Freitag, 3. September 2010

Viikunapiirakka

Toipilaalla kävi  taas vieraita ja istuskelimme heidän kanssaan syyskuun auringossa terassilla juoden kahvia ja nauttien viikunapiirakkaa, jonka ohjeen sain Ranskasta.
Uunipellille levitetään levy voitaikinaa, jonka päälle sirotellaan fariinisokeria ja jauhettuja manteleita. Tuoreet viikunat leikataan viipaleiksi ja levitetään sokerimantelisekoituksen päälle. Viikunoiden päälle leikataan torrone/turron-nugaasta ohuita siivuja ja torronen päälle ripotellaan vähän crema di balsamicoa. Piirakka paistetaan noin 20-25 min. +180C. Njam, sanoi vieraat ja oma väkikin, tätä tehdään toisenkin kerran♥

Kommentare:

 1. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

  AntwortenLöschen
 2. Kuulostaapa hyvältä! En tosin pidä turronista enkä viikunoista,mutta tuollaisessa tortussa ne varmaankin maistuisivat hyvältä.

  AntwortenLöschen
 3. Yaelian: en minäkään torronea sillai makeisena syö, mutta tuossahan se sulaa uunissa. Tuoreita viikunoita syön mielelläni juuston kanssa ja Original Tessiner Feigensenfsauce on parasta mahdollista juuston lisuketta.

  AntwortenLöschen
 4. Toipilas varmaan toipuu hyvin kun on hyvää seuraa ja ruokaa. Ei täältä mitään tuoreita viikunoita saa kuin harvoin (ja sikahintaan), viikunahilloa on kyllä juustojen kanssa jääkaapissa.
  Hyvää viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 5. Varmaan herkullista, koska pidän viikunoista. Viikunahilloakin olen tehnyt, tosin kuivatuista viikunoista.
  Muuten, liina ja piirakan väri matchar bra!

  AntwortenLöschen
 6. Helena: huh, eikö sieltä saa. Ajattelin, että kun siellä on nykyään jo kirsikoitakin, niin varmaan myös viikunoita. Hyvää viikonloppua sinnekin päin.
  Clarissa: trevligt att höra. Pitää nyt käyttää tuota trevlig-sanaa, kun tapasin tällä viikolla varmaan viimeksi 10v sitten tapaamani ruotsalaisen naisen ja hänestä oli niin trevligt nähdä mua.

  AntwortenLöschen
 7. Saa aika ajoin suuremmista liikkeistä, mutta kilohinta on 8-20 euron välillä! Minun baselilaisen vuokraemännän puutarhasta sai koko syksyn syödä viikunoita - tosin piti kilpailla lintujen kanssa.

  AntwortenLöschen
 8. Viikunoita syön yleensä kuivattuna talvella. Nougatia olen just viime aikoina syönyt liikaakin... Leipomiseen en ole viikunoita käyttänyt vielä koskaan, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta piirakalta.

  AntwortenLöschen
 9. Soili: kokeile, meidän Aldissa oli sattumalta juuri nyt puolen kilon pakkaus tuoreita viikunoita

  AntwortenLöschen
 10. Miten miehen toipuminen etenee? Kutittaako katta eli onko sukkapuikko kaytossa?
  Mukavaa perjantaita!

  AntwortenLöschen
 11. BLOGitse: kiitos kysymästä, ihan hyvin menee, kun se ei ole kipsi vaan sellainen lasta, joka avataan lymfahieronnan ajaksi tai muutenkin, kun tekevät ultraäänen. Miehellä taitaa mennä paremmin kuin mulla, sillä aloin laittaa meidän ulkogrilliä pois, kun ei enää grillata ja pudotin valurautaisen levyn jalkapöydän päälle ja odottelen tässä nyt mitä tulee tapahtumaan eli onko luu murtunut. Tää vielä puuttui, kun vois olla, että en minäkään voi ajaa autoa.

  AntwortenLöschen
 12. Allu, en voi sille mitään, mutta viikunoita ja taateleita en saa alas...Lumimies jakaa saman oireytymän. Muuten ei olla kovasti ruoan suhteen kranttuja. Paitsi vielä osterit ja munuaiset.

  Älä viivyttele sen jalkasi kanssa!

  Halit♥

  (Nyt rynnätään kummipojan synttäreille kantarellihankintojen kautta...)

  AntwortenLöschen
 13. Leena: miten ihmeessä voi olla tykkäämättä tuoreista viikunoista??? No, ei sitten ainakaan tule ongelmia Yaelianin kanssa, kun hänkään ei pidä.

  AntwortenLöschen