Sonntag, 15. Januar 2012

Viikonlopun ohjelmaa

Lauantain patikkaretki alkoi Ahr-joen rannalta Eifel-vuoriston reunamilta, 26 km Nürburgringiltä kuten kyltistä näkyy. Viime päivien sadesään takia olimme ehtineet jo vähän pelätä, mitähän meidän konkoilusta tulee, mutta onneksi oli poutaa

ja välillä oli jopa kovinkin aurinkoista

Puolivälissä matkaa tuli vastaan kappeli, joka on rakennettu 2006. Sodan jälkeen eräs rouva Margarethe halusi kiitoksena poikiensa hengissä selviytymisestä rakentaa kappelin. Toinen näistä pojista toteutti yli puoli vuosisataa myöhemmin äitinsä toiveen ja pystytti kukkulalle tämän kappelin. Seimen on veistänyt Salzburger Landista kotoisin oleva kuvanveistäjä. Kappeli oli suljettu ja jouduin kuvaamaan metalliristikon läpi.

Kappeli on upealla paikalla, sieltä näkee kirkkaalla säällä kauas Kölnin, Bonnin ja Nürburgin suuntiin.

Maisemat oli hienot ja reitti olisi ollut tosi kiva, jollei meidän hajamielinen, reitin suunnitellut matemaatikkoystävämme olisi johdattanut meitä harhaan. Yhtäkkiä hän ei tajunnut yhtään, missä olimme ja vei meitä jyrkkää ja märän saven takia liukasta rinnettä ensin alas ja sitten huomasi, että se oli väärä suunta ja taas kiipesimme rinteen ylös ja ylimääräisiä kilometrejä taisi kertyä pari kolme. Oli onni, että olin tajunnut ottaa vaelluskeppini mukaan.
Tänään on tarkoitus mm. kokeilla uutta haudutuspataa ja mennä elokuviin katsomaan Intouchables (en tunne suomalaista nimeä). Hauskaa tammisunnuntaita kaikille!

Kommentare:

 1. Kaunis on kappeli ja kauniit näköalat. Sinähän olet kohta vaeltanut koko Saksan - niin tai ainakin Kölnin ympäristön ja vähän sen ulkopuolenkin.

  AntwortenLöschen
 2. No voi tuota matemaatikkoa. Pääasia kuitenkin, että saitte nauttia retkestä ja palata kotiin luut ehjinä "liukkaasta kelistä" huolimatta.

  AntwortenLöschen
 3. Sira: kyllä sieltä oli hienot näkymät, valokuva ei anna oikeutta niille. Onhan tässä tullut talsittua vaikka missä.
  Clarissa: sellaisia ne matikkapäät on, vaikka tunnen mä yhden, jolle toi ei olisi sattunut, kun on niin hyvä suuntavaisto hänellä

  AntwortenLöschen
 4. Miekin haluan talsimaan jonnekin missä ei ole lunta ja pakkasta!! Pitää saada mahakin joulun ja autoilun jäljiltä pienemmäksi... mutta nyt taidan lähteä hyytävään pakkaseen (-7,4 °C) talsimaan lumisia katuja pitkin... hrrr..

  AntwortenLöschen
 5. Kaunista,sekä kappeli että maisemat.Ja onneksi löysitte takaisinpäin....:D

  AntwortenLöschen
 6. Sauerkraut: lunta ei tosiaan ole, mutta viime yönä taisi olla alavilla mailla hallan vaara ja tänään aivan mahtava sää
  Yaelian: löydettiin, eniten harmitti, kun piti jalka vinossa yrittää kaatumatta sitä jyrkkää rinnettä alas

  AntwortenLöschen
 7. Mukavissa maisemissa teidän patikkaretki meni - lukuunottamatta harha-askelia. Täälläkin oli ihana kaunis pakkaspäivä, -10 C (Sauerkraut ei taitais pitää), ja maa valkoinen, mutta lunta ei tarpeeksi hiihtämiseen.

  AntwortenLöschen
 8. Allu, kyllä meidän patikkanmaastot näyttävät nyt ihan toisilta, eivätkä edes matemaattikkoystävät vie harhaan: Lumisia rantapolkuja Päijännettä ihaillen, sitten Kärppäkiveltä aletaan nousta vuorta ylös, kunnes saavutaan laelle, josta aukeaa yksi huikeimmista Päijänne-maisemista. Se on paikka, jossa eräs ystäväni aikoo pitää vihkiäsensä!, ja sitten onneksi jo tasaista suoraa kotikadulle.

  Pidemmän reitin valinnut lähtee eväsreppu selässä kiertämään lampia. Etenkin keväisin moni valitsee lammet, sillä kun puihin alkaa tulla lehti, lampien rannat ovat kuin elokuvista. Tällä vaelluksella ohitan myös kirjailija Anne Friedin pojan kauniisti maisemaan suunnitellun rantatalon...

  Turistit haluavat täällä opastettua retkeä Lullinvuoren luolastoihin, jonne minusta ei ahtaanpaikan kammon takia ole, mutta tykkään vaeltaa siitä ohi ihaillen jyrkkiä kallioseinämiä ja vaeltaa läpi ikikuusikon vievän polun aina rannan taukotuvalle, josta oli blogissani vähän aikaa sitten kuva. Se harmaa suoja, jossa istun kynttilä kädessä. Siinä on tosin ihan vuokrattavakin mökkipaikka saunoineen, mutta mitä me saarelaiset sillä.

  Nyt sinä vierailit saarellamme, jossa on tällä hetkellä huikea lumipeite ja -10 astetta pakkasta. Kohta vedän ce Bugit jalkaan ja lähden vielä tehosauvakävelylle hiihtolautja odotellessa.

  Lumoavaa alkanutta viikkoa!

  AntwortenLöschen
 9. Helena: meillä oli yöllä pari astetta pakkasta, mutta lumesta ei ole tietoakaan
  Leena: te asuttekin paratiisissa, meillä ei voi ihan suoraan kotoa lähteä patikoimaan muuta kuin näyteikkunaostoksille

  AntwortenLöschen
 10. Upeita patikkamaisemia! Tahtoo tuommoisen haudutuspadan...

  AntwortenLöschen
 11. Hippu: se pata on tosiaan jännä, voi hyvin jättää päälle, kun lähtee asioille

  AntwortenLöschen