Samstag, 10. Dezember 2011

Ystäviä

Ystävyys on vastaleivottua leipää, tuoretta voita, maalaisjuustoa. Näin sanoi Pam Brown. Minä olen saanut kokea elämässäni paljon ystävyyttä.
Kuva on otettu ystäväni Kirstin kotona, vasemmalla Kirsti, oikealla hänen pikkuveljensä, keskellä diplomiblogisti. Meidän isämme musisoivat yhdessä, Kirstin isä oli taitava pianisti ja minun isäni soitti viulua ja selloa. Sitä kautta äitimme tutustuivat toisiinsa ja ystävystyivät ja me jatkoimme Kirstin kanssa ystävyyttä seuraavassa sukupolvessa ja olemme edelleenkin yhteydessä.


Eilen soi ovikello ja postipoika antoi käteeni kirjapaketin, josta löyty yllätys Kirstiltä. Hän oli lähettänyt minulle iki-ihanan Tommy Tabermannin kirjan♥ KIITOS Tampereelle!!!

Illalla tuli vanhin täkäläinen tyttökaverini miehensä kanssa maistelemaan suomalaisvieraiden tuomaa herkullista lämminsavulohta perunarucolasalaatin kanssa. Tämä kaverini oli aikanaan naimisissa Allumiehen käsipallovalmentajan kanssa ja ystävystyimme heti ja hän on edelleenkin yksi läheisimmistä ihmisistäni.

Kolmas ystäväni on aurinko, joka on tänä syksynä korvannut ne ajat, jolloin se kesällä karkasi Suomeen. Meillä on ollut ja on edelleen niin ihmeellinen ja aurinkoinen syksy, etten ole ennen nähnyt. Ei mitään pimeää marraskuuta vaan aurinkoa aurinkoa aurinkoa ja tänäkin aamuna heräsin taas auringonsäteisiin. Kuva ei ole makkarista vaan keittiön ikkuna.

Tänään keskiyöllä päättyvät jouluarpajaiset eli vielä on mahdollisuus osallistua.
Hauskaa viikonloppua!

Kommentare:

 1. Kerrassaan ystävistä parhaimmat olet ansaitusti saanut ja pitänyt.
  Aurinkoista on ollut täälläkin mikä on tosin tiennyt kylmää +1 eilisessä myrskyssä tuntui -5:ltä säätädinkin mukaan.
  Aurinkoa myös viikonloppuusi!

  AntwortenLöschen
 2. Voi tuota ensimmäistä kuvaa! Lämmin tunne ailahti mielessä - ne lapsuuden nukkekotileikit ja rusetit hiuksissa♡
  Aurinko on hyvä ystävä, mutta niin ovat nuo muutkin. Sait hienon kirjan. Olen ajatellut lukea Tuija Wuori-Tabermannin uusimman. Siinä on mukana sekä vanhempia että julkaisemattomia runoja ja muutenkin se on käsittääkseni mielenkiintoinen teos.
  Nyt on meillä vidoin pari senttiä lunta valaisemassa lyhyitä päiviämme, mutta kun asteet ovat plussan puolella, niin....

  AntwortenLöschen
 3. Ystävyys on parasta!
  Ihanaa kun olette säilyneet Kirstin kanssa ystävinä pienestä asti ja mukavan yllätyksen hän lähettikin.Ja ah,lämminsavulohta! Täälläkin kyllä saa mutta se ei ole hyvää.
  Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 4. Luin kerran runon, jonka oli kirjoittanut Anneli Räty Raumalta:
  Ystävyys on lämmin leipä tai rusinapulla, ovi avattu toisen tupaan tulla, tarinatunti ja kahvihetki, annettu aika ja kaivattu korva kuuntelijaksi...
  Jotenkin noin. - Ihana kuva. Tuo sinun hameesi on varmastikin punainen, niin kuin minullakin aikoinaan. Ja rusetti päässä.
  Aurinkoista 3. adventtia!

  AntwortenLöschen
 5. Heljä: aurinkoa on riittänyt ,kiitos paljon
  Clarissa: kiitos kirjavinkistä, pitää saada tuo välttämättä
  Yaelian: ei täältäkään saa niin hyvää kuin Vantaan kentän Stockalta
  Sira: enpä muista tuon hameen väriä

  AntwortenLöschen
 6. Ystävät ovat! Tätä laulua kuunnellessa voi taas miettia ihania ystäviä: http://www.youtube.com/watch?v=8xkaRFUpHe4&feature=watch_response

  Ystäviä on täällä, mutta ei aurinkoa. Ties monettako päivää kahlataan adventtisohjossa.

  AntwortenLöschen
 7. Helena: kiitos linkistä, nätti kappale

  AntwortenLöschen
 8. Ihania ystäviä <3

  Mennyttä viikkoa lukuunottamatta meilläkin on ollut kuivaa ja lämmintä; mutta nyt pitäis meidän saada sitä lunta!

  AntwortenLöschen
 9. MaaMaa: ei taida Alpeillakaan olevan vielä lunta, tuttavat pelkää jouluhiihtolomansa menevän pieleen, sillä jos siellä ei ole lunta, on aika tylsää olla siellä tähän aikaan vuodesta.

  AntwortenLöschen