Dienstag, 8. Februar 2011

Meran 2000

Hotelliamme Etelä-Tirolissa voin suositella lämpimästi talvella lasketteluaikaan ja taatusti myös kesällä tai syksyllä vaellusaikaan. Huoneet oli tilavat, omistajat ystävällisiä, ruoka herkullista ja hintakin oli edullinen verrattuna moneen muuhun etelätirolilaiseen hotelliin. Ostimme 7 eurolla viikoksi seutulipun bussiin ja sillä pääsi vaikka minne, mm. läheiseen Meranin kaupunkiin.


Miehet laskettelivat ja me naiset patikoimme. Gondolilla pääsi mukavasti ylös vuorelle. Tämä kuva on siitä hassu , että me tytöt kiipesimme pitkän matkan jaloin ylös ja pysähdyin juuri tähän kohtaan ottamaan valokuvaa ja mikä sattuma: oikealla olevassa gondolissa näkyy vähän Allumiehen oranssimustaa anorakkia. Me emme edes huomanneet, että miehet olivat siinä matkalla ylös. He olivat kyllä huomanneet meidät.

Onneksi olimme tajunneet vuokrata sauvat (omat unohtuu aina kotiin), joista oli suuri apu ylös kiivetessä ja varsinkin tullessa alas osittain liukkaita patikkateitä. Tässä pidimme pienen paussin auringossa. Penkki oli lumen alla, mutta selkänojan päällä saattoi istua. Nuoli näyttää määränpäätämme Meranerhütte, joka on 1960m korkeudessa ja sinne oli piiitkä matka, kun ei voinut mennä linnuntietä.

Joinakin päivinä jäimme alempiin korkeuksiin, joissa voi kävellä lumettomilla teillä. Kävimme mm. St.Kathreinin kirkolla, jonka edustalla voi istuskella lämpimässä auringossa.

Kommentare:

 1. Ihastuttava tuo hotelli ja hienot maisemat.Ja bussilippukin halpa!

  AntwortenLöschen
 2. Hienot on maisemat talvellakin. Me yövyimme vuorella Jugendherbergin hotellissa aikoinaan patikkaretkellä.

  AntwortenLöschen
 3. Kodikas ja romanttinen tuo hotelli ja maisemat aivan upeat. Teillä taisi olla hyvä tuuri säänkin suhteen?

  AntwortenLöschen
 4. Yaelian: bussilippu oli kätevä, sillä pääsi Skibussilla ylös köysiradalle tai muihin kyliin tai Meranin kaupunkiin ja vaikka minne.
  Sira: mekin olemme olleet enemmän syyslomalla Etelä-Tirolissa, ehkä pari kertaa talvella Dolomiiteilla. Jugendherbergiin ei nykyään enää välttämättä haluta. :-)
  Clarissa: tosi kodikas paikka ja hyvä ruoka. Sää oli mainio ja oli kiva kuulla uutisia Saksan kehnosta säästä kun istuimme iltapäivällä ulkona hotellin terassilla syömässä Jausea.

  AntwortenLöschen
 5. Viihtyisän näköistä niin sisällä kuin ulkona. Aurinkoinen keli näyttää kruunanneen lomanne.

  AntwortenLöschen
 6. Minä rakastan Tirolia! Etenkin keväällä ja syksyllä.

  Merillä oli pienenä Tirolin pukukin;-)

  (Allu, oletko osallistunut arvontaani? Rollaa vähän, niin löydät. Uusia kirjoja tarjolla.)

  AntwortenLöschen
 7. Voin aistia raikkaan vuoristoilman, aaah!

  AntwortenLöschen
 8. Susadim: ei paljon parempia kelejä olisi voinut olla. Pilvetön taivas ja loistavakuntoisia rinteitä laskettelijoille. Meitä patikoitsijoita tosin välillä kiusattiin paikoitellen jäällä ja ystäväni lensi ainakin neljä kertaa pyllylleen.
  Leena: pitääkin tulla ostamaan arpa
  BLOGitse: se ilma olikin niin raikasta että

  AntwortenLöschen
 9. Ihanat maisemat! Etelä-Tirolissa olemme olleet Castelrotton lähellä Siusissa, mutta viime kerrasta taitaa olla jo aikaa.

  AntwortenLöschen
 10. Kivan näköinen hotelli! Mä haluaisin lähteä keväällä tai kesällä jonnekin vaellus- ja ulkoilulomalle, mutta en tiedä, miten hyvä kunto siinä pitää olla. Ai niin ja semmoiseen paikkaan, missä voisi nukkua hotellissa, ettei tarvitsisi nukkua teltassa, mutta se ei saisi myöskään olla liian kallista.

  AntwortenLöschen
 11. Kävittekö moikkaamassa minun entistä treffikumppania, Ötziä? Minulla on häneen perjantaina videoyhteys (Espoon kaupunginmuseosta).
  Noihin maisemiin halajan, mutta kun en tästä työstä pääse sinne syksyllä.

  AntwortenLöschen
 12. Vihreätniityt: kiitti
  kato nyt tätäkin: kävitte varmaan sitten Kastelruther Spatzien konsertissa :-)
  Sauerkraut: löytyyhän niitä halpojakin hotelleita ja kuntosi on varmaan riittävä
  Helena: ei käyty tällä kertaa lainkaan Bozenissa joten en voinut viedä sulta terveisiä. Opiskelittekos te yhdessä? Niin muistelin.

  AntwortenLöschen
 13. Tuo meidän "Jugendherberge" oli oikeastaan hotelli, tai siis siinä oli sekä tyypillinen Jugendherbergesali yöpymiseen mutta sitten oli myös hotellihuoneita, jollaisessa mekin yövyimme.

  AntwortenLöschen