Sonntag, 1. April 2012

Kylttyyriviikonloppu

Eilen olimme katsomassa Barbaraa, uutta saksalaista elokuvaa nuoren lääkärinaisen elämästä DDR:ssä. Nainen oli anonut lupaa maasta poistumiseen ja joutui rangaistukseksi Itämeren provinssisairaalaan, jossa hänen joka askeltaan tarkkailtiin.  Aivan mahtava leffa, paljon itäsaksalaista julmuutta, mutta myös rakkaustarina. Lähtisin varmaan heti katsomaan toisenkin kerran ja kun se miespääroolin näyttelijä on kerta kaikkiaan niin i-h-a-n-a. Elokuva sai ohjauksesta tämän vuoden Berlinalen hopeisen karhun.


Tänään lähdimme katsomaan avantgardetaiteilijoiden näyttelyä Wuppertaliin. Kun viime kerran Monet-näyttely Wuppertalissa jäi katsomatta kamalien kassajonojen takia, olimme nyt fiksuja ja ostimme liput netin kautta. Kun tulimme museoon, meille annettiinkin käteen kaksi vapaalippua, kun juuri siihen aikaan tänään olikin vapaa sisäänpääsy. Olivat kuitenkin niin ystävällisiä, että antoivat meille 24 euron voucherin ensi käyntiä varten.
Wuppertal on Wupper-joen rannalla kuten nimestä saattaa arvata ja siellä on kulkuneuvona tiellä kulkevien ratikoiden sijaan ilmassa kulkeva Schwebebahn ja kävimme koeajelulla. Kuvassa on juuri meidän sininen juna tulossa asemalle.

Tänään on palmusunnuntai, mutta eipä ole näkynyt trulleja eikä olla itsekään käyty virpomassa, vaikka kotikoivusta olisi jo saanut komeita oksia.

Ja illalla syödään tämän vuoden ensimmäinen läheisiltä pelloilta poimittu parsa. 10 euroa kilo. Ettäs tiedätte.

13 Kommentare:

 1. Sittenpä tiedän mitä leffaa menen Saksanmaalla katsomaan, kiitos vinkistä! Ja taidan lähiviikot elää parsalla, nam.

  Minulla on käynyt virpojia ja olen yrittänyt pakata, en kyllä ole niin järjestelmällinen kuin Allumies on. Mutta kai ne tuohon matkalaukkuun menevät.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiva tietää, että pidät parsasta. Ja ajattelinkin sanoa sulle siitä leffasta.

   Löschen
 2. Bei Deinem Bild von der Schwebebahn kriege ich ja glatt Heimatgefühle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ich habe in Wuppertal an dich gedacht und an Elsas Kohlrouladen.

   Löschen
 3. Juuri tänään ajattelin, että pian alkaa Allulla parsalla herkuttelun kausi, mutta etpäs saakaan herkutella mämmillä:-)) joten tasoissa ollaan.
  Miten se Sturm — täyttikö odotukset?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olihan siellä oikein hienoja(kin) maalauksia, ehkä eniten pidin Oskar Kokoschkasta.
   Jos alkaisin mämmiä tarjoilemaan tässä huushollissa, tulisi varmaan irtisanominen. Se on viilin ja talkkunan jälkeen tuon kämppäkaverin inhokkilistalla kakkonen.

   Löschen
  2. Joo, muistan. Ajattelin nyt vain sitä talon kauniinpaa sukupuolta!

   Löschen
 4. Jep, minä muistan ne valtavat parsapellot - tosin silloin oli jo kesää! Mut silti, meillä uinuvat parsan alut lumen alla eikä koivuissakaan ole edes hiirenkorvia! Tosin talitiainen mittaa rouvalleen pöntön suuaukkoa päivittäin, kyllä meillekin se kevätkesä kerkiää. Mutta mämmiä toki sitä ennen syödään. Eikä se ole aprilliä!
  Kivoja keväisiä päiviä sinne toivottelen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Juhannukseen asti sitä parsaa viljellään, sitten sen annetaan levätä seuraavaan kauteen asti. Kiitos vaan kesäisten päivien toivotuksesta, mutta tänään taisi olla vain +12C, tosin aurinkoa.

   Löschen
 5. Leffa kuulostaakin mielenkiintoiselta! Harmi kun jäi Monet näkemättä,näin vuosia sitten Lontoossa Monetin näyttelyn.
  Ja parsaa nami.En olekaan ostanut vähään aikaan.Olen huomannut,että parsa-aika täällä on kovasti pidentynyt..

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se kausi täälläkin vuosikymmenien mittaan pidentynyt, kun ovat esimerkiksi alkaneet viljellä folion alla.

   Löschen
 6. Vai että jo parsalla saitte herkutella! Hmm...minä odotan vielä vähän aikaa, ja sitten..!!! Toi leffa kuulostaa mielenkiintoiselta. Täytyypä panna silmät auki, josko se jossain menisi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Parsa oli todella hyvää!
   Katso tästä:
   http://www.barbara-der-film.de/kinofinder.php

   Löschen