Mittwoch, 31. August 2011

Kummin kaiman serkun vuohi


Lähetin eilen passimme ja viisumianomukset Intian konsulaattiin, sillä on tarkoitus lähteä lokakuun lopussa Rajasthaniin. Viisumianomuksen täyttäminen vastasi melkein jo väitöskirjan tekoa, sillä siihen tarvitaan vaikka mitä tietoa à la "mikä on kummisi kaiman serkun vuohen nimi". Mitähän ne tekevät silläkin tiedolla, että isäni syntyi Viipurissa ja äiti Metsäpirtissä? Ja ilman osavaltion nimeä kaavaketta ei voinut täyttää lainkaan, joten onni, että Saksassa on osavaltioita ja voin kirjoittaa siihen Nordrhein-Westfalen. Oliskohan Pirkanmaa ollut sitten se suomalainen osavaltio?
Valokuva ei saa olla mikään tavallisen kokoinen passikuva eikä missään tapauksessa mustavalkoinen ja silmien pitää olla 1 1/8 tuuman korkeudella. Tarkkaa hommaa, toivottavasti en tehnyt virheitä.

Kommentare:

 1. Halusivathan ne ennen Unkarissa tietää äidin tyttönimen, joten miksei nyt osavaltio olisi tärkeä? :) Enpä taida matkustaa Intiaan...

  AntwortenLöschen
 2. Helena: minäkin ehdin ihmettelemään, ettei äidin tyttönimi kiinnostanut

  AntwortenLöschen
 3. Suomesta kannattaisi sitten varmaan mennä mieluummin Vietnamiin. Olemme ainoat eurooppalaiset, jotka pääsevät sinne ilman viisumia. :-)

  AntwortenLöschen
 4. Anjakar: sinnehän olisinkin halunnut, mutta kun ei oikein sopinut ne matkat ja ajat, mutta hyvä tietää, sillä taidankin ensi Suomen matkalla hakea Suomen passin, vanha kun meni umpeen.

  AntwortenLöschen
 5. Minun passini oli mennyt umpeen huhtikuussa, joten kävin perjantaina anomassa uutta passia, on Pietarin-matka tiedossa... Jo tänään tuli tekstiviesti, että passi on valmiina :o

  AntwortenLöschen
 6. Tarkkaan on kysytty tietoja.
  Kävin kurkkaamassa ESTA-matkustusluvan hakemiseen liittyviä ohjeita ja niitä oli hyvin paljon. Asia on ajankohtainen vasta loppuvuodesta.

  AntwortenLöschen
 7. Miksi ne eivät kysyneet parhaan blogikaverisi etu-, suku- ja mahdollista tyttönimeä:D

  AntwortenLöschen
 8. Sauerkraut: Suomessa ollaan niin moderneja, että tieto tulee kännykkään. Täällä pitää käydä kyselemässä Ordnungsamtista, sattuuko olemaan jo valmis, keskiaikaista tyyliä.
  Marjatta: tuo passikuvan koko on ainakin sitä USA:n tyyliä, valokuvaaja kysyi heti, lähdenkö Amerikkaan
  Clarissa: kyllä mä varmuuden vuoksi pistin nuo sun tietosi sinne takasivulle. Painoksi laitoin 52kg, ei kai se kovasti siitä heittele?

  AntwortenLöschen
 9. Ei heittänyt grammaakaan! Pituus on 172,5cm.

  AntwortenLöschen
 10. Onpas hankala lomake! Tulee mieleen ihan kun halusimme eksän kanssa vuokrata asunnon Brooklynistä ja taloyhtiö lähetti 8-sivuisen lomakenivaskan josssa melkein kysyttiin alushousujenkin väriä;D
  Taisit ihastua Intiaan kun taas menette sinne!

  AntwortenLöschen
 11. Clarissa: ai kutistumaan päin, ei siis enää 173cm
  Yaelian: aika jännä tosiaan, että viime vuonna en oikein välittänyt Intia-ideasta ja sitten ihastuin

  AntwortenLöschen
 12. Minulta menee hermo joka kerta, kun joudun asioimaan Intian lähetystössä! Yritän aina ajatella sitä niin, että ne kyselevät kaikkea älytöntä ja juoksuttavat ihmisiä miten haluavat, koska sillä tavalla he "testaavat" Intian-kävijöiden selviytymistä jo etukäteen - jos viisuminhakijan hermo menee jo lähetystössä, kannattaa ehkä harkita uudelleen sitä Intian-matkaa. :-D

  Nyt minun ei onneksi tarvitse enää asioida lähetystössä hyvin pitkään aikaan, kun minulla on sellainen dokumentti, että en tarvitse viisumia 15 vuoteen, kun ukko on intialainen. Jee! :-) Hermo lepää. ;-)

  AntwortenLöschen
 13. Hippu: SUURI helpotus sulle varmaan

  AntwortenLöschen
 14. Lumimies valitti juuri kun Kiinan matka on taas edessä ja sinne ei mennä tuosta vaan.

  Arvaappa tullaanko sieltä 'tuosta vaan'. Tapasimme lomamme aikana pariskunnan, jossa suomalainen mies, firma pääosin Saksassa, mutta siis nyt aviossa kiinattaren kanssa ja uuden rouvan tyttären matkaan pääsy olikin enemmän kuin kiven takana. Tytär oli tosi viehättävä ja jaksoi meidän kalkkisten seuraa koko päivällisen hienosti. Hänen toinen vieras kielensä tulee olemaan saksa, mikä ei ollenkaan tavallista....Toivon pääseväni Kölniin kertomaan sinulle tämän ja monta muuta tarinaa;-) Ei tässä kaikkea passaa...

  AntwortenLöschen
 15. Leena: tiedän, että kiinalaisen on vaikea saada viisumia Saksaan. Meidän ystävien pojalla on kiinalainen tyttökaveri ja heidän piti keksiä tytölle joku työmatka mukamas, tuttu saksalainen firma lähetti kutsun ja piti vielä keksiä agenda, milloin on muka mikäkin seminaari. Kiinaan päin meillä ei ole ollut vaikeuksia, eivät olleet niin pikkumaisia kuin intialaiset. Tervetuloa vaan tänne kertomaan lisää!

  AntwortenLöschen