Montag, 11. Oktober 2010

Päivän asu

Entinen Saksan Cosmopolitan-lehden  päätoimittaja Meike Winnemuth päätti viime vuonna tehdä kokeilun pukeutua yhden vuoden aikana joka päivä samaan leninkiin. Hampurilaisen muotisuunnittelijan avulla hän löysi leningin, jota käyttää niin kesällä kuin talvella, niin arkena kuin juhlissa, niin häissä kuin hautajaisissa. Sitä valmistettiin kolme kappaletta, jotta välillä on mahdollisuus pestä se. Tänään on 335. päivä, joten loppu on näkyvissä.

Meikella on oma kotisivu ja sieltä löytyy valokuvia, jotka todistavat, miten yhdellä mekolla voi selviytyä hienosti. Uhkaako nyt työttömyys kaikkia päivänasu-bloggaajia?
Äitini oli aina sitä mieltä, että minulla oli aivan liikaa vaatteita. Hän varmaan pitäisi tästä ideasta.

On vähän vaikeuksia linkkien kanssa, tässä niiden koko osoitteet, jos jotain kiinnostaa:
www.daskleinewunder.de
http://www.daskleineblaue.de/?page_id=124 

Kommentare:

 1. Näyttää toimivan. Tosin tarvitaan näemmä yhden mekon lisäksi kaapillinen asusteita. Minäkin käytän arjessa aika paljon samoja vaatteita. Kaappi on täynnä ryysyjä, joita en raaski heittää roskiin tai laittaa kiertoon. Kerran vuodessa tosin yritän karsia vaatekomerosta turhat rääsyt pois. Tytär alkaa olla samankokoinen kanssani ja pitää nyt mielellään Seppälästä aikoinaan, noin 21 vuotta sitten, halpaan hintaa ostettua villapaitaa, joka on kestänyt käyttöä ja pesua hyvin. Varsinainen perintöpaita!

  AntwortenLöschen
 2. Juu minunkin piti sanoa, etta kuvien perusteella hanella on kaytossa aikamoinen kaapillinen eriaisia "asusteita" joilla somistaa tuota mekkoa.

  AntwortenLöschen
 3. Erinomainen idea! Ekologinen, helppokin.
  Minä muuten ihan säikähdin otsikkoasi, että et kai sinä ala esitellä päivän asujasi, mitä olen joissakin paikoissa huomannut tapahtuvan ;) Mutta sen verran sinua blogisi perusteella tunnen, että arvasin kyseen olevan jostain muusta. Ja niin olikin - ja hienolla tavalla!

  AntwortenLöschen
 4. Tässäpä oli päivälle kiinnostava alku!
  Minä luulin otsikkoa lukiessani, että Sinä Allu esittelet oman tämän päiväsi asun. Mutta ei se niin ollutkaan. Tuosta voisi oppia, että vähemmän kuteita kaapissa ei olisi pahitteeksi. Kaappi pullistelee muutenkin, mutta mitäs heität pois, jos vaatteet mahtuu päälle.Kiitos sinulle taas mielenkiinotisesta sivusta. Aurinkoista päivää!!!

  AntwortenLöschen
 5. Voisit kyllä esitellä joskus päivän vaellusasun; noista muista en niin paljon piittais kuten ei kai suurin osa muista lukijoistasikaan.

  Olin muuten kavereideni luona Budapestissä (viimeksi asuin Gellertissä), ja siellä netti meni nurin lauantaina. Oli ihan kivaa olla nettipimennossa pari päivää ja nauttia kaupungista.

  AntwortenLöschen
 6. Ai kamalaa...vàhànkò kyllàstyisin jos aina sama vaate. Hienosti oli kyllà nainen vaihdellut vòillà ja muilla asusteilla niin, ettà ei nàyttànyt samalta. Vàlillà nàytti jopa ettei samoja vaatteita edes ollut. Tuskin onnistuis tuollainen haaste keneltàkààn pàivànasu bloggaajalta. Mistàkòhàn oli nainen saanut tuollaisen idean? Vuosi on pitkà aika.

  AntwortenLöschen
 7. Kiva päivän nasu-postaus! Mielikuvitusta näyttää Meikellä riittävän tuota leninkiä tuunatessaan.Vaatteitahan hänellä näyttää olevan valtavat määrät, mutta tuo idea on hauska.
  Meidän suomenopettaja piti samaa tyylikästä sinistä leninkiään vuodesta toiseen ilman noita variaatioita. Se oli osa hänen persoonallisuuttaan.
  Minäkin käytän usein samoja vaatteita, niitä joissa viihdyn ja kierrätys toimii myös mainiosti. Tyttäret saavat kehuja, kun heillä on ollut minun vaatteitani vuodelta kivi ja kirves.

  AntwortenLöschen
 8. Kasselin kyyhky: kiva kun on sellaisia perinnevaatteita, joita voi aina vain käyttää ja jos eivät välillä ole muotia, tulevat taas vuosien päästä.
  anumorchy: näyttää olevan vaikka mitä rekvisiittaa kaapissa
  lumiomena: eipä varmaan ihmiset ole kiinnostuneet näkemään vanhoja farkkujani
  Maija: kun en mitään muuta keksi, niin sitten tulee ne farkkukuvat. :-)
  Helena: ylettyikö MAL:in myrkyt Gellertiin asti?
  -S-: eipä varmaan monet olekaan huomanneet, että pohjalla on aina se sama leninki
  Clarissa: äiti oli sitä mieltä, että yksi arkimekko ja yksi (sininen) juhlamekko riittää. Minä olin silloin lapsena aivan eri mieltä.

  AntwortenLöschen
 9. No tuota ei nyt enää voi sanoa yhdellä asulla pärjäämiseksi, monena päivänä se muuttui pelkäksi asusteeksi. Mutta ideaa siinä kyllä oli ja toimii hyvin esimerkkinä miten voi käyttää mielikuvitustaan pukeutumisessakin.
  Sarjassa Päivän asu postauksesi oli todellinen helmi :)

  AntwortenLöschen
 10. Eivät ne MAL:n myrkyt sentään ylettyneet Gellertiin asti, nyt siellä oli viikonloppuna yöhön asti kylpylät auki. En kuitenkaan nauttinut yöuinneista tällä kertaa.

  AntwortenLöschen
 11. Aika hyvin siellä oli saatu muunneltua päivän asua yhden mekon avulla.Mutta niitä lisäjuttuja pitää olla paljon,ettei näytä joka päivä samalta.

  AntwortenLöschen
 12. Lumiomena vei sanat minulta, sillä minä sain melkein shokin kun näin mekkoesittelyn;-) Minä en ole sitä tyyppiä, että ollenkaan harrastaisin muotiblogeja ja ajattelin, että nyt sää olet hurahtanut.

  Tuo yhden leningin idea on hiukan minua. Täsmennän: minulla on kolme toimivaa kotelomekkoa, mutta selviäisin hyvin sillä yhdellä mustalla, ranskalaisella. Se toimii aina asusteita vaihtamalla ja myös talvella, vaikka on hihaton.

  AntwortenLöschen
 13. ei, ei kylla minun juttuni PAITSI jos olisin koko vuoden vain himassa! :)
  Kokeiluna ja ideana erinomainen...

  AntwortenLöschen
 14. Minä kyllä vaihdan vaatteita monesti päivässä, tosin samojahan ne ovat. Aikoinaan Saksassa asuin yhtenä kesänä suomalais-saksalaisen avioparin luona ja tuo saksalainen mies käytti koko kesän tummanpunaisia samettihousuja. Luulin hänen omistavan vain yhdet housut, kunnes hän yhtenä päivänä tuli kaupasta kolmet aivan samanlaiset samettihousut kuin entisetkin. Siis monet housut olivat käytössä, malli ja väri vain sama.

  AntwortenLöschen
 15. Vastaava taitaa toimia minullakin. Käytän tosin mekon sijasta housuja ja paitaa (niitä on tosin muutamat kappaleet...). Tykkään shoppailusta, mutta löydän vain harvoin mitään kivaa.

  Olen kyllä ihmetellyt itsekseni muutamaa työpaikkani miesopettajaa, aina samat vaatteet päällä (ei kyllä mitään virttyneitä villapaitoja kuten omilla opettajillani aikoinaan), mutta heillä taitaakin olla kaappi täynnä samoja housuja ja paitoja.

  Ehkä hekin ihmettelevät, että miten tuolla suomalaisella naisella on aina farkut ;-)

  AntwortenLöschen
 16. Sirokko: ainakin todistaa, että accessoireilla voi saada paljon muutosta aikaan
  Yaelian: huivejahan voi ainakin helposti kerätä ja ovat usein edullisia ostaa
  Leena: no en ole onneksi hurahtanut
  BLOGitse: musta hieno projekti ja journalisti voi siitä kirjoittaa vaikka mitä
  Sira: oho, tummanpunaiset samettihousut
  kato nyt tätäkin: en minäkään mitään mun kropalle sopivaa löydä

  AntwortenLöschen
 17. Hauska idea vaikka matkalle, mukaan vain kevyitä asusteita niin voisi sitten kohteesta ostaa lisää ;O) Pitäisikö kokeilla kahden viikon kuluttua Rooman reissulla kun matkustamme vain käsimatkatavaroin?
  Enpä ole minkään päivän asusta tainnut bloggailla, enkä taidakaan...

  AntwortenLöschen
 18. Heljä: vau, Roomaan pääset, hienoa. Pelkästään käsimatkatavaran kanssa matkustaminen lentsikassa on nykyään tylsää, kun ei saa ottaa nesteitä mukaan. Onneksi määräykset muuttuu lähivuosina.

  AntwortenLöschen