Sonntag, 22. April 2012

Villejä narsisseja etsimässä

Tänään napattiin mukaan vaelluskengät ja reppu ja ajettiin tunnin matka Eifelin vuoristoon katsomaan, onko villit narsissit ehtineet jo kuihtua, mutta siellähän ne edelleenkin kukkivat, aivan mielettömiä määriä. Ne ovat pienempi kuin viljellyt narsissit, ehkä noin 20cm korkeita. Kävelimme 3,5 tuntia ihanissa maisemissa. Suurimman osan ajasta paistoi aurinko, mutta välillä satoi vettäkin ja kerran rakeita.Välillä hypättiin puron yli Belgiankin puolelle ja sielläkin oli paikat keltaisenaan. Kännykkä lähetti jatkuvasti tekstiviestejä ja toivotti tervetulleeksi Belgiaan ja sitten taas Saksaan.

Yritin ottaa sitä tunnelmaa videolle, puron solinaa ja keltaisia niittyjä, mutta aika kehno tekele siitä tuli.

12 Kommentare:

 1. Oi että on kaunista! Sinun sunnuntai meni ihanassa ympäristössä, mutta minullapa oli treffit Ronald Zehrfeldin kanssa - valitettavasti mukana oli myös täysi elokuvateatterillinen väkeä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Harmi, että et päässyt tuonne mukaan. On uskomatonta, miten paljon sieltä löytyy noita narsisseja, ne on suojelun alla. Mutta kyllä se Ronaldkin on näkemisen arvoinen kaveri♥

   Löschen
  2. Oli toki ja leffa oli hyvä. Täällä on myös tänään ip. satanut moneen otteeseen.

   Löschen
 2. Teitte antoisan retken hiukan kotoa pois ja ihan toisenlaisiin maisemiin ja saitte myös sadetta ja rakeita kuten mekin täällä. Meillä oli sää tänään sell todellinen huhtikuinen, eikä se houkutellut ollenkaan lähteä pirtistä pihalle. Oli todellinen huhtikuun sää:aurinko paistoi, sitten tuli rakeita, ja taas aurinko kurkisteli vähän aikaa, ja sitten tuli sadekuuro. Tätä jatkui koko päivän. Ikkunasta sitä seurasimme.Erikoinen alue noita villejä narsisseja. Olette tainneet siellä käydä ennenkin?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ollaan käyty ennenkin, viime vuosi taisi jäädä väliin tai jäikin, sillä tuskin mä sinne poikkinaisten ranteitteni kanssa olen lähtenyt.

   Löschen
 3. Upeita! Täälläkin on villejä narsisseja,mutta ovat rauhoitettuja.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. rauhoitettuja ne on täälläkin, niiden päälle ei saa tallata eikä niitä saa poimia, vaikka niitä onkin aivan mieletön määrä, mutta ihmiset varmaan poimisivat kuitenkin kaikki

   Löschen
 4. Voi iik miten ihana narsissiketo!!! Siis voi mikä ihana kevät teillä siellä on. Täällä satelee tämän viikkoa, mutta ensi viikonloppuna pitäisi ilmojen kääntyä säätiedotuksen mukaan keväisempään suuntaan. Sitten jäädäänkin odottelemaan valkovuokkoketoja :).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niitä valkovuokkoja oli vielä jonkin verran siellä narsissien joukossa, vaikka ovat lähes kaikki jo kuihtuneet.

   Löschen
 5. Että voi olla kaunista, nautin jo näistä kuvista, miten sitten ihan paikan päällä. Onneksi sai kuunnella puron solinaa, sulkea silmät ja kuvitella narsissipellon.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se oli tosiaan uskomatonta. Me itsekin vaan päiviteltiin ja oltiin iloisia, että olimme tajunneet lähteä sinne, kun jonain vuonna on unohdettu ja sitten oli kukinta-aika jo ohi.

   Löschen
 6. Puron solinaa voi kuunnella vaikka kuinka kauan. Ihanaa. Meillä paistaa vuorotellen aurinko ja vuorotellen se piiloutuu pilvien taakse. Mutta sadekuurot, jotka tulevat, ovat todella olleet pieniä. Ainoa huonopuoli asiassa on, että koivunsiitepöly on voimakkaimmillaan ja se vie osan luontonautinnostani mennessään.

  AntwortenLöschen