Freitag, 7. Mai 2010

Ennennäkemätöntä

Sirokko haastoi näyttämään ennennäkemättömiä valokuvia.
Huomasin sen, minkä lehdistö on huomannut jo aika päiviä sitten: bloggaajat kuvaavat mitä tahansa. Kohta ei kehtaa kameraa ulkona esiin ottaa, kun muut ajattelevat, että jaahas, taas joku bloggaaja kuvaamassa päiväänsä, tätä söin, join, näin, ihan kuin kaikilla olisi patologinen pakko olla kiinnostunut siitä mitä kenenkin suolen sisällä liikkuu.
Tästä sainkin idean, HEUREKA! Nyt kaivetaan esiin kaikki ne omituisimmat kuvauskohteet, joita ei muiden kuin bloggaajan tulisi mieleenkään kuvata. Eikä mitään vahingonlaukauksia vaan tarkkaan harkittuja kohteita. Semmoisia, joita myöhemmin katsellessa itsekin ihmettelee mitä päässä on liikkunut. Eikä niitä kuvia tietenkään ole tullut käytettyä ennen kuin NYT!Homeisia kenkiä serkun kellarissa Fréjusissa Ranskassa heinäkuussa 2009. Hänen kellariinsa oli tullut vettä ja mm. kaikki kengät olivat menneet pilalle. Kuvaa tarvittiin, kun talon asukkaat alkoivat vaatia korvausta rakennusfirmalta. Kellarissa ei ollut lainkaan sähköä ja ihan umpimähkään painoin pimeässä kameran laukaisijaa tietämättä, missä nurkassa ne kengät ylipäänsä olivat.Täysin epätarkka kuva ravintolan pöydästä. Halusin vain panna merkille, miten jännästi servietti ja haarukka ja veitsi oli laitettu.Suoraan kampaajalta, halusin katsoa, miltä hiukset näyttää takaa.Heikkohermoiset jättäköön viimeisen kuvan katsomatta. Se on ompelus jalastani, josta poistettiin (hyvänlaatuinen) ruskea läiskä, joka oli sellaisessa kohtaa, että en pystynyt sitä itse näkemään ja piti ottaa valokuva.
Annan haasteen eteenpäin, nyt luurangot esille kaapeista!

Kommentare:

 1. Mulla löytyy kyllä varmaan vaikka mitä. Pitääpä joskus kaivella :)

  Aika hurja tuo ommellus mutta hiukset näyttää hyvältä :D

  AntwortenLöschen
 2. Kävin nappamassa tulvien aikaan kuvan hiekkasäkeistä yhden ravintolan edessä. Kului aikaa, ja olimme ystävien luona pikkujoulua viettämässä. Yksi mies tuli luokseni (en tunne häntä erityisen hyvin) ja sanoi, että olenko töissä paikallislehdessä, kun hän oli nähnyt minut kuvaamassa hiekkasäkkejä. Mieheni purskahti nauruun, ja minä vaan mutisin jotain blogistani.

  AntwortenLöschen
 3. mizyéna: sulta nyt löytyy varmaan aina taidekuvia, niin hienoja on sun otokset
  Vihreätniityt: olisit vaan myöntänyt, että olet journalisti. Meidän naapureiden poika on vähän kehityksestä jäljessä, mutta sillä on kotisivu nostokurjista (täynnä kirjoitusvirheitä) ja iso kamera ja se on jostain saanut pressikortin ja pääsee sillä joka paikkaan muiden lehtimiesten mukaan.

  AntwortenLöschen
 4. Allu, mää en pysty;-)

  Lumimies otti kuvan yhtenä päivänä kuvan, jolle antoi nimeksi Leena Lumin Todellisuus. Hän tarkoitti vihjata, että meillä ei enää siivota ja olen tullut muutenkin huolimattomaksi aloitettuani blogin. Hän kuvasi olohuoneen pöydän, kun olin tullut ostoksilta, kampaajalta, kenkäkaupasta, ties mistä...Julkaisen sen viimeisenä kuvana, jos joskus lopetan blogini pidon.Miehelläni on kuitenkin salasana blogiin, koska tarvitsen teknistä supportointia alvariinsa ja hän kiristää minua tuolla kuvalla...Eikös kiritys ole kriminalisoitu!

  Tuo sun haavan kuvaaminen panee miettimään sun aivoituksia...en tiedä ajetaanko Irlantiin keväällä xx ollenkaan Kölnin kautta;-)

  AntwortenLöschen
 5. Leena: paan sukan jalkaan, kun tulet. Ja nyt sitten julkaiset sinäkin ne kuvat!!!

  AntwortenLöschen
 6. Allu laittaa sukat jalkaa ja Leena laitta kuvat esiin! Ehditkö, Leena, vuonna xx poiketa meilläkin?

  AntwortenLöschen
 7. Monipuolinen kavalkadi! Sinulla oli tosi hyvä hiuspäivä tuossa kuvassa.

  Minun työhön kuuluu olennaisena osana myös valokuvaus ja kieltämättä joskus otan toisten mielestä aivan oudoista asioista kuvia. Harrastan myös lomareissuilla ravintola-annosten kuvaamista, en tosin toimi ravintolakriitikkona, vaikka se voisi olla hyvä sivubisnes. Eikä mulla ole pressikorttiakaan...

  AntwortenLöschen
 8. Allu: Tervetullut olet sinäkin, mutta vain sukat ja kengät jalassa.
  Hyppää Leenan autoon salamatkustajaksi.

  AntwortenLöschen
 9. Vihreätniityt: lähden heti ostamaan sukkalankaa
  Helena: tarkoitatko bad hair day?? Ravintolakriitikko on meidän unelma-ammatti. Pitäis varmaan lähettää hakupaperit Gault Millau'lle.

  AntwortenLöschen
 10. En tietystikään tarkoittanut bad hair dayta, vaan sen vastakohtaa good hair daytä!

  AntwortenLöschen
 11. Miksi tuo hiuskuva on mukana? Ich das nix verstehen:D

  AntwortenLöschen
 12. Clarissa: no sehän on hassu eikä blogiin tarkoitettu. Mitä sä et ymmärrä?? Varmaan sitä, kun se on niin kaunis vai??

  AntwortenLöschen
 13. Se on niin kaunis, että voisit laittaa sen vaikka profiilikuvaksi! Verstanden?!!

  AntwortenLöschen
 14. Varmaan löytyy kuvia, kun olis vain aikaa etsiä. Nyt tää huusholli on taas sen näköinen, niin kuin ei ikinä olisi järjestetty. Siinä olis kuvauskohtauksia. - Otin minäkin kerran kuvan peilin kautta Rami Sarmastosta ja minusta. Näyttää aivan oikealta.

  AntwortenLöschen
 15. Clarissa: enpäs huomannut laittaa tätä kuvaa henkilökorttiin
  Sira: Rami Sarmasto? Oliko se Tamara Lundin mies? Nyt heti se peilikuva blogiin!!!

  AntwortenLöschen
 16. Aika hyvin sä olet löytänyt noita ennennäkemättömiä:-) Tukkakuva takaa on hyvä,mullakin oli tollainen kuva mutta poistin sen.
  Ja toivottavasti sun jalkaan ei tuosta jäänyt pahoja merkkejä,vähän pahaa teki sitä katsella....

  AntwortenLöschen
 17. Yaelian: se ompelus näyttää tossa kyllä pahemmalta kuin se todellisuudessa oli ja hyvin on parantunut, vaikka aukeskin, kun tikit otettiin pois.

  AntwortenLöschen
 18. Käyn tällä hetkellä digikuvauskurssia kansalaisopistolla. Tämän viikon tehtävänä on kuvata liikettä. Eilen seisoin jalustan kanssa bussipysäkillä kuvaten ohiajavia autoja. Ja kyllä alkoi moni hidastaa nopeuttaan, kun huomasi minut. Luulivat kai poliisin olevan mittaamassa ajonopeuksia.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 19. Nuo kuvat menevät ihan täydestä! Maailmaa (ja sinua) voi katsella niin eri näkökulmista...

  AntwortenLöschen
 20. Kiva kun osallistuit. Sinulla onkin hyödyllisiä kuvia, homekengätkin olleet niin tarpeellisia. No tuo viimeinen oli aika.. umph.. mutta varmaan jo parantunut, ihan hyvä myöhemmin katsella että tommonenkin joskus oli :)

  AntwortenLöschen
 21. Hui, ompelukset kyllä näyttävät hurjilta... katsoin nopeasti seuraavaa kuvaa. Minä en ole aina kehdannut ottaa kameraani esille... pitää kai rohkaistua...

  AntwortenLöschen
 22. Maikki: :-)) Sellainen digikuvauskurssi tekisi mullekin hyvää.
  Kasselin kyyhky: :-))
  Sira: pahemmalta se kuvassa näyttää kuin oli, ei edes yhtään sattunut kävellessä
  kato nyt tätäkin: en mäkään ihan aina kehtaa ottaa kameraa esille

  AntwortenLöschen