Sonntag, 15. April 2012

Maija täyttää 100v

Tiesittekö, että Maija Mehiläinen on jo 100 vuotta vanha vanhus, sillä Bonselsin kirja ilmestyi jo vuonna 1912. Asia tuli eilen puheeksi, kun minulla oli patikkaretkellä Kaikkiallan vihreä paita ja alkoivat väittää, että minä olen kuin Flip, se heinäsirkka Biene Majasta. Nämä kaverit ovat Saksassa päässet jopa postimerkkiin.

Biene Maja on minusta yksi ihanimpia sarjoja ja tätä laulua jaksaisin kuunnella vaikka kuinka, nimenomaan Karel Gottin laulamana.

21 Kommentare:

 1. Onnea Maija! Maija kavereineen on kyllä postimerkkinsä ansainnut. Minulle Maija Mehiläinen on tuttu nimenomaan lastenohjelmana. Se taisi tulla ensimmäistä kertaa Suomen televisiossa 80-luvulla, jolloin olin alakoululainen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On kyllä ansainnut, niin paljon Maija on viihdyttänyt sekä lapsia että aikuisia.

   Löschen
 2. Siis jo satavuotias! Enpä todellakaan tiennyt! Muistan kun -89 ja -91 syntyneet poikani katsoivat Maijaa telkkarista ja siinä samalla minäkin.

  Niinpä sitten nuorimman lapseni nimeksi tuli Maija ;D. Ei vaiteskaan siksi, vaan kun äitini nimi on Maija, niin siksi ;D.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Maija onkin nätti nimi, minäkin tunnen yhden ihanan Maijan Suomessa.

   Löschen
 3. En tosiaankan tiennyt. Meilläkin -84 syntynyt poika katseli innoissaan sarjaa televisiosta. Laulu on kaunis ja se jää soimaan mieleen pitkäksi aikaa.

  Toinen ihana sarja oli myös Nils Holgersson:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Maija kun on niin nuorekas, ei uskoisi satavuotiaaksi:D

   Löschen
 4. Onnea Maijalle, joka ei tosin kuulu minun läheisempään tuttavapiiriin! Mutta hyvä kun muistutit tuosta Kaikkialla'sta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä myy ainakin Globetrotter ja niillä näyttää olevan liike myös Hampurissa.

   Löschen
 5. Ikinuori Maija Mehiläinen. En olisi arvannut 100-vuotiaaksi. Hunajako siihen on syynä! Näin että hän on päässyt jopa hunajakirjojen listalle:-)

  AntwortenLöschen
 6. Minullekin on aivan uusi asia tuo Maija Mehiläisen ikä. Tyttäreni Jasmine, vuosimallia -89, oli kyllä ihan Maija-fani ja ilmeisesti tämä meidän Mikku-kissakin! Kuuntelin juuri tuon saksaksi lauletun version ja sitten perään meille tutumman suomalaisen

  Maija Mehiläinen

  http://www.youtube.com/watch?v=36lqtq-L1Lk

  ja tyttäreni Mikku-kissa (12 v.) ilmaantui naukuen tähän viereeni ja kehrää nyt tuossa innoissaan. Sille tuli varmaan lapsuus mieleen. Tytön kanssa se on tuota laulua aijoinaan kuunnellut kai lukuisia kertoja. :D

  Hieno postimerkki. Tuo merkki olisi kiva saada!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiva suomeksikin se laulu, vaikka minulle on Karel Gott se aito, ehkä siksi, että hänet olen ensimmäisenä kuullut. Voi sitä kisua, varmaan tunnistaa melodian. Näyttäähän ne jossain kissahoitoloissa kissoille TV-uutisiakin, kun sieltä kuuluu aina se tunnusmusiikki ja niin monet huushollit katsoo uutisia ja kissat tunnistaa.

   Löschen
 7. En ole koskaan ajatellutkaan, että Maija voisi olla noin vanha. Mutta ikäisekseen hän on hyvin säilynyt.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On kyllä niin nuoren näköinen, että kateeksi käy.

   Löschen
 8. Onnea Maija! En todellakaan tiennyt että Maija oli jo noin vanha! Se oli yksi poikani lempikirjoja/hahmoja hänen ollessaan ihan pieni.Kyllä bloggailu avartaa;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En kyllä itsekään tajunnut Maijan ikää, mutta eilen joku sen mainitsi.

   Löschen
 9. Mulla oli puolestani oranssi-sininen raitapaita päällä tässä yksi päivä ja mua kutsuttiin itse Maijaksi :)
  En tiennytkään, että Maija Mehiläinen on jo niin vanha! Onnea Maijalle <3

  AntwortenLöschen
 10. Lapsena maija mehiläinen oli yksi lempiohjelmistani. Osasin maija mehiläisen tunnusmusiikin uljoa ja olen tykännyt siitä suomen versioista kaikista eniten. Nyt olen kuitenkin tykästynyt myös italian versioon....siinä rytmikin on vähän muuttunut positiivisemmaksi ja nopeatempoisemmaksi (http://www.youtube.com/watch?v=ugGjunR87l4). Piti kuunnella tuo saksalainenkin versio, musiikki oli sama kuin suomalaisessa, mutta koska en ymmärrä sanoja niin tykkään siitä suomalaisesta :D En olis kyllä uskonut vielä ihan satavuotiaaksi

  AntwortenLöschen