Udaipurin kaupunki luoteis-Intiassa oli viimeinen matkakohteemme Rajasthanin osavaltiossa. Se on intialaisittain pieni kaupunki, asukasluvultaan ehkä Helsingin kokoinen. Oli mielenkiintoista kuulla, että roskahuolto on siellä ulkoistettu ja Udaipur oli selvästi kaikkein siistein näkemistämme Intian kaupungeista. Intialaisethan eivät tunne roskatynnyreitä ja heittävät kaikki roskat ulos ja ne lakaistaan ensin kasaan ja sitten joskus hyvässä lykyssä jäteauto hakee sen kasan pois.
Udaipurissa on filmattu useita elokuvia, mm. James Bondin Octopussy tässä palatsissa:
Udaipurin kuningasperhe asuu nykyään tuolla keskellä missä on punaiset ikkunaluukut. Maharajat menettivät Indira Gandhin hallituskaudella viimeisetkin etunsa ja joutuvat nyt tienaamaan elantonsa niinkuin muutkin ihmiset. Linnansa he saivat pitää ja monet pitävät yksityismuseota tai vuokraavat huoneita.
Udaipur sijaitsee Pichola-järven rannalla. Aavikkopäivien kuivuuden jälkeen oli ihana nähdä vettä. Me ajelimme pari tuntia veneellä ympäri järveä ja illalla menimme syömään kattoterassiravintolaan (nuolen kohdalla). Harmittaa, etten ottanut kameraa mukaan, sillä sieltä oli illalla mahtavat näkymät järvelle ja toiselle rannalle.
Veneessä ollessamme alkoi jo vähän hämärtää. Tämä kuva muistuttaa mielestäni jotenkin Kiinaa.
Hotelliin palattua ehdimme sitten nähdä vielä kunnon auringonlaskun.
Ei tunneta roskiksia? :-O
AntwortenLöschenKaikkea sitä blogeissa oppiikin. Ny mää oon vallan järkyttyny (pääsen kyl ohi tosta), en siitä, että roskahuolto ois huonoa, vaan siitä, etteivät ihmiset luonnostaan yritä itse pitää taudinaiheuttajia kaukana/ pois. Luulis että ees säkkeihin laittaisvat roskat (niihän ne makaa Saksankin kaduilla ;-))
Täällä aamuhämärä vaihtuu iltahämäräksi. Tuollaisista auringonlaskuista vain voi haaveilla.
AntwortenLöschenOnpa upee auringonlasku!
AntwortenLöschenNuo kaksi alimmaista kamerallasi "maalaamaa" taideteosta ovat aivan ihania!!
AntwortenLöschenSiellä ehkä sitten säästytään muovipussijätteeltä.
AntwortenLöschenOikein matkailumainoskuvia nuo kaksi alimmaista, varsinkin se järvikuva.
Tanja: ei ole roskiksia ja jos sinne niitä laitettais, ihmiset ottaisivat ne varmaan mukaansa, niille olisi muuta käyttöä. Ennen käytettiin banaanin lehtiä lautasena ja ne heitettiin ikkunasta ulos, samoin tehdään nykyään roskien kanssa.
AntwortenLöschenHelena: en muista ennen Suomessa kärsineeni pimeydestä, mutta nyt tuntuu siltä, että saattaisin kärsiä
Sira: oli se upea, menee vaan niin nopeasti, ettei meinaa ehtiä ottaa kuvaa
Clarissa: no katos, niinpäs onpin, en ensin itse huomannutkaan
sirokko: kyllä siellä on muovipussijätettä riittävästi. Mustat vessapossuthan syö ihmiset ulosteet, samoin kai lehmät orgaanisen jätteen ja köyhälistö sorkkii roskakasoja ja etsii sieltä käyttökelpoista muovia, metallia jne.
Ihana taas pääst mukaasi - sinne sun tänne. Laitanpa sinulle kaamosta - vaihteeksi.
AntwortenLöschenAllu, Saksassa on vähintäin yhtä upeita järvi- ja jokinäkymiä sekä alpeilla upeita alppijärviä, joiden vesi ihan vihreää.
AntwortenLöschenMiten joku maa ei saa mitään järjestykseen, oli sitten kysymys roskahuollosta, naisten asemasta tai kastijärjestelmästä, joka tosin on lailla kielletty, mutta toimii silti niin, että osa lapsista syntyy paskankerääjiksi ja he siis käsin siivoavat kaikkialla, missä ei hyvin toimivia vesivessoja. Ihan järkyttävä juttu tänä syksynä Suomen Kuvalehdessä.
Lissu: no ei tarvi välttämättä lähettää, turhaa vaivaa sulle vaan
AntwortenLöschenLeena: on niitä toki kauniita vesiä Euroopassakin, mutta tuosta järvestä iloitsi erityisesti tullessaan kuivasta aavikkomaasta, jossa mikään ei kasva, jos ei kastella
Tuosta roskahuollosta olenkin kuullut ennenkin.
AntwortenLöschenSatumaisen kauniita nuo talot!
Yaelian: aika satumaista se Intia on
AntwortenLöschen