Sonntag, 26. Juni 2011

Sadetta Sauerlandissa

Pyhä Pietari ei taaskaan ollut meille suosiollinen eikä sulkenut avaimellaan taivaan kantta niin että vettä satoi joka päivä. Menomatkalla sentään pääsimme piipahtamaan kauniilla säällä yhteen pikkukaupunkiin, jossa oli juuri ollut Corpus Christi-juhlapäivän kulkue ja sen kunniaksi oli tehty kadulle kukkamatto.Tällaisia söpöjä taloja on mm. Freudenbergin pikkukaupunki täynnä.


Tässä kylässä oli hotellimme. Kappas vaan, siinähän näkyy jopa sinistä taivasta.


Sateesta huolimatta tämä rouva jaksoi istua yötä päivää lukemassa hotellin edessä.


Kahtena päivänä ehdimme tekemään noin kymmenen kilsan patikkaretken luontoon. Siellä oli mielettömän paljon sormustinkukkia ja kerran näimme jopa peuran.


Lauantaina satoi sitten lakkaamatta eikä viitsitty lähteä patikoimaan. Sen sijaan kiertelimme pikkukaupungeissa ja ihailimme vanhoja kylttejä


ja tätä postilaatikkoa, joka on vielä käytössä.

Hotellissa oli parikin saunaa ja iso uima-allas sekä ulkona että sisällä ja Allumies viettikin sitten saunoen ja uiden paljon aikaa, mutta minä raukka en saanut mennä vielä saunaan/uimaan tikkieni takia ja istuskelin sitten lukemassa hotellihuoneessa.
Alkavaksi viikoksi on luvattu jopa +36C, kiitos ja tervetuloa vaan helle, sateesta olen saanut tarpeekseni.Kommentare:

 1. Ihastuttavia kuvia. Peuroja olen nähnyt Saksassa enemmän kuin Suomessa.

  Toivottavasti teidän helle ei yllä meille asti, sillä muuten vaarantuu viikonloppu vieraamme kanssa...+20, bitte.

  AntwortenLöschen
 2. Satumaisen kaunista;nuo saksalaiset talot ovat ihania! Jopa Venezuelassa saksalaisten joskus perustamassa Colonia Tovarissa oli tuollaisia.Toivottavasti teille tulee lämmintä ja tänne ei liian lämmintä....

  AntwortenLöschen
 3. Idyllisiä kuvakohteita olitkin löytänyt. Ei näyttänyt ollenkaan sateiselta. Tuolla naisella oli varmaan huippuhyvä kirja, kun noin pystyi keskittymään:)
  Tänne luvattiin joiksikin päiviksi taas ainakin +26 astetta, en tykkää, vaikka en nyt sadettakaan halua.

  AntwortenLöschen
 4. Upea postilaatikko! Samoin tuo kyltti voittaa mennen tullen kaikki elektroniset neonväri vilkku hässäkät.

  AntwortenLöschen
 5. Leena: nyt meillä on jo +28C, mutta en anna siitä astettakaan pois
  Yaelian: on noi puuristikkotalot aina ihania
  Clarissa: joku mielenkiintoinen sivu siinä on meneillään kun se aina vaan luki sitä samaa
  Susadim: en olis uskonut, että postilaatikko on vielä toiminnassa jos ei sattumalta olisi postin auto tullut ja mies tyhjensi laatikon. Mäkin olen aina hulluna noihin vanhoihin ihaniin kyltteihin. Joissakin kaupungeissa on neonkyltit kielletty, esim. Rothenburg ob der Tauber on siitä kiva, että siellä on jopa McDonaldissa kaupunkikuvaan sopiva mainoskyltti.
  http://europeforvisitors.com/germany/galleries/photos/rothenburg_sign_mcdonalds.jpg

  AntwortenLöschen
 6. kiitos Allu taas, että sain olla mukana Teidän käynnillä Sauerlandissa. Mutta sade ei kohta enää ole kivaa. Mutta luvassa onkin hellettä ja kaipa se aurinkokin pilkistelee siinä sivussa. Mekin käväisimme Sauerlandissa viime viikolla, kun teime kiertokäynnin Krombachissa Europan suurimmassa ja moderneimmassa panimossa. Sillonkin siellä satoi.

  AntwortenLöschen
 7. Kaunista. Vallan ihana postilaatikko, ennen jaksettiin nähdä vaivaa Ja olivatpa saaneet Mc Donaldsillekin kauniin kyltin, niin se vaan onnistuu kun ymmärtää vaatia.

  AntwortenLöschen
 8. Maija: onneksi meillä on nyt kototerassilla oikein kunnon kesä
  Sirokko: eikös olekin ihana ja vielä toiminnassakin eli laatutyötä

  AntwortenLöschen
 9. Voi kun on tuttua seutua Sauerland, sillä Ex-Gatte on kotoisin Siegerlandista. Näinpä noilla seuduilla on tullut liikuttua tosi paljon.
  Toivottavasti se pahin helle jää teille, meille riittää vähän yli +20.
  Maikki

  AntwortenLöschen
 10. Maikki: se pahin helle menee kai kahdessa päivässä ohi eli keskiviikkona taas lämpötila laskee. Sauerlandin sateen jälkeen nautin eilen kyllä siitä +28C:sta. Sauerlandissahan on normaalistikin viileämpää kuin meillä, kun on sen verran korkeammalla. Tuttavan isä sanoi, että "da ist es eine Jacke kälter".

  AntwortenLöschen
 11. Kunnon lukutoukka lukee säässä kuin säässä! Olikohan samat sateet kuin mulla, sillä ke ja to oli mielettömiä ukkosmyrskyjä. Näin onneksi Grossglocknerin reissulla vuorikauriita (vain kiikarilla) ja tietty murmeleita. Laskettelemaan olisin päässyt lauantaina, mutta jäi nuo lasketteluvehkeet kotiin eikä vuokraamosta löytyny sopivan kokoisia. :)

  Kaunista viikkoa ja sopivasti helteitä!

  AntwortenLöschen
 12. Ihana paikka, mutta eiiiih miten epäreilua ettet päässyt saunaan! :/

  Helle hellii (?) täällä nyt myös; 37° näyttää tuossa varjon puolella. Kadulla oli niin kuuma, että sandaalit vähän tarttui pehmenneeseen asvalttiin ja naamani oli hiestä märkä! Mut ei se mitään, enemmin tätä kuin sitä kylmää ja sadetta ... ;)

  AntwortenLöschen
 13. Mielenkiintoinen kertomus ja hauskoja kuvia!

  AntwortenLöschen
 14. MaaMaa: no tänään olisin jo päässyt saunaan, mutta olen ihan rätti ilmankin, onneksi keskiviikkona viilenee
  Tuure: :D

  AntwortenLöschen