Sonntag, 23. Oktober 2011
Inkiväärimarmeladi
250 g tuoretta inkivääriä
7,5 dl valkoviiniä
1 sitruunan mehu
1 kg hillosokeria
Kuori inkivääri , älä heitä kuoria pois.
Keitä kuoria viinin ja sitruunamehun puoli tuntia kattilassa.
Pilko sillä aikaa inkivääri mahdollisimman pieniksi paloiksi.
Poista inkiväärin kuoret kattilasta ja lisää sinne inkivääripalaset.
Jatka keittämistä miedossa lämmössä kansi kiinni.
Kun inkivääri tulee kuultavaksi, kaada joukkoon hillosokeri.
Lisää lämpöä ja keitä marmeladia viitisen minuuttia.
Purkita.
(Inkiväärin voi myös raastaa tai pienentää sauvasekoittimella.)
Sopii erinomaisesti tarjottavaksi juuston kanssa ja on myös kiva lahjaidea (kahden kuukauden päästä on jouluaaton aatto).
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Olen hyvalla menestyksella kokeillut reseptejasi, esim suklaamoussea, mutta taman jatan valiin. Inkivaari ei kuulu todellakaan suosikkimakuihini!!
AntwortenLöschenanumorchy: olet tänään jo toinen, joka ei tykkää inkivääristä, minä taas käytän paljon tuoretta inkivääriä. Ehkä sama juttu kuin laku, toiset rakastaa, toiset ei voi sietää.
AntwortenLöschenNiin muuten saako teilta hillosokeria? Mina ostan pektiinin erikseen ja sekottelen joukkoon.
AntwortenLöschenMinä ainakin kokeilen tuota, ei niin terveysvaikutteista inkiväärireseptiä (tai no kohentaahan tuo mielenterveyttä juuston kanssa;). Käytän tuoretta inkivääriä usein ruuanlaitossa ja teessä. Joskus kokeilin hilloketta raparperista, banaanista ja inkivääristä. Nam, sekin oli hyvää vaniljajätskin kanssa.
AntwortenLöschenMinulla on kaapissa itsetehtyjä hilloja; mansikka-, vadelma-, mustikka-, raparperi-, mustaviinimarjahilloa, sekä ostettuna tyrni- ja variksenmarjahilloa. Niin ja vielä ns. köyhän miehen lakkahilloa. Siinä on porkkana ja karviaismarjayhdistelma. Mutta luulen, että kokeilen tehdä tuotakin hilloa. Hillosokerikin on jo valmiina.
AntwortenLöschenAurinkoista sunnuntaita.
En ehkä kokeile tätä, tai mistä sen tietää, jos tulee vapaa-ajanvietto-ongelmia. :)
AntwortenLöschenItse olen lähdössä läntiseen naapurimaahan, sieltä on saanut ennen edullista ja hyvää hillahilloa. Nyt en raski tehdä sitä itse, kun niitä hilloja oli niin vähän.
Hyvää matkaa, jos en pääse sieltä tiedon valtateille!
anumorchy: hillosokeria on täällä vaikka kuinka montaa laatua, mutta pektiini tietenkin hoitaa asian, sitähän siinä hillosokerissakin on
AntwortenLöschenRouva Kameleontti: nimenomaan mielenterveyttä parantaa☺
Sira: kiitos, aurinko paistaa ja pitäis mennä ulos, mutta kun pitää tyhjentää ikkunalautoja ja siirrellä mööpeleitä, kun huomenna tulee kuusi uutta ikkunaa. Aina välillä lintsaan ja käyn täällä blogistaniassa, kun täällä on paljon kivempaa kuin nuo hommat.
Helena: hyvää matkaa svenssonien luokse. Vie terveisiä herra Gustafssonille, jonka kanssa puhuin puhelimessa työasioissa säännöllisesti saksaa, kunnes sitten 10v myöhemmin kävi sattumalta ilmi, että ollaan molemmat suomalaisia. Suomenkielisten saksasta tunnistan heti, että puhuja on suomalainen, mutta herra Geehen oli tarttunut riikinruotsalainen aksentti, joku oli hänen saksankielessäänkin mukana.
AntwortenLöschenKiitos ohjeesta,minä taas rakastan inkivääriä ja käytän sitä per viikko ison palan (smoothieihin)Hillo kuulostaa hyvältä!
AntwortenLöschenMä luulen, että kopsaan hillokkeen ohjeen, saattasin tykätä tästä :)!
AntwortenLöschenInkiväärimarmelaati on hyvää ja inkivääristä keitän teetä, sekun on tolle verenkierrolle hyväksi :D
Pakastin on täpötäynnä hilloja, joten taidan jättää tuon tekemättä ja käyttää inkivääriä vain teen muodossa.
AntwortenLöschenOhjeen laitan talteen vaikkapa ensi vuotta varten.
Yaelian: smoothiin, sehän onkin hyvä idea, pitää kokeilla
AntwortenLöschenTanja: on terveellistä,on
Clarissa: ei tota oikein tavalliseen hilloon voi verrata, mutta juuston kanssa ihanaa samoin kuin viikunasinappi, nam
Voin hyvin kuvitella ripauksen inkiväärimarmeladia kanan höysteenäkin.. pitää kokeilla.
AntwortenLöschenkuulostaa ihanalta
AntwortenLöschen