Hibiscus-pensas pihassamme on täydessä kukassa
ja suklaakakku on paistettu
3 dl maitoa
1,5 dl sokeria
50 g kaakaojauhetta
180 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(2-3 rkl punssia tai punssiesanssia, voi jättää pois)
Kiehauta liedellä 3 dl maitoa, 1,5 dl sokeria ja 50 g (1 1/4 dl) kaakaojauhetta,
Jäähdytä seos.
Hiero 180g voita/margariinia ja 2 dl sokeria vaahdoksi. Lisää vaahtoon 3 munaa yksitellen sekoittaen. Lisää jäähtynyt suklaaliemi.
Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaan samalla punssi.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakku noin 70 min. +170°C.
Suklaa-addikti iloitsee ohjeesta ja ihailee hibiscustasi.
AntwortenLöschenEn leivo oikeastaan mitään muuta kuin ns. kuivakakkuja ja kerrran vuodessa jättiannoksen joulupipareita. Siis tämä ohje kuuluu samaan sarjaan kuin iki-ihana tiikerikakku tai vanhanajan maustekakku. Voi tehdä hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa ja säilyy silti mehevänä. Äitini kutsui näitä kuivakakuiksi ja leipoi itsekin vain melkein ja pelkästään maustekakkua.
AntwortenLöschenToivottavasti voimme jonkun vuoden kuluttua 'koukata' teidän kautta;-)
nun tekisi mieli koukata allun kautta> voikohan mun huomisen muenchenin lennon maaranpaaksi vaihtaa viela koeln|bonn? (vai onkohan tuota kakkua enaa huomenna edes jaljella>>>)
AntwortenLöschenterrveisin sauerkraut helsinki_vantaan lentokenttahotellista
lumiomena: vahinko, että asut niin kaukana, kakkua olisi vielä jäljellä
AntwortenLöschenLeena: kuivakakku tuo kai oli, mutta silti ihan mehevä
Sauerkraut: on vielä kakkua, willkommen in Köln.