Freitag, 27. April 2012

Jospa minäkin oppisin

käyttämään tuota uutta älypuhelintani! Kontaktit ainakin saatiin jo kuntoon ja osasin soittaa jo yhden puhelun ja lukemaan tekstiviestin. Valokuviakin otin, mutta en vielä tiedä, miten ne saan ulos siitä kamerasta.
Mutta katsokaa mitä suomalaiset ekaluokkalaiset ipanat jo tekee! Tämä on aivan uskomatonta näin Saksasta käsin katsottuna. Eipä ihme, että täällä puhutaan aina Suomesta ja PISAsta.

18 Kommentare:

 1. Totta kai opit, kun vaan soittelet ja tekstailet ahkerasti. Kyllä oli hauska katsoa tuotaa videota, luokassa oli kiva tunnelma ja lapset tekivät innolla työtä. Nuo lapset ovat muuten jo vanhoja tekijöitä älypuhelimiensa kanssa. Nämä meidän vikkeläsormiset nappulat, 4- ja pian 3-vuotias osaavat jo vaikka mitä. Myönnän, on tässä vaikea pysyä perässä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuossa pitää kyllä ottaa huomioon, että monella näistä lapsista ei ole älypuhelinta ja harjoittelevat tuossa lainalaitteilla! Mutta on usein kyllä uskomatonta, mitä pienet lapset nykyään jo tietää. Kummipojan 2v oli sanonut skypetessä lähettävänsä sähköpostia. Ja sen jälkeen hän oli sanonut "siirtävänsä itsensä nyt sohvien väliseen tilaan". Siis just täytti 2v!

   Löschen
 2. Ai että kun tulen iloiseksi kun näen tekemistä! Ei pelkkää ulkoapänttäystä. Upeeta!

  AntwortenLöschen
 3. Harjoitus tekee mestarin! Sain viime syksynä uuden nokialaisen ja täytyy myöntää, että ongelmia oli aluksi.

  Lapset oppivat nopeasti niin puhelimen käytön kuin muitakin asioita. Sopii tietysti kysyä, että onko kaikkea pakko osata niin nuorena. Minne lienee unohtunut, että leikki on lapsen työtä.

  AntwortenLöschen
 4. Olipa jännä! Siis sanottiinko siinä jossain että älypuhelimet olivat lainassa (koulultako?)? Kyllä meilläkin Anna (6v) osaa käyttää iPhoneani, vaikkei luekaan sujuvasti vielä.
  Onnea uudelle kännykällesi!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sain tuon linkin entiseltä luokkakaveriltani FB:n kautta. Joku siellä keskustelussa ihmetteli, onko kaikilla lapsilla älypuhelin ja siihen yhden tuon luokan lapsen äiti vastasi, että "He saivat koululle opetuskäyttöön älypuhelimia".

   Löschen
 5. Olipa mielenkiintoinen video. Niin, lapset oppivat todella nopeasti, luulenpa että he oppivat kaiken paljon nopeammin, kuin me vanhemman ikäpolven ihmiset. Mutta harjoitus tekee mestarin. Kyllä sinäkin sen opit aikanaan. Malttia vain!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yrityksen ja erehdyksen tietä kuljen ja usein meinaa pinna palaa.

   Löschen
 6. Onneksi löytyi osoitteet ym:) Ja kyllä sinä opit,minäkin opin,tosin siinä meni muutama päivä;D Nyt se sujuu kuin leikki!

  AntwortenLöschen
 7. Hienoa että sait osoitteen puhelimeen/sta. PItäisköhän tekstata sulle ja lähettää vaikka kuva? :) Kyllä minullakin oli alussa hieman ongelmia älypuhelimen kanssa ja kutsunkin sitä epä-älypuhelimeksi.

  Lumia on oikesti hyvä puhelin eikä siinä makseta omenan brändistä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voit tulla tänne selittämään. Tykkään, että joku istuu vieressä ja puhuu sitä helppoa kieltä, mitä maahanmuuttajien kanssa puhutaan, mikä sen nimi nyt onkaan?

   Löschen
 8. Minullakin kesti tosi kauan, ennen kuin sain valokuvat ulos puhelimestani. Sitten kerran onnistuin tekemään sen jotenkin vahingossa, ja nyt pitäisi enää tietää, miten onnistuisin tekemään saman vahingon toistamiseen. :-D

  Lapsille teknisten laitteiden käyttäminen on varmaan niin helppoa siksikin, kun he oppivat taidot ihan lapsesta asti. He kun eivät ole koskaan nähneetkään mitään aataminaikaista, esim. sellaista tiilenkokoista kännykkää, jota ei ihan noin vain käsilaukussa kuljeteltukaan. :-D t. nimim. minullakin oli sellainen

  AntwortenLöschen
 9. wow, olipa mielenkiintoista - jotenkin ensiajatus siitä että käytetään älypuhelinta opiskeluun on aika omituinen, mutta näemmä toimii! :D

  AntwortenLöschen
 10. Reklame, Spielerei und typischer Schau-Unterricht bei der 2.Lehrerprüfung wohl gesponsert von NOKIA. Man soll sich nicht von solchen Schauen blenden lassen, die weit weg von der täglichen Praxis sind. Wie lautete noch mal das Lernziel?

  AntwortenLöschen