Dienstag, 18. Januar 2011

Sanojen labyrintti


Käytiin viikonloppuna elokuvissa katsomassa hassua ranskalaista La tête en friche, jonka nimi on englanniksi My Afternoons with Margueritte. Saksaksi nimi on Sanojen labyrintti, mikä on mielestäni ihan osuva nimi. Protagonistia näyttelee Gerard Depardieu, hän on sellainen yksinkertainen ja lähes lukutaidoton työväenluokan mies, joka tutustuu puiston penkillä vanhaan rouvaan, joka alkaa lukea hänelle ääneen mm. Camus'in Ruttoa. Tapahtuu kaikenlaista, aika paljon ennalta arvattavaa, mutta kyllä silti nauramista riitti. Depardieu on sellainen sympaattinen nallekarhu tai Obelix, on tainnut saada vähän liikaa kaloreita juodessaan viinejä omilta viinitiloiltaan.


Kommentare:

 1. Voi Luoja! Kiitos, että sait minut hymyilemään ja nauramaan jo heti aamusta. Tämä on juuri sitä toista mun leffagenreä, jota niin mielelläni katson ja ranskalaiset tekevät senkin jotenkin niin...tyylillä. Kunpa löytäisin tämän yllättäen kun käyn kollaamassa elokuvahyllyjä kaupoissa...

  AntwortenLöschen
 2. mun miälinäyttelijä, tuo pitäis nähdä

  AntwortenLöschen
 3. Pitäiskö tästä nousta ja lähteä lukemaan torikokousta pitäville laitapuolen kulkijoille Goethen Nuoren Wertherin kärsimyksiä tai Homeroksen Odysseiaa. (Vaikka täällä, kun kaikki ovat lukutaitoisia, voikin sattua, että ovatkin nuo teokset jo lukeneet.)

  AntwortenLöschen
 4. Minä olen saanut jo yliannostuksen ranskalaisia elokuvia ja olen alkanut vältellä niitä. On sitten mennyt muutamia hyviäkin ohi silmien, tämä kuulostaa mielenkiintoiselta.

  AntwortenLöschen
 5. Minä pidän tuosta Depardieusta. Hän on jotenkin niin sympaattinen. Tuo elokuva täytyy nähdä.

  AntwortenLöschen
 6. Joten suloisen ja sympaattisen oloinen leffa. Ranskalaiset osaavat!

  Huomiosi Depardieun huvittaa. Niin totta!

  AntwortenLöschen
 7. Leena: uusi leffa, ei taida olla vielä kaupan hyllyllä
  Hannele: no sitten vaan lähdet bioon
  Clarissa: Ankkalammella luetaan ainoastaan Den unge Werthers lidelser.
  Sirokko: kyllä minä vielä jaksan katsoa ranskalaisia, esimerkiksi Bienvenue chez les Ch'tis oli hauska.
  Depardieu: ennen en tykännyt niin kamalasti Depardieusta, mutta ihastuin Green Cardissa.
  lumiomena: tosi hauska ja leppoisa leffa

  AntwortenLöschen
 8. Vaikuttaa sopivalta leffalta katsoa esim. lentokoneessa yli Atlantin. :) En ole lähdössä matkalle, mutta leffaan voisin kyllä lähteä. Depardieu on tuossa kuvissa aika liikkiksen näköinen.

  AntwortenLöschen
 9. Tästä leffasta luinkin jokunen aika sitten. Nämä pitää saada katsoa ilman saksalaista ääntä, ehdottomasti! Ranskalaisista elokuvista en ole saanut yliannostusta, amerikkalaisista ennemminkin (ja koska olen ostellut suomalaisia leffoja, niin niistäkin olen saanut vähän tarpeekseni...) Mutta onpas Gerard vähän muuttunut.

  AntwortenLöschen
 10. Helena: sopis tosiaan hyvin lentsikkaan, ei tarvi sensuroidakaan mitään pois.
  kato nyt tätäkin: on se aika pulskaksi pojaksi muuttunut

  AntwortenLöschen
 11. Minusta Green Card oli niiiiiin ihana leffa, että tämäkin täytyy nähdä!

  AntwortenLöschen