kyseinen laulaja aivan pimentoon. Hyvin sopi postauksesi tunnelmaan. Kaunista kaunista Pariisia :D

  AntwortenLöschen
 19. -S-: Nana Mouskouri on viime vuosituhannelta, sinä olet liian nuori tuntemaan.

  AntwortenLöschen