2 valkosipulin kynttä
4 oksaa timjamia
13 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
40g pinjansiemeniä
6 viipaletta patonkia
5 oksaa basilikaa
20g parmesaania
3 rkl kivettömiä mustia oliiveja
3-4 rkl balsamicoa
suolaa
sokeria
Halkaise tomaatit vaakasuoraan ja laita uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Tiputa päälle 4rkl oliiviöljyä. Leikkaa valkosipuli siivuiksi ja laita ne tomaattien päälle. Mausta (sormi)suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kypsennä tomaatit 1,5 tuntia +80°C uunissa.
Paahda pinjansiemenet rasvattomalla pannulla.
Paista leipäviipaleet 3rkl oliiviöljyssä kullanruskeaksi ja puolita ne.
Höylää parmesaani ohuiksi viipaleiksi.
Ota tomaatit uunista, ota neste talteen ja anna tomaattien vähän jäähtyä . Laita ne lautaselle leipäpalojen, pinjansiementen ja oliivien kanssa. Sekoita tomaateista jäänyt neste 6rkl oliiviöljyn ja balsamicon sekaan, mausta kastike suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Kaada kastike salaatin päälle ja koristele lautanen basilikalla ja parmesaanilla.
NAM! Tuohon löytyykin kaikki muut paitsi parmesan kotoa, sopiikin hyvin isänpäivä lounaaksi toivomiensa hampurilaisten kanssa. Kiitos ohjeesta!
AntwortenLöschenmitä mukavinta sunnuntaita sinne Allulaan!
Ole hyvä, toivottavasti maistuu.
LöschenEikö joku voisi tehdä mulle yhden ison lautasellisen tuollaista!!! Nam!
AntwortenLöschenHarmi kun vieraat söi kaiken, ei jäänyt sulle mitään.
LöschenResepti kuulostaa sehr verlockend. Minkälaisia tomaatteje nuo San Marzanot on? Saakohan täältä mitään vastaavaa. Ikävöin kovasti saksalaisia herkkukauppoja ja turkkilaisia vihannespuoteja.
AntwortenLöschenMeillä alkoi vaihteeksi kaatosade, toivottavasti teillä sää parempi.
Maikki
Ne on sellaisia pitkulaisia, nimitetään myös Flaschentomaten, mutta Suomessahan saa kyllä mielestäni hyviä kotimaisia tomaatteja, kyllä nekin käy. Meillä satoi eilen, tänään oltiin Eifelissa patikoimassa ja mahtava sää.
LöschenOlen ollut jotenkin aivan jämähtänyt yhteen ja samaan salaattiin vuosikausiksi, mutta on nyt tullut varioitua sitä erilailla useamman kerran. Löysin valkosipulilla paahdettuja kurpitsansiemeniä, sopii salaattiin tosi hyvin. Tässä olisi yksi hyvä vaihtoehto myös, nuo tomaatit valkosipulilla kuulostaa hyvälle.
AntwortenLöschenKurpitsansiemeniä mekin laitetaan hyvin usein salaattiin tai auringonkukan, paahdan niitä vähän kuivalla pannulla. Tykkään tässä salaatissa siitä, että tomaatteja kypsytetään vähän, mutta pysyvät silti kasassa ja valkosipuli ja timjani antaa kivan maun. Ei ole vaan valitettavasti salaatti, jonka voi spontaanisti tehdä, kun menee 1,5 tuntia uunissa.
LöschenKuulostaa herkulliselta, mutta ei sitä nälkäisenä voi tehdä. :)
AntwortenLöschenHerkullista takuulla! Tässäpä hyvä vinkki, kun on tulossa vieraita ja heidän tyttärensä nimi on Pinja;-)
AntwortenLöschenLisään mukaan vielä rucolaa, jota nyt kasvaa kauniisti ruukussa.
Käytän kaikkeen nyt suomalaisia luomukirsikkatomaatteja, jotka ovat parempia kuin mikään...edes suklaa!
Suomalaiset tomaatit on kyllä maultaan maailman parhaita vai onko tuo nyt jotain nostalgiaa mulla, että idealisoin niitä.
LöschenIhana salaatti! Minulla on 2 kiloa kirsikkatomaatteja,sekä keltaisia että punaisia,pyöreitä ja pitkulaisia,joten varmaan kelpaavat nekin.
AntwortenLöschenVarmaan maistuu nekin, kokeilepas.
LöschenTulin vielä sanomaan, että maistui taivaalliselta - postaan juuri ja linkitin ohjeen tänne sivullesi, sano jos haluat että poistan.
AntwortenLöschenKiva että maistui.
LöschenTuota tomaattien 'paahtamista' olen nähnyt joissain ruokaohjelmissa ja arvannut sen tekevän niistä tosi maukkaita. Täytyypä kokeilla.
AntwortenLöschenja nimenomaan matalassa lämmössä pitää paahtaa.
LöschenNamin näköstä.
AntwortenLöschenEi vain näköistä vaan myös makuista.
LöschenSlurps!
AntwortenLöschenNäin kesällä me syödään usein salaatteja päivälliseksi - kanasalaatia, feta- ja mozzarellasalaattia, ja erilaisia muunnelmia
Tämän otan ylös ja yllätän hanin ihan Uudella Salaatilla!
Kiitos :)
Moni on tuota jo kokeillut ja todennut hyväksi.
Löschen