Samstag, 13. August 2011

Sitruuna-vadelma-jälkiruoka

Sain ystävien luona niin herkullista jälkiruokaa, että en voi olla laittamatta reseptiä eteenpäin.

1 sitruunan kuori
2 sitruunan mehu
75g sokeria
noin 4 dl luonnon jogurttia (reseptissä lukee 360g)
2 dl kermaa
50g vadelmia

Raastettu sitruunan kuori, sitruunan mehu, sokeri ja jogurtti sekoitetaan keskenään.
Kerma vatkataan vaahdoksi ja lisätään  joukkoon.
Puolet vadelmista sekoitetaan mukaan ja loput laitetaan tarjoiluastiaan. Kreemi laitetaan vadelmien päälle.
Jälkiruoan voi koristella vadelmilla ja mintun lehdillä. Ystäväni oli laittanut päälle ohuen kerroksen fariinisokeria, se oli kivan näköinen vadelmien ja mintun lisäksi.



Kuva ja resepti sveitsiläisen Annemarie Wildeisenin keittokirjasta.


Jos haluatte maistaa, tervetuloa meille tänä iltana. Sitä ennen on tarjolla lohipastramia ja grillattua lampaanfilettä rosmariiniperunoiden ja ratatouillen kanssa. Ja nyt tämä lähtee torille.

11 Kommentare:

  1. NAM! Lähdenkin tästä varaamaan lentoa...

    Ihanaa viikonloppua Allulandiaan!

    AntwortenLöschen
  2. Heljä: Air Lingus 13:30 Dublinista, ehdit just sopivasti, tervetuloa

    AntwortenLöschen
  3. Kiitos kutsusta. En saanut lippuja varattua täksi illaksi, joten on luotettava omiin keittotaitoihin:(

    AntwortenLöschen
  4. Nami! Jälkkäri kuulostaa ihanalta! Ja tuo lohipastrami on mulla ollut ruokablogissa joskus aikoja sitten,namia sekin:)

    AntwortenLöschen
  5. Clarissa: no voi harmi, kun et pääse
    Yaelian: muistankin törmänneeni siihen aikanaan, kun etsin Googlen kautta reseptiä. Tein sitä muistaakseni jouluna.

    AntwortenLöschen
  6. Oih, ihana ohje. Hassu yhteensattuma, mutta minäkin meinaan tehdä tänään ratatouillea. Liittyisköhän jotenkin tähän satokauteen. :-)

    AntwortenLöschen
  7. Oih, minàkin taidan kyllà kokeilla tuota. Kuulostaa ihanan raikkaalle :D

    AntwortenLöschen
  8. Ja se osote oli...?
    Tollasii ei pitäis laittaa tänne, ko ihmisen alkaa tekee mahottomasti mieli!!!

    AntwortenLöschen
  9. Hippu: ratatouille maistuu meille aina, mutta sopii tosiaan nyt hyvin, kun mulla on provencelainen pöytäliinakin pöydällä
    Ciacy: se on raikasta ja kaverini oli käyttänyt vähärasvaista kermaa, joten ei ollut niin hirveästi kaloreitakaan
    Arjaanneli: no mitenkäs se osoite unohtuikin laittamatta!

    AntwortenLöschen
  10. Harmi kun hokasin liian myöhään, ihan varmasti olisin lennähtänyt paikalle!
    Sitruuna ja miedot vadelmat sopivat varmasti hyvin samaan jälkiruokaan, pitänee kokeilla! Nam.

    AntwortenLöschen
  11. Anja: ai että se oli taas hyvää, kannattaa kokeilla ja todella helppo tehdä, njam.

    AntwortenLöschen