Sonntag, 27. Juni 2010

Seitsemän nukkujan päivä

Tänään on Saksassa ja joissakin muissakin maissa Seitsemän nukkujan päivä, joka vastaa kuukautta myöhemmin Suomessa vietettävää Unikeonpäivää.
Legendan mukaan seitsemän nuorta kristittyä pakeni vainoajiaan luolaan, mutta vainoajat tavoittivat heidät ja muurasivat heidät luolan sisään ja siellä he nukkuivat 195 vuotta, kunnes heidät sattumalta löydettiin 27.6.446 ja he heräsivät todistamaan ylösnousemuksesta. Tästä kertoo myös koraanin 18. suura.
Kuvassa seitsemän nukkujaa

kuva lainattu täältä

Tänään on tulossa hieno, kuuma kesäpäivä ja kansantiedon mukaan sää jatkuu nyt seitsemän viikkoa tällaisena. Meillä on siis tiedossa seitsemän viikkoa kunnon kesää, kiitos, sopii minulle oikein hyvin.

Kommentare:

 1. Piti ihan tarkistaa tuo,ja selvisi että kyseessä oli julma keisari Decius.Muutenkin roomalaiset olivat julmia noihin aikoihin.

  AntwortenLöschen
 2. Yaelian: juu, Decius se oli
  Hannele: eikö ole sjusovardagen?

  AntwortenLöschen
 3. juu, sen niminen (suomenruattia?), mutta en koskaan kuule missään.. Suomessakin vain Naantalissa.

  AntwortenLöschen
 4. Uskomatonta, justiinsa keskusteltiin täällä tästä samasta jutusta ja mietittiin tuon julman keisarin nimeä. Tulin surffaan sitä netistä mutta sitä ennen kurkkasin blogiisi, vau mikä palvelu täällä! Kiitos.

  AntwortenLöschen
 5. Hannele: saattaa olla finlandssvenskojen sanastoa
  Sirokko: ole hyvä! Ajattelin, ettei sun tarttis turhaan googlailla. :-)

  AntwortenLöschen
 6. Kaikkee sitä vanhana oppii. Ei ikinä uskois!

  Tuo elävältä johonkin muuraamisen historia kiertää niin tosihistoriassa kuin legendoissa, joista ei täyttä varmuutta. Muistat varmaan laulun neidon, joka muurattiin Olavinlinnaan ja sieltä sitten versosi pihlaja.

  AntwortenLöschen
 7. Melkein olen kateellinen tulossa olevasta kauniista kesästä, sillä en muista minkälainen sää oli Urpon päivänä: "Urpo turjus turkki päällä, koko kesän paita päällä"!
  Unikeon päivän on onneksi niin myöhään kesällä, että siitä ei säätiloja enää ennusteta. Tänään on ollu kylmä ja tuulinen päivä, joten toivottavasti se sää ei sentään koko kesää koske.

  AntwortenLöschen
 8. Leena: joo, Annikki Tähti ja Balladi Olavinlinnasta :-)
  Helena: täällä varmaan yli +30C, mutta en valita

  AntwortenLöschen
 9. Juu, meillä alkoi just ennen juhannusta kesäsää, ja juu, saa mun puolesta jatkua kokonaiset seitsemän viikkoa!

  AntwortenLöschen
 10. kato nyt tätäkin: no vihdoinkin teilläkin vähemmän sadetta

  AntwortenLöschen
 11. Tähän saakka sitä on vaan todettu, että Unikeonpäivä on 27.7. eikä sen historiaa ole sen kummemmin miettinyt. Kiitos oppitunnista! Sama tausta tällä meidän seitsemän nukkujan päivällä näyttää olevan kuin teikäläisillä, ajankohta vain on myöhemmin muutettu. Aftonbladetin mukaan elää Sjusovardagen Ruotsissa tänäkin päivänä, mutta eiväthän nuo iltalehdet useinkaan totuutta kerro:)

  AntwortenLöschen
 12. Mä en ollut seitsemäs nukkuja, kun menin vasta puoli kahden aikoihin nukkumaan ja heräsin jo ennen seitsemää.

  AntwortenLöschen
 13. Clarissa: Oberlehrerin oli taas hommissa vai?
  Sauerkraut: no et todella ole nukkuja tuossa tapauksessa

  AntwortenLöschen