Donnerstag, 16. Februar 2012

Viides vuodenaika

Tänään alkaa meillä viides vuodenaika . Naiset valloittavat mm. raatihuoneen ja kulkevat sakset mukanaan ja leikkaavat miesten kravatteja poikki eli katukarnevaalit alkaa. Allumies on aina iloinen, kun tällaisena päivänä voi mennä ilman krakaa töihin. Useimmissa firmoissa työpäivä päättyy kello 11:11 ja ihmiset menevät joko firmojen järjestämiin karnevaalijuhliin tai kaupungille juhlimaan.  Viikonloppuna on sitten kaupungilla suuret karnevaalikulkueet ja maanantaina (ns. ruusumaanantai) odotetaan noin miljoonaa katsojaa. Karnevaalisesongin päättää tuhkakeskiviikko, jolloin otsaan haetaan tuhkaristi kirkosta, mennään ravintolaan syömään  kalaa ja paastoaika alkaa.

Jos pitää valita joko
kuva täältä

tai

me valitsemme jälkimmäisen ja lähdemme tänään pakoon karnevaaleja söpöön hotelliin Pfalzin maakuntaan . Rakas ystäväpariskunta Baijerista tulee myös, joten odotettavissa on pitkä kiva viikonloppu hyvien ystävien, hyvän ruuan ja last but not least hyvän pfalzilaisen viinin kera. Alaaf!

27 Kommentare:

 1. Oikein mukavaa karkumatkaa! Suomessa karkeloidaan täällä penkkarikulkueilla.

  AntwortenLöschen
 2. Karnevaalit ovat kivoja mutta solmiota ei ole mukavaa menettää,joten mukavaa pakoa karnevaalihumusta Pfalziin,näyttää ihanalta pakopaikalta!

  AntwortenLöschen
 3. Karnevaalit tuntuvat niin mukavalta eksotiikalta meidän laskiaispulliimme verrattuna, mutta aivan ihanalta vaikuttaa karkumatkannekin. Nauttikaa!

  AntwortenLöschen
 4. Olipas erikoinen tapa tuo kravattien leikkaus....ja se ettà aikuisetkin siihen osallistuvat jopa lopettamalla tyòt etukàteen. Ihanaa karkumatkaa :D

  AntwortenLöschen
 5. Lissu: no vähän tuli tuossa mullekin penkkarit mieleen. Kulkueen vaunut eivät tosin muistuta koulusta tai opettajista vaan enemmän politiikasta. Tänä vuonna on kohteena taatusti liittopresidentti Christian Wulff, joka on ollut ilmeisesti kova ottamaan "lahjuksia" ollessaan Niedersachsenin Ministerpräsident. Oli ollut Syltin saarella jonkun elokuvaohjaajan kanssa ja muka maksanut sille hotellinsa hinnan 1500 euroa käteisellä. Ja Toscanassa oli jonkun vakuutusyhtiön pomon talossa kutsuttuna kylään "ystävien" luokse, vaikka sillä pomolla ei ole varmaan yhtään ystävää eikä se ollut itse paikallakaan. Wulff on ottanut kaiken mitä on saanut eikä ole koskaan heti myöntänyt mitään tekojaan, vasta sitten kun on ollut pakko.Saksan kieleen on tullut uusi verbi "wulffen", jolla on monta merkitystä, mm. ottaa jotain maksamatta sitä, tai puhua puhelinvastaaja täyteen (Wulff soitti Bild-lehden päätoimittajalle ja yritti kieltää jonkun uutisen julkaisemisen) tai yrittää kiertää totuus. Jännä nähdä, miten syntyy uusia sanoja kieleen.
  Yaelian: kölniläiset osaa olla ilman solmiota tai laittaa jonkun vanhan. Oli jännä nähdä Allumiehen menevän farkuissa ja villapaidassa töihin, kun normaalisti "on pakko" olla kraka kaulassa.
  Katja: kyllä karnevaalit pitää ainakin kerran kokea ja lapsille se on aivan ihana juttu. Meidän ystävien pojat menee tänä vuonna rakettina (5v) ja leppäkerttuna (1v). Pyysin lähettämään mulle sitten valokuvia heistä.

  AntwortenLöschen
 6. Kölle Alaaf! :D

  Kyllä mää kävin ostamassa sen halpakrakan miehelle ain, ei kuulemma halunnu vieraita naisia nuolemaan ;-D, mielummin leikkautti krakan.
  Yhtenä vuonna junassa istui vastapäätä järkyttynyt turisti (työmatkalainen), jolla oli silputtu kraka. Kiva käytännönpila laittaa työntekijä tänä päivänä Kölnin seudulle työmatkalle.

  Mikset sää allu oo kaupungilla saksien kanssa tai pusuja niille krakattomille jakamassa ;-)?

  Mä tykkään karnevaaleista ja me kaikki kaivataan sitä. Ois ollu kiva tuoda lapset Saksaan viikonloppuna, mutta ostettiin just auto tytölle.

  Mutta mukavaa ja rentoa lomaa teille "pakolaisille"!!!

  AntwortenLöschen
 7. Tanja: muistan kerran Kölnin lentokentällä Weiberfastnachtina lähtöselvityksen naiset oli ripustaneet valtavan määrän leikattuja krakoja narulle. En tiedä, olivatko uskaltaneet leikata niitä tietämättömiltä turisteiltakin.
  DREIMOL KÖLLE ALAAF!!!

  AntwortenLöschen
 8. Mukavaa lomailua ystävien seurassa!

  AntwortenLöschen
 9. mä tykkään karnevaaleist, meilläkin on

  Keväällä pari, teekkareitten ja yks sellanen Rion tyylinen, paljon tanssiryhmiä ja musiikkia.

  AntwortenLöschen
 10. P.S.
  Rahmapfel... eilen juuri söin, eka kerran söin 1981 mieheni kans. Cherimoya ruattiks.Suomeksi Annoona Kirimoija eli suomuannoona, eivät osaa päättää. Kumma tuo saksalainenkin nimi...

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Annoona

  AntwortenLöschen
 11. Tuula: kiitos
  Hannele: jos sanon kölniläiselle, että Ruotsissakin on karnevaalit, saan heidät hymyilemään:-))
  Sanotaan suomeksikin kermaomena, sehän on ihan suora käännös Rahmapfelista.

  AntwortenLöschen
 12. Melkein mahdottomalta tuntuu ajatus Allusta tuolla ihmisvilinässä saksien kanssa riehumassa:-))

  Eipä ollut vaikea valita noista kahdesta vaihtoehdosta - hauskaa lomailua ystävien seurassa.

  AntwortenLöschen
 13. Clarissa: harmi kun en löydä tässä kiireessä mistään sitä valokuvaa, jossa minä naispuolisten työkavereiden kanssa yritän leikata norjalaisen (omituisen) työkaverin krakaa ja hän pistää kamalasti vastaan. Hänellä ei ollut minkäänlaista huumorintajua ja lopulta hän pani krakansa kirjoituspöydän laatikkoon lukkojen taakse.

  AntwortenLöschen
 14. Pakoon olisin minäkin lähtenyt!
  Tänään on koulussa tytöllä karnevaalibileet, ja kotiin lähdetään jo klo 13.

  AntwortenLöschen
 15. Penkkaripäivän väkeä on ollu liikenteessä ja illalla sitten vanhaintansseja. Yritin saada täksi päiväksi aikaa kampajalle, mutta kun ne on täynnä näitä vanhaintanssiaisiin menijöitä. Meidän suomalaisten karnevaali on vappu, tosin aika "hailakka" noihin teikäläisten karnevaaleihin verrattuna.

  Taidankin tulla ensi vuonna opiskelijoiden kanssa sinne Kölniin ekskursiolle juuri karnevaalien aikaan. Varo vain... Olen itse osallistunut Basel Fasnachtiin juhlien sitä 3 päivää ja olla myös Tirolissa Schleicherlaufenissa, jossa vain miehet voivat esiintyä.

  Mukavaa pitkää viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 16. Sorry, nimi jäi äskeisestä, olen Helena

  AntwortenLöschen
 17. KÖLLE ALAAF!Minäkin usein lähdin karnevaaleja karkuun Wipperfürthistä. Eilen piipahdin Saksassa, mutta se jäi pikajuoksuksi Hesan koneesta Zagrabiin Münchenissä, onneksi ehdittiin mukaan. Täällä paistaa aurinko ja lintuset laulaa, mutta lunta on.
  Maikki

  AntwortenLöschen
 18. Siis tällästä Göterborgin joka keväisestä karnevaalit:
  http://hannelesparadis.blogspot.com/2007/05/hammarkullekarnevalen-2007.html

  Niitä teekkareita ketselee 100 000 joka vappu:
  http://hannelesparadis.blogspot.com/2009/04/cortege-2009.html

  Tukholmassa ei ole mitään vastaavaa.

  AntwortenLöschen
 19. Ooh, kuulostaa ihanalta! Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 20. Hienoa! Nauttikaa karkumatkasta!

  AntwortenLöschen
 21. En ole karnevaali-ihminen ollenkaan, joten ymmärrän karkureissunne oikein hyvin. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

  Saga

  AntwortenLöschen
 22. Karnevaalit.. ne haluaiaisin kerran kokea. Vaikken pidäkään väenpaljoudesta.

  AntwortenLöschen
 23. Meillähän ei tuollaista karnevaalia tosiaan olekaan,mutta penkkariajelua olin katsomassa, kun oma esikoiseni siellä lavalla nautti! Täytyy kyllä myöntää, että minäkin valitsisin tuon jälkimmäisen. Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 24. Täälläkin on karnevaaliviikonloppu - tosin ei kauheasti olla päästy näkemään ilakointia sillä lunta tupruttaa taivaan täydeltä. Kotikaupungin vanhaan osaan olisi pitänyt maksaa 'sisäänpääsystä' tänään kun karkeloivat sielä -- ei maksettu...

  Mukavaa viikonloppua ystävien ja hyvän viinin parissa - kuulostaa täydelliseltä! :)

  AntwortenLöschen
 25. Kiitos kommenteista! Pahin on ohi ja me taas kotona.

  AntwortenLöschen
 26. Hei Belgian puolelta! Mä erehdyin lauantaina Kölniin käymään mitään aavistamatta ja tosiaan paljon oli karnevaaliväkeä kaduilla liikkeellä! Toisaalta kaupoissa sisällä oli varsin hiljaista, joten ihan ok.

  T. satunnainen lukija

  AntwortenLöschen
 27. Satunnainen lukija: kiva kun kommentoit. Se lauantai on lähes normaali päivä, hyvä ettet tullut torstaina, vaikka kyllä se näkemisen arvoista on, jos sitä ei ole koskaan kokenut. Mutta yksi kerta riittää.

  AntwortenLöschen