Samstag, 26. Februar 2011

True Grit ja muita leffoja

Milloinkahan ehtis katsomaan kaikki hyvät elokuvat, jotka parhaillaan menee kaupungin elokuvateattereissa? Tiistaina näin Pariisin vainotut, joka rikkoo aika tavalla tabuja ja näyttää, miten Ranskan viranomaiset kohtelivat juutalaisia natsiaikaan. Kauniita kuvia Montmartrelta ja liikuttavia lapsinäyttelijöitä ja karmeita kohtaloita.
Toivelistalla oli pari päivää sitten ylimpänä The King's Speech, mutta torstaina tuli  teattereihin True Grit ja se on aivan pakko nähdä, jo pelkästään tämän laulun takia:Mutta nyt on kiire suomalaisen seurakunnan kirjallisuusseminaariin, jossa käsitellään Tulenkantajia.

Kommentare:

 1. Sinäpä sen sanoit. Milloin ehtii katsomaan kaikki hyvät elokuvat. Nuo natsiajan filmit kertovat kaikki järkyttävistä kohtaloista.
  Hyvä laulu tuohon True Grit filmiin. Varmaan filmikin on hyvä.
  Mukavaa kirjallisuusseminaaria. Aika aikaisin te siellä Kölnissä aloitatte seminaarit.

  AntwortenLöschen
 2. Hirveästi onkin nyt hyviä leffoja.Black Swan oli tarkoitus nähdä tällä viikolla mutta sitten sain tämän flunssan,joten se siirtyi.Tuo True Grit on myös pakko nähdä,
  Mukavaa kirjallisuusseminaaria Allu!

  AntwortenLöschen
 3. En ole käynyt koko vuonna leffassa, mutta eiköhän tästä pian. Sikaloita olen odotellut koko vuoden, menen heti katsomaan sen.

  Toivottavasti sinulla oli mukava seminaari!

  AntwortenLöschen
 4. Olen huono käymään elokuvissa, mutta nyt olisin halunnut käydä katsomassa yhden ranskalaisen. Yllättäen se olikin ohjelmistossa vain viikon, enkä kerennyt. Taitaa olla niin, ettei toisenlaisille leffoille ole tilaa täällä.

  Mukavaa lauantai-iltaa!

  AntwortenLöschen
 5. Sira: pakko pitää seminaari silloin kun seminaarin pitäjällä on aikaa ja on seurakunnan tilat käytössä. Ensi vuodeksi otetaan muuten Eeva Joenpelto.
  Yaelian: Black Swan kuulostaa myös hyvältä. Harvoin on yhtä aikaa näin monta hyvää leffaa meneillään.
  Helena: minä luulin, että se sikala on jo teillä mennyt
  Susadim: meillä on se hyvä puoli, että on paljon myös ns. arthouse cinema, pienempiä teattereita, joissa menee vain valitut hyvät filmit. En käy koskaan niissä isoissa, missä ihmiset maiskuttaa korvan juuressa popcornia. Kivaa lauantaita sinnekin.

  AntwortenLöschen
 6. The King's Speech on suunnitelmissa, mutta en tiedä, milloin pääsisin miehen kanssa kahdestaan. Pian lapset ovat niin isoja, että heidät voi jättää koko illaksi yksin... Niitä aikoja odotellessä (pitänee mennä minun, ja sitten mies saa mennä jonkun kaverinsa kanssa).

  AntwortenLöschen
 7. Pariisin vainotuista en ole kuullutkaan. Kolme leffaa nautitaan nyt melkein putkeen. Tämä oli yllättävä tasoleffojen suma.

  Tulenkantajat kuulostaa kiinnostavalta.

  AntwortenLöschen
 8. kato nyt tätäkin: tänään sataa, oivallinen tilaisuus lähteä jo iltapäivällä leffaan, kun illalla on muuta ohjelmaa.
  Leena: Tulenkantajat OLI mielenkiintoinen. Seitsemän tuntia meni nopeasti sen teeman parissa.

  AntwortenLöschen
 9. Tykkään tuosta laulusta.
  Toivon joskus näkeväni nämä kiinnostavat elokuvat; harvoin enää mikään leffa jaksaa kiinnostaa...

  AntwortenLöschen
 10. Nurkkalintu: minäkin pidän tuosta laulusta. Tällä kertaa sattuu olemaan monta hyvää leffaan, joskus ei ole taas mitään kiinnostavaa.

  AntwortenLöschen