Mittwoch, 29. Februar 2012

Helsinki helmikuussa

Enpä muista koskaan nähneeni niin paljon lunta Helsingissä kuin viime viikonlopun reissullani. Mikonkatu näytti nyt tällaiselta:

Antibioottikuuri vähän väsytti enkä ehtinyt tehdä sitä kaikkea mitä olin suunnitellut, mutta hyvien päiväunien jälkeen jaksoin mennä lauantai-iltana Kaupunginteatteriin katsomaan
ja se kyllä kannatti. Eivät olisi löytäneet parempia näyttelijöitä siihen ja räiskyvä Heidi Herala oli oikein elementissään Anita Hallamana. Hulvattoman hauska ja koskettavakin näytelmä, kannattaa katsoa.


Sunnuntaina minut toivotti tervetulleeksi taloonsa Carl Larsson à la "Välkommen kära du till Carl Larsson och hans fru". Menin siis Ateneumin näyttelyyn, jonne oli rakennettu Larssonien talo, jossa lapsetkin saivat kosketella kaikkea ja valokuvaaminenkaan ei ollut kielletty kuten taulunäyttelyn puolella. Oli ne taulut taas niin söpöjä, että jaksoin hyvin katsella. Nämä kuvat on siis siitä talosta.


Yhdeltä alkoi sitten meidän yo-luokan luokkakokous Ilveksessä ja oli taas kyllä niin ihana tavata vanhoja koulukavereita ja muistella menneitä. Paikalla oli valitettavasti vain 16, jotkut oli flunssassa, toiset hiihtoloman takia matkoilla. Puhumista riitti iltamyöhään, itse jaksoin olla siellä kymmeneen asti.
Illan aikana pääsimme Tavastian puolelle katsomaan Pohjosen Kimmon harkkoja. Jännä, että olen nähnyt Kimmon joskus Kölnin Philharmoniassa ja nyt sitten Suomessakin.

17 Kommentare:

 1. Onhan täälläkin paljon lunta, mutta Etelä-Suomeen sitä on tullut roppakaupalla.
  Lääkekuurista huolimatta sinulla näyttää olleen hieno viikonloppu. Ehdit jopa teatteriin. Eeva-Liisa Haimelin on aika paljon Sylvin näköinen, sisarentytär kun on. Muuten, Anne Mattsonin kirjoittamaa Sylvi Kekkosen elämänkertaa oli mielenkiintoista lukea. Ehkä sinuakin kiinnostaisi.
  Ja Larssonin kuvat ovat aivan omaa luokkaansa ♥ Sinulla oli antoisa matka!

  AntwortenLöschen
 2. Paljonpa sinä kuitenkin ehdit ja jaksoit kuurista huolimatta.

  Helsinki on muutamana talvena saanut lunta kaikkien luemttomien talvien edestä.

  Nyt paistaa aurinko ja hangilla kimallus on mieletön. Kun saan hänen Majesteettinsa suostunmaan sisälle, lähden lenkille, mutta ei vielä maastoon vaan maanteitä pitkin.

  Kaunista päivää sinulle!

  AntwortenLöschen
 3. Hyvin olet ehtinyt viikonlopun aikana kulttuuri- ja muissa menoissa riekkua. :) Larssonin näyttely oli meilläkin taidemuseossa osana kulttuuripääkaupunkivuotta, mutta huoneesta oli vain viitteitä. Ei niin minun makuuni ne työt...

  Aurinkoista karkauspäivän jatkoa! E ole kuitenkaan hamekankaan tarpeessa, joten olen päättänyt olla kosimatta. :)
  Helena

  AntwortenLöschen
 4. Hienoa, että onnistuit saamaan teatterilipun, sillä kaikki kevään Sylvi ja Anita -näytelmän esitykset on loppuunmyyty.
  Larssonin näyttelyyn olen minäkin menossa ja samalla vähän ostoksille.
  Lunta ja lumitöitä on riittänyt, vaikka meillä ei olekaan niin paljon kuin pääkaupunkiseudulla. Onneksi ollaan menossa kevättä ja kesää kohti.

  AntwortenLöschen
 5. Sinähän ehdit lääkekuurista huolimatta vaikka mitä!

  Larssonin näyttely on tosiaan ihana. Ja tuon näytelmän näkisin minäkin mielelläni. Pohjonen taas on ehdottomasti oikea virtuoosi, niin lahjakas!

  Helsingissä on nyt enemmän lunta kuin vaikkapa Itä-Suomessa, vaikka tavallisesti tilanne on päinvastainen.

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: oli antoisa matka, vaikka kyllä väsyinkin, mutta onneksi oli mahdollisuus torkkua välillä hotellissa ja mun ryhmällä oli vielä erittäin kiva ja rauhallinen huone eikä kukaan kenkkuillu eli olin kiltti itselleni
  Leena: kaunista ja lumista päivää sullekin, meillähän kukkii jo krookus
  Helena: olin itsekin jossain vaiheessa jo vähän kyllästynyt Larssoniin, mutta tuolla oli paljon uuttakin niiden vanhojen korttien lisäksi
  Hannele: en ole ennen Helsingissä noita lumimääriä nähnyt
  Marjatta: ihan sattuma, että katsoin silloin lentoa varatessani oopperan ja musiikkitalon ja teattereiden ohjelmia ja tuonne oli vielä lippu saatavana. Ensi-iltaan oli vielä pitkä aika enkä yhtään tiennyt, mikä minua odottaa.
  Katja: luokkakokoukseen tuli jotkut suoraan hiihtolomalta Lapista, kertoivat, että sielläkin oli vähemmän lunta

  AntwortenLöschen
 7. Sinulla on ollut hieno Suomenmatka. Olen kyllä tiennyt että Hesassa on paljon lunta, mutta että tuollainen määrä?
  Miten kauan mahtanee tuo Sylvi ja Anita vielä pyöriä Kansallisessa. Sinne voisi mennä. Samoin kuin tuohon näyttelyyn. Mielenkiintoista.
  Ja hyvää karkauspäivää Kölniin!

  AntwortenLöschen
 8. Sira: oli onnistunut matka, vaikka moni asia jäi tekemättä. Kivaa karkauspäivää Berliiniinkin. Sain kopion hauskasta lehti-ilmoituksesta, katsotaanpa, avautuuko se tästä

  AntwortenLöschen
 9. Huuurjasti lunta!Viime vuoden helmikuussa,jolloin kävin Helsingissä oli myös hurjasti lunta,mutta tänä vuonna taitaa olla vielä enemmän.Tuo teatteriesitys oli varmaankin hieno kokemus:) Ja harmittaa,etten pääse näkemään Larssonin näyttelyä.No,minulla on pari hänen töistään tehtyä julistetta:)

  AntwortenLöschen
 10. Olen suuri Carl Larsson fani, joten harkitsen nyt Hesan reissua, näyttelyhän on näköjään 29.4. saakka.
  Kiitos kulttuurivinkistä, en olisi ehkä huomannut koko asiaa muuten.

  Saga

  AntwortenLöschen
 11. Yaelian: se teatteri oli kyllä yksi highlight mulle, hauska kappale, koskettava ja aika lailla historiaa. Olin oikein hyvällä tuulella, kun kävelin sieltä kauniissa talvimaisemassa Hakaniemen torille ratikkapysäkille.
  Saga: kannattaa kyllä katsoa. Aikamoinen jono oli ihmisiä, mutta kekkasin mennä takakautta ja siellä oli lyhyempi kassajono.

  AntwortenLöschen
 12. Saga: tarkista voiko liput ostaa tähän näyttelyyn ennakkoon. Joihinkin Ateneumin näyttelyihin on sellainen mahdollisuus.

  AntwortenLöschen
 13. Kiitos tiedosta Helena!

  Saga

  AntwortenLöschen
 14. Lehti-ilmoitus - hauska todella!

  AntwortenLöschen
 15. Kuulostaa siltä että on ollut hyvä SuomiReissu -- hyvä niin :))
  Viime vuonna olin maaliskuun lopussa Suomessa ja silloinkin oli niin uskomaton määrä lunta, että epäilin sen ehtivän Juhannukseksikaan sulavan ... :D

  AntwortenLöschen
 16. Ilmeisen antoisa Helsingin matka! :)

  AntwortenLöschen