Montag, 25. Oktober 2010

Kirsikkatomaattiresepti

Teimme viikonloppuna paistetun kalan lisukkeeksi kirsikkatomaattia ja se oli h-y-v-ä-ä.

400g kirsikkatomaatteja
2 nippua kevätsipulia
valkosipulin kynsi
4 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)
2 rkl mustia oliiveja
2 oksaa basilikaa
chilipalko
2 rkl oliiviöljyä
sokeria
sormisuolaa /fleur de sel
mustapippuria myllystä
4 rkl tomaattikastiketta (esim. valmista lasipurkista, hätätilassa ketsuppia)



Pese ja halkaise tomaatit.
Pese kevätsipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
Kuori valkosipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Leikkaa kuivatut tomaatit kaistaleiksi.
Pese ja kuivaa basilika ja leikkaa lehdet pieneksi.
Poista chilin siemenet ja hienonna chili.
Halkaise oliivit.

Kuumenna oliiviöljy wok- tai paistinpannussa ja kuullota siinä sipulit ja valkosipuli.
Lisää sitten tomaatit, ripaus sokeria, suola ja chili ja kypsennä pari minuuttia.
Lisää joukkoon tomaattikastike , aurinkokuivatut tomaatit, halkaistut oliivit ja lopuksi basilika.
Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.


Guten Appetit!

16 Kommentare:

  1. Kiitos, varmaan hyvä vaikka jätän chilin poiskin. (en voi syödä sitä)

    AntwortenLöschen
  2. Nam nam. Vahinko kun "juoksupoika" kävi jo kaupassa, joten tänään ei tuota herkkua voida vielä kokeilla. Huomisen ostoslistalle kirjoitan kirsikkatomaatit!

    AntwortenLöschen
  3. Pitänee kokeilla ensi vuonna. Meillä on joka kesä pieni tomaattiviljelmä. Tänä vuonna saimme syödä viikkokaupalla pieniä ja makeita tomaatteja. Viime viikolla oli kerran yöpakkasta, joten se oli topmaattien loppu se.

    AntwortenLöschen
  4. Kiitos ohjeesta. Lähdenkin tästä heti kauppaan ja ostan puuttuvat ainekset. Tänään tehdään kirsikkatomaattipaistosta.

    AntwortenLöschen
  5. Helena: harmi
    Clarissa: ai oikein oma juoksupoika sulla
    kato nyt tätäkin: meilläkin oli yksi tomaattikasvi ja saatiin aika paljon tomaatteja
    Sira: kerro sitten maistuiko. Resepti on muuten Cornelia Poletton kirjasta, ehkä tunnet Poletton televisiosta.

    AntwortenLöschen
  6. Tuo mössö on ainakin kauniimman näköistä kuin minun hernerokka. Mukava, että sinulla on paljon kasvisohjeita.

    AntwortenLöschen
  7. Kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla.

    AntwortenLöschen
  8. Kasselin kyyhky: no eihän se hernerokka taida koskaan kovin kaunista olla, mutta hyvää silti
    Marjatta: ole hyvä

    AntwortenLöschen
  9. Nami! Kuulostaa tosi hyvältä! Täällä vielä joitakin päiviä sitten tomaattien hinnat olivat kuivuuden vuoksi pilvissä,mutta nyt laskivat joten voisi tuollaista tehdä.

    AntwortenLöschen
  10. Yaelian: oliko hedelmätkin kalliita? Ystäväpari oli kaksi viikkoa kiertomatkalla Israelissa, aika kalliissa hotelleissa ja ihmettelivät, että eivät saaneet koskaan tuoreita hedelmiä, ainoastaan purkkihedelmiä.

    AntwortenLöschen
  11. Oli oikein hyvää! Teen sitä toistekin!

    AntwortenLöschen
  12. Sira: kiva, että maistui, minäkin teen sitä varmaan toisenkin kerran ja kolmannenkin

    AntwortenLöschen
  13. Tulin Siran tavoin kertomaan, että herkullista oli. Tätä tehdään usein! Nyt piti laittaa osin myös paprikaa, kun eivät tomaatit riittäneet ja hiukan omaa timjamia, kun basilikaakin oli niin vähän. Hyvää siis näinkin.

    AntwortenLöschen
  14. Clarissa: jossain reseptissä oli myös rakuunaa, mutta Allumies vihaa sitä niin, että sitä ei saa meidän talossa käyttää. Timjami sopii varmaan hyvin.

    AntwortenLöschen
  15. Onpa ihana mössö! Minä oikein rakastan kirsikkatomaatteja. Niitä on nytkin pöydällä iso kulho, josta napsin piktin päivää. Tomaatin maustavat juuri basilika, valkosipuli ja mustapippuri - mun mielestä. Tätä pitää kokeilla ja juuri kalan lisukkeeksi.

    AntwortenLöschen
  16. Leena: sopii tosi hyvin kalan kanssa

    AntwortenLöschen