Mittwoch, 7. April 2010

Vuokko ja moni muu

Lauantaina sateli ja ajelimme Ranskan puolelle ostoksille hypermarketiin listalla: cremant, viiniä, mausteita ja säilykkeitä.
Sunnuntaina oli taas kaunis ilma ja ohjelmassa vajaan kolmen tunnin patikkaretki kukkuloille.
Reitti alkoi tämän kappelin vierestä.


Metsässä kukki "vuokko ja moni muu". Valkoinen on anemone nemorosa, mutta onko tuo keltainenkin joku vuokko myös? kysyy nimimerkki Kasvioppi tyydyttävä 8.


Metsästä oli kauniit näköalat alas laaksoon, valitettavasti sitä ei vain valokuvasta kunnolla näe.




Hurraa, ystävämme Gina jaksoi patikoida kanssamme koko matkan eli yli 12km eli voimat ovat aika hyvin palautuneet.

Kommentare:

 1. Minä yritin viime syksynä vastaavaa juttua, kun olin patikoinut tästä ylös takana olevalle vuorelle. Minusta kuvat onnistuivat kertomaan rinteen jyrkkyyden, koska männynrunkojen takaa pilkotti järvi. Siellä on tietty kiipeilyköysiä, sillä osa menee pitkin jyrkkiä kallioseinämiä. Täällä on uskomaton patikkareitti, joka vie koko päivän ja käy läpi peikkometsän, jossa luolia ja maastoa, joka kuin suoraan sadusta. Et ikinä voi kuvitella! Kesällä kyllä etenkin saksalaiset ovat löytäneet reittimme ja japanilaiset kuuluisan Aallon huvilan saareltamme.

  Minulla kasvioppi 10, mutta en tunnista oikeanpuoleista kukkaa.

  AntwortenLöschen
 2. Leena: muistankin nähneeni jotain postaustasi asiasta.Suomessakin on alettu enemmän vaeltamaan/patikoimaan, saksalaisethan ovat sitä tehneet jo vuosikymmeniä jos ei -satoja.

  AntwortenLöschen
 3. Ei ole keltainen vuokko vaan Scharbockskraut, mukulaleinikki.

  AntwortenLöschen
 4. Hannele: niinpän onkin, sen saksalaisen nimen olen joskus kuullutkin

  AntwortenLöschen
 5. Sen verran osaan vielä kasvioppia kasvien keruuajoilta keskikoulussa, että tuo keltainen ei ole keltavuokko, koska keltavuokolla on vain 5 terälehteä. Mutta edellisessä kommentissahan asia jo selvisikin. Kasvien keruu oli ajoittain tosi työlästä, mutta onhan siitä sentään jotain jäänyt mieleen.......

  AntwortenLöschen
 6. Maija: minä en muista enää kuin muutaman botaanisen nimen kuten anemone nemorosa, anemone hepatica, antennaria dioica, taraxacum officinale. Lapsuuden keväästä muistan aina käenrieskan ja nyt Allumiehen entisen pomon kasvitieteilijävaimo on luvannut soittaa, kun käenrieska eli Gelbsternchen kukkii Eifel-vuoristossa ja ottaa mut sinne mukaan, kun lähtevät patikkaretkelle.

  AntwortenLöschen
 7. Meilläkin valkovuokkolehdot kukoistavat...Ihan silmiä lepuuttavat, kun katselen niitä. Tulee mieleen lapsuus...

  AntwortenLöschen
 8. Sira: minunkin tulee aina lapsuus mieleen valkovuokoista

  AntwortenLöschen
 9. "Patikoin" juuri paikkakuntamme korkeinta mäkeä ylös kotiin vain kääntyäkseni pian takaisin. Huh huh.
  Kauniita kuvia! Vuokkoja ei täällä Vaasan seudulla luonnonvaraisesti oikein kasva, mutta meillä on tontillamme istutettuja sini-, valko- ja keltavuokkoja. Ne ovat lähteneet hiukan leviämäänkin ja niistä seurataan kevään edistymistä täälläkin.

  AntwortenLöschen
 10. Clarissa: miksi käännyit? Halusit varmaan kiivetä toisenkin kerran ylös. Kas kun siellä ei ole vuokkoja. Äitini syntymäseudulla kasvoi jopa kangasvuokkoja, nyt vasta tajusin, että sehän on Frühlings-Kuhschelle saksaksi, en ole ennen tajunnut yhdistää niitä toisiinsa. Kyllä tämä blogailu sivistää.

  AntwortenLöschen
 11. Tunnustan, että alkuun junassa nauratti viikonloppuisin "patikointivaatteisiin" pukeutuneet, lierihattuisen ihmiset ;-) Niin suunnitelmallista tuntui patikointikin olevan tällaiselle taivaanrannanmaalarille, joka ei "koskaan" suunnittele mitään.

  Saksassa kunnioitetaan luontoa ja luonnossa liikkumista. Ja mikäpä noissa maisemissa on liikkua!

  AntwortenLöschen
 12. Natjale: lierihattua ei tarvita, mutta hyvät kengät ja villasukat on tärkeitä

  AntwortenLöschen
 13. Haluaisin lähteä patikoimaan. Miten löytää mielenkiintoisia patikointipaikkoja?

  Saksassa kävin kerran "patikoimassa" Bad Staffelsteinin seudulla. Siellä oli kaunista!

  AntwortenLöschen
 14. Ihania matkakuvia.
  Tosi mukavaa, että Gina on hyvissä voinneissa.

  AntwortenLöschen
 15. Sauerkraut: meillä on ainakin paikallislehdessä aina reittejä, ei voi vain mennä sinä viikonloppuna, kun artikkeli ilmestyy, sillä silloin puoli kaupunkia kävelee samaa reittiä lehti kädessä. Me odotetaan aina vuosi.
  http://www.ksta.de/html/artikel/1231173647490.shtml
  Nurkkalintu: Gina oli tosiaan itsekin yllättynyt, että pystyi niin pitkään lenkkiin. Tänään on taas pieni leikkaus sairaalassa, mutta toivottavasti vain rutiinijuttu.

  AntwortenLöschen
 16. Laitankin linkin talteen. Ehkä sille on joskus käyttöä :)

  AntwortenLöschen
 17. Valkovuokkoja!!
  Miten ihanaa on keski-Euroopassa kun pääsee niin helposti toiseen maahan shoppailemaan.Kauanko teiltä menee tuonne Ranskan puolen marketiin? Toinen ystäväni,joka äskettäin kävi täällä,työskentelee Baselissa,ja kertoi miten menee Saksan puolelle marketiin.....

  AntwortenLöschen
 18. Yaelian: no tuolta meidän lomapaikasta oli vain 50km Ranskaan, meiltä kotoa menee ehkä 2,5 tuntia Ranskaan ja reilu tunti Hollantiin tai Belgiaan. Se on kyllä kivaa luksusta, että pääsee nopeasti muualle ja vaikka ollaan niin lähellä, siellä on kuitenkin jotenkin erilaista ja piristävää. Suomessa kärsin siitä, että piti aina lähteä laivalla tai lentsikalla.

  AntwortenLöschen
 19. Täällä Suomessa tuntuu, että on aina niin kaukana kaikeasta, varsinkin kun haluaa lähteä matkalle.

  Tuosta postauksesta tuli taas niin ikävä Baseliin ja Tiroliin; myös lyhyiden välimatkojen vuoksi, sillä Baselista pääsi raitsikalla Ranskaan...

  En tunnista noita etelän kukkasia, valkovuokin nyt toki. :)

  AntwortenLöschen
 20. Helena: no onneksi on lennot kuitenkin halventuneet vuosien mittaan. Minä matkustin ennen laivalla, kun ei ollut varaa lentää.

  AntwortenLöschen