Freitag, 30. April 2010

Pyykkipäivä

Tänään on pyykkipäivä. Ensin pannaan pesukone pyörimään ja sitten jatketaan vanhan, koko talven ulkona seisseen kansituolin putsaamista Kaercherin painepesurilla. Kuvassa se on eilisen jäljiltä, jo aivan erivärinen kuin ennen käsittelyn alkua. Tänään tulee hienosäätö ja öljyän sitä ehkä pellavansiemenöljyllä.


Kommentare:

 1. Ylempi kuva Italiasta?

  Minä olen käyttänyt parafiiniöljyä kaikkeen öljyämiseen sen jälkeen, kun kuulin, että 'mikä sopii vauvan pepulle, sopii pulle'. Käy paljon edullisemmaksi!

  AntwortenLöschen
 2. Pyykkikone kait menee meillä joka päivä, puuöljyä mies laittaa meidän huonekaluihin joka kevät, samaa kuin altaaniin.

  AntwortenLöschen
 3. Leena: oikein arvasit, kuva on Genovasta, taisi olla 2006
  Hannele: meidän mööpelit hemmotellaan silloin tällöin luontaistuotekaupan pellavansiemenöljyllä, ne tykkää siitä. Se härskiintyy nopeasti, siksi loput voi käyttää tuohon tarkoitukseen.

  AntwortenLöschen
 4. Tarkistellessani tuota pyykkikuvaa aloin nauraa, sillä eihän se olekaan Teidän pyykkinarulta, vaan kuten Leena Lumi jo kirjoitti, ehkä Italiasta. Hauska kuva, todella...
  Tuo vihje pellavansiemenöljystä on hyvä. Otanpa esimerkkiä, sillä meidänkin parveketuolit alkavat tarvita käsittelyä.... Kiitos vihjeestä. Tämä blogi on aina yleissivistystä kohottavaa!!!!
  Eikä sitten muuta kuin työn iloa Allulle!!

  AntwortenLöschen
 5. Minäkin jo kerkesin ajatella, että onko tuo todella teidän pyykinkuivaus menetelmä, mutta sitten luin Leena Lumen kirjoituksesta, että kuva todella on Italiasta.

  AntwortenLöschen
 6. Viehettävä kuva! Onneksi minulla on alumiiniset(?) puutarhakalusteet, jotka tarvitsee vain pyyhkiä puhtaaksi. Ja vapun kunniaksi aion huomenna nauttia siellä aamiaisen enkä lähde picnicille Vartionvuorenmäelle.

  Hyvää vappua!

  AntwortenLöschen
 7. Nuo etelän pyykkinaruparaatit on aina niin mainioita. Kapeilla kujilla talosta taloon ripustettuja jne.

  Et tulis jatkamaan meidän puutarhahuonekaluilla? Nekin kaipaa jotain öljyä. Paraikaa ne saa huuhtelun ylhäältäpäin.

  AntwortenLöschen
 8. Tänään pesit punaisia vaatteita, vapuksiko?
  Viikko sitten ostin Prismasta Tikkurilan Vanhan ajan maalien kylmäpuristettua pellavaöljyä. Ostin sitä sisäkäyttöön, mutta pullo on iso, joten aion käyttää öljyä myös puutarhahuonekaluihin, vaikka pullon kyljessä luki, että ulkokäytössä pinta homehtuu helposti.Päätin olla uskomatta tuota.
  Kärcher pitää ottaa esille, kunhan ilmat lämpenevät.

  AntwortenLöschen
 9. Maija: vai yleissivistystä, hihi
  Sira: ei ole valitettavasti tuollaista seinää täällä
  Helena: varmaan vähempitöisiä ne alumiiniset. Hauskaa vappua vaan auf dem Wachtberghügel! Täällä ei vappua juuri huomaa paitsi sauvakävelyllä näimme paikan, jossa nuoret miehet osti koivuja, jotka viedään ensi yönä koristettuna morsiamen ikkunan alle (Maibaum)
  Soili: olisitpa nähnyt, mitä XXXL-alushousuja roikkui keskellä Shanghaita kuivumassa.

  AntwortenLöschen
 10. Clarissa: eikös se punainen ole vapun väri? Ei meillä ainakaan mikään ole homehtunut, vaikka olen käyttänyt pellavansiemenöljyä.

  AntwortenLöschen
 11. Hauska tuo pyykkikuva!
  Mullakin on just NYT pyykit koneessa....

  AntwortenLöschen
 12. Yaelian: no niin, tänään pesee näköjään kaikki pyykkiä. Hauskaa vapun aattoa Israeliin.

  AntwortenLöschen
 13. Ihana pyykkikuva! Tuttavani kyseli kerran, että olemmeko me muut saaneet äidiltä ohjeen laittaa pyykit kuivumaan niin, että samansävyiset pyykit on vierekkäin. Naapurien iloksi...

  AntwortenLöschen
 14. kato nyt tätäkin: hihi, ensin kaikki yhdessä koneeseen ja sitten kuivamaan ripustettaessa lajitellaan värit vierekkäin :-)

  AntwortenLöschen
 15. Juuri noin, kaikki yhdessä koneeseen ja sitten kuivamaan ripustettaessa samat värit vierekkäin. Ja vain omaksi iloksi, ei edes äidiltä opittu. Onkohan minulla väriaddiktio?
  (Addiktio on mikä tahansa pakonomainen, tavanomainen käyttäytymismalli, joka rajoittaa ihmisen toiveiden vapautta. - Gerald G. May)

  AntwortenLöschen