Montag, 8. August 2011

Kyl määki Turuus

Käytyämme ensin ystävien ja sukulaisten mitä ihanimmissa mökeissä

tai omakotitaloissa

matka jatkui vuoden kulttuuripääkaupunkiin Turkuun, missä meillä oli pätevänä oppaana blogiystävä Helena. Turkulaiset olivat keksineet kaikenlaisia hassuja tekstejä ympäri kaupunkia


Aurajoella uiskenteli haahkoja muistuttamasta Itämeren tilasta

Tuomiokirkon Viimeinen ehtoollinen-näyttelyä oltiin jo purkamassa, mutta ehdimme nähdä vielä sekä Andy Warholin että Pauno Pohjolaisen teokset.

Sää oli ihanteellinen ja teimme pienen laivaristeilyn, ei tosin tällä aluksella, mutta sen ohi

Helena oli leiponut meille aivan ihanaa lakkavalkosuklaakakkua, jota pääsimme nauttimaan hänen  söpöön salaiseen puutarhaansa. Kiitos Helena, meillä oli ikimuistoinen päivä! Ja Turku on kiva kaupunki, kannattaa käydä!

Kommentare:

 1. Olipas mukavaa, että pidit tästä Suomen Turusta. Nuo tekstit ovat kyllä ihan hauskoja. Ja työpaikkani on tuossa haahkojen vierellä, joita päivisin ihailen ikkunastani.

  AntwortenLöschen
 2. Sari: pidettiin todellakin. Lapsena kävin useammin, kun vanhemmillani oli siellä ystäviä, mutta silloin kiinnittyi huomio vähän eri asioihin kuten leikkipaikkoihin ja tuomiokirkko taisi jäädä ainoaksi kulttuurimuistoksi.

  AntwortenLöschen
 3. Ihanaa, että teilläkin vihdoin säät suosi. Turussa ollessani oli niin kuuma, että kiertely jäi itseltäni kokonaan vaikka kahdesti siellä piipahdinkin.

  AntwortenLöschen
 4. Hauska tuo wc:n(?) teksti. Turussa olisi nyt paljon nähtävää, mutta on niin kaukana, ettei tule lähdettyä.

  AntwortenLöschen
 5. Heljä: meillä oli just sopivan lämmintä
  Susadim: se oli henkilökunnan huone, mutta tuskin vessa, kun siinä oli lasiovi.

  AntwortenLöschen
 6. Isäni sukua taitaa olla Turussa ja sen ympäristössä niin, että minulle löytyy sieltä 49 serkkua ja pikkuserkkua. Määrä tuntuu suurelta, minkä tähden epäilenkin äitini ilmoittamaa lukua, mutta toisaalta tarina muinaisuudessa oli monipolvinen.

  Ester-tädille soitan Turkuun kerran kuussa ja tarkoitus olisi päästä käymään..vielä.


  Turkua pidetään sisäänpäinlämpiävänä, mutta jos sinne on syntynyt, kaikki on toisin.

  En millään tajua, kuka blogiystävä Helena asuu Turussa, mutta onneksi en ole kovinkaan utelias, joten kestän kyllä.

  Poikkeet sitten joskus meilläkin, ei me täältä minnekään hävitä. Ensin oli Eve, sitten Jael ja kuka seuraavaksi...

  AntwortenLöschen
 7. Leena: miksikähän mulle on annettu vain kaksi serkkua ja muutenkin niin vähän sukulaisia? Eiköhän sieltä sinun facebookista löydy joku Helenakin.

  AntwortenLöschen
 8. Kiva kun viihdyitte, minullekin tuli ylimääräinen lomapäivä kotikaupungissa! Tervetuloa toistekin! Ja olen erittäin otettu leipomukseni kehuista, sillä minulta on leipominen kielletty täällä kakkosasunnolla, kun kuuulemma kalliit ainekset menevät hukkaan! :)
  @Sari: näitkö sitä tanssia haahkoilla? MInusta se oli yksi kulttuurpääkaupungivuoden upeimpia juttuja. Ja samoin tuo Viimeinen ehtoollinen -näyttely Tuomiokirkossa ja ERIn Passio-tanssidraama.
  Olen samaa mieltä kuin Leena turkulaisista yleensä - Heidekenillä syntyneet kyllä kohta loppuvat ja meitä junan- tms. tuomia on enemmän ja enemmän...

  AntwortenLöschen
 9. Ai sääkin kävit Turus. Minä en käynyt,mutta olisi ollut mielenkiintoista kun siellä on se kulttuurivuosi.Onpas kivoja mökkejä tutuillasi.Tuo viimeinen on aika hieno;D

  AntwortenLöschen
 10. Kun aikoinani lähdin Turkuun opiskelemaan, tuntui kuin olisi kotiinsa tullut. Rannikkokaupugeissa on se jokin. Viihdyimme Turun suunnalla sitten myöhemminkin ja keskimmäinen tyttö on jopa syntyperäinen turkulainen, ei Heidekenillä syntynyt, vaan TYKSissä.
  Harvoin tulee Turussa enää käytyä, on vähän "sivussa, joten nautin täysin siemauksin sinun vierailustasi siellä. Lakkavalkosuklaakakku kuulostaa jo ihan liian hyvältä:)

  AntwortenLöschen
 11. Helena: ei ne ole sitten varmaan koskaan maistaneet sitä hillavalkosuklaajuttua, joka oli namia
  Yaelian: joo, määkin Turuus.

  AntwortenLöschen
 12. Kun elämästään on viettänyt jo yli puolet Turussa (tulin tänne aikoinaan opiskelemaan), niin kait sitä voi jo turuttarena itseään pitää. Mutta kyllä täällä edellen uusmaalaiselle on kaikenlaista uutta sanastoa, tapoja jne. Tänä kesänä Turku on antanut kauneintaan kulttuurin ja hienon kesäilman myötä. Kiva että viihdyitte!

  AntwortenLöschen
 13. Clarissa: oli todella hyvää
  Anonyymi: minusta se aksentti on niin hassua ja minulle vierasta, mutta eihän kaikkien tarvitsekaan puhua samalla tavalla

  AntwortenLöschen
 14. jee, turku! jos hyvin käy pääsen piipahtamaan siellä ennen joulua. kiva kuvareppari :--)

  AntwortenLöschen
 15. Olen käynyt Turussa vain kaksi kertaa ja eka niistä oli 3 vuotta sitten, joten minulle se on varsin eksoottinen paikka. Kun lähtee nuorena maalimalle, ei tunne kotimaataan kunnolla.
  Onko joku noista mökeistä Äimälässä?
  Maikki

  AntwortenLöschen
 16. Tuure: jee, jee
  MaaMaa: kyl kelpas
  Maikki: laituri ylhäällä vasemmalla ja mökki oikealla alhaalla

  AntwortenLöschen
 17. Ette sitten tällä kertaa onnistuneet pilaamaan hienoja kesäilmoja, hyvä niin.
  Minulla on Turku vasta esityslistalla, tuommoisiin mökkeihin en kuitenkaan ole saanut kutsua..

  AntwortenLöschen
 18. Suomi-lomanne kuulostaa onnistuneelta, kaikin puolin. Turku antaa parastaan tänä vuonna, ei tosin ole huono paikka koskaan.

  AntwortenLöschen
 19. Hannele: ole hyvä
  Sirokko: eikös ole tullut kutsuja? Ei edes Letkuun?
  Marjatta: oli tosi onnistunut viikko kaikin puolin. Ajattelin sinua ja selkääsi, kun ajeltiin ohi. Toivottavasti kaikki paranee yhtä hyvin kuin ranteeni. Selkäleikkaus on kyllä aika iso juttu.

  AntwortenLöschen
 20. Kiitos Allu!
  Olen toipunut odotetusti, mutta rajoitukset jatkuvat elokuun loppuun. Välillä harmittaa ja kyllästyttää, mutta onneksi ollaan jo näin pitkällä.
  Hyvää viikon jatkoa!

  AntwortenLöschen
 21. Täytyy vielä jatkaa kommentointia, kun Helena tuolla kyseli. Kyllä näin tanssin haahkojen päällä ja se oli tosi upea. Katselimme ikkunasta jo harjoituksia.
  Nyt nuo paikoilleen tuodut hylkeet ympäri kaupunkia ovat vieneet täysin sydämeni. Olen ajatellut kiertää kaikki paikat ja etsiä ne 40, jotka tänne on laitettu.
  Myös hevimusikaali tuli nähtyä, kun oma poika siinä esiintyi, joten näitä kulttuurijuttuja on tullut seurattua melko tavalla.

  AntwortenLöschen
 22. Turku on kiva kaupunki. Harmillista on se, ettei meillä enää ole "pakottavaa tarvetta" lähteä sinne....

  Aurinkoisista Suomi-kuvista päätellen säät suosivat teitä yli odotustenne.

  (Minulla olikin täällä useampi postaus lukematta!)

  AntwortenLöschen