Dienstag, 10. Januar 2012

Aurinkoa Dresdenissä

Oli meillä myös vähän sinistäkin taivasta eikä pelkästään sadetta.

Ajelimme ratikalla vanhalle sillalle, jota kansa kutsuu nimellä Blaues Wunder eli Sininen Ihme. Sininen väri on vuosisadan aikana ilmeisesti vähän haalistunut.

Sillan kupeessa oli tämä komea talo.

Joen toisella puolella kukkulalla on Der Weisse Hirsch-niminen kaupunginosa, joka oli meille MUST Dresdenissä. Se on saanut nimensä (Valkoinen saksanhirvi) siellä aikanaan olleesta ravintolasta. Alueella on komeita huviloita, joissa DDR:n aikaan asuivat kaikki puoluepomot. Kukkulalle pääsee 1895 rakennetulla  köysiradalla. Meitä Der Weisse Hirsch kiinnosti, koska se on  tapahtumapaikka dresdeniläisen lääkärin ja kirjailijan, Uwe Tellkampin loistavassa romaanissa Der Turm.


Jatkoimme matkaa Pillnitzin linnaan, joka loisti kultaisena ilta-auringossa

ja palasimme takaisin kaupunkiin ja kävimme kahvilla ns. moskeijassa. Yenitze on vähän moskeijan näköinen entinen tupakkatehdas, jonka ylimmästä kerroksesta oli tällainen näköala.

Sitten palasimme Elben rantaa kävellen vanhaan kaupunkiin ja kirkkaana iltana panoraama oli tällainen.

Kommentare:

 1. Upeita kuvia, etenkin alimainen!

  AntwortenLöschen
 2. Ensivilkaisulla luulin sinun ottaneen mukaan rakennuksen Intiasta, mutta se olikin Pillnitzin linna. En ihmettele enää, että Dresdeniä kehutaan kauniiksi - näiden kuvien perusteella se todellakin on sitä.
  Oletko aikaisemmin kertonut tuosta Tellkampin romaanista. Se tuntui niin tutulta (ja mielenkiintoiselta), kun luin linkin.

  AntwortenLöschen
 3. Pakkohan tuonne on mennä! Vaihda Allu alaa, rupea matkailutoimittajaksi.

  Helena

  AntwortenLöschen
 4. Kiitos mielenkiintoisesta kaupunkikierroksista.

  AntwortenLöschen
 5. Upeita kuvia, valoja ja varjoja.
  Lääkäri Hirsch rupesi kiinnostamaan, sillä Hirschin liuos on erittäin tuttu työelämästä. Liuosta on iät ajat käytetty ja käytetään edelleenkin puudutteena. Lieneekö mainitsemasi lääkäri puudutteen kehittäjä?

  Kuviasi katsellesssa totean, että tunnen kovin vähän Saksaa. Keväällä olen menossa Berliiniin, sieltä ei olsi enää kovin pitkä matka, mutta Berliinissäkin on niin paljon nähtävää.

  AntwortenLöschen
 6. Kiinnostais. Mietin kovasti itäiseen Saksaan tutustumista, mutta ainakaan tällä hetkellä ei ole sitä asuntoautoa alla, joten yksikin kaupunki riittäis... Dredssennissä ois lentokenttäkin?

  Kun ajettiin Itäeuroopan reittiä Suomeen, jäi itämään kipinä myös itäpuolen tutkimiseen. Oletko paljon käynyt? Mitä suosittelet?

  AntwortenLöschen
 7. ...tai ainakin Dresdenissä vois olla lentokenttä :D Mää kirjottelen mitä sattuu, mut idea ehkä meni perille ;-)

  AntwortenLöschen
 8. Upeaa! Sinne todellakin kannattaa mennä. Kiitos matkasta!

  AntwortenLöschen
 9. Aivan mielettömän upeita kuvia!

  AntwortenLöschen
 10. Tänään onkin ollut ihan mahtava sää täällä meilläkin. Hiukan jo epätoivo alkoi iskeä kun vettä satoi jokapäivä. Upeita kuvia.

  AntwortenLöschen
 11. Susa: kiitos. kauniista kaupungista voi saada vain kauniita kuvia
  Clarissa: en ole varmaan siitä kirjasta puhunut, vaan sitä Maxim Leon Talviunesta, ehkä muistelit sitä
  Helena: hyvä idea, teen niin
  Lissu: per favore
  Marjatta: se Hirsch oli sen paikan nimi, ei minkään lääkärin. Kirjailija oli ennen ammatiltaan lääkäri. Berliinissä riittää katsomista, kannattaa katsoa se erikseen.
  Tanja: on Dresdenissä lentokenttä, Kölnistäkin menee sinne koneita. Minä olen ollut paljon enemmän entisen Itä-Saksan puolella kuin normaalit länsisaksalaiset. Oli kirjeenvaihtokaveri Dresdenissä ja yksi itäberliiniläinen perhe, joihin tutustuin Bulgariassa ja kerran olin kielikurssilla Erfurtissa, kun joku vihjas, että DDR:n kulttuuri-instituutti Helsingissä antoi stipendejä. Se olikin sitten paras kielikurssi mitä olen kokenut, uskomattoman hyvä opetus. Niiden kouluthan oli kanssa paljon länsikouluja parempia.
  Sira: joko uskot?
  Hippu: kiitos
  Miia: meilläkin paistelee tänään aurinko ainakin silloin tällöin

  AntwortenLöschen
 12. Allu, taidan jo toisen kerran sanoa, että en muista olemmeko olleet Dresdenissä;-) Lumimies muistaisi, mutta kun ei ole kotona.

  Mitään näin kaunista en kyllä muista nähneeni...

  AntwortenLöschen
 13. Leena: ei sitä Dresdeniä turhaan nimitetä Elben Firenzeksi.

  AntwortenLöschen
 14. Talviunen olen kyllä lukenut, joten tuo Der Turm on tuttu muualta. DDR, Dresden ja Itä-Berliini tuovat minunkin mieleen kirjeenvaihtokaverini. Lyhyellä, mutta tehokkaalla kielikurssilla olin sen sijaan lännessä, Kielissä.

  AntwortenLöschen
 15. Kauniin näköistä Dresdenissä,kiitos virtuaalikierroksesta:)

  AntwortenLöschen
 16. Sennie: uskomattoman ihana kaupunki
  Yaelian: ole hyvä

  AntwortenLöschen