Montag, 16. Juli 2012

Sade tietää sieniä

Ei maailma parane parantamisesta,
mutta katsokaa sieniä:
oi karvalaukut, haapasienet, 
sillihaperot, valmuskat, 
pirunpötköt ja maamunat,
pyhät sienet pyhien parrassa, 
kaikki värisokean ilonaiheet.
Olkaa hilpeät, totiset ja runsaat
jotta tulisitte tattien kaltaisiksi 


- Pertti Nieminen

21 Kommentare:

 1. Herkkutattia löytyy harvemmin kun kaikki koiranomistajat metsissä, onneksi kaikkea löytyy laupasta... momta lajia tuoreena.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hannele, koiranomistajat ovat oikein persoja herkuille;-)

   Löschen
 2. Täällähän sitä ollaan jo syksyisessä sienimetsässä☔ No, teillähän olikin se kesä jo huhti-toukokuussa:-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lauantaiaamupäivällä patikkareissulla satoi Eifelin metsissä niin paljon, että varmasti tulee hyvä sienisato. Nyt meillä onneksi paistaa aurinko, mutta ei tämä mikään kesä ole. Kesä on se, kun saa istua myöhään terassilla lauhassa kesäillassa.

   Löschen
  2. Niin se on! J soitti juuri ja kertoi kuinka istuivat nauttien siellä kesäpaikassamme vielä myöhään illalla ulkona eivätkä hyttysetkään enää kiusanneet. Viime viikolla se olisi ollut mahdotonta. Miten se raju ukkosmyrsky Kölnissä? Oliko katto paikallaan, kun tulit kotiin Suomesta?

   Löschen
  3. Oliko meillä ukkosmyrsky vai? Ei me olla kyllä huomattu. Milloin se oli? Katsoin tässä vielä paikallislehteä, mutta en sieltäkään löytänyt mitään. Tiedän, että Baijerissa oli meidän ystävien paikassa myrsky, mutta ei meillä.

   Löschen
  4. Meillä oli eilen illalla korkeintaan +20C jos sitäkään.

   Löschen
  5. Lehdissä ja tv:ssä täällä näytettiin raju ukonilma Kölnissä just silloin, kun olit täällä matkallasi. 3 tai 4 naista kuoli golfkentän koppiin ja kaduilla autot jäivät kaatuneiden puiden alle. Katsoin sen myös ksta.tv:stä, kun mietin, kuinka se Allumies siellä pärjää myrskyn kourissa:-)) Ja sinä siellä Karjalan kunnailla vain nautit olostasi.

   Löschen
  6. On mennyt näköjään meiltä ohi, jos minä olin silloin kerran Suomessa ja Allumies oli sen viikonlopun kavereiden kanssa Moselilla. Talo oli ehjä eikä pihassakaan näytä mitään tapahtuneen.

   Löschen
 3. Kohta tuo alkaa täällä meillä Pohjolassakin. Sateesta ei ainakaan jää hyvä sienisato kiinni!:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No ei tosiaan ole tänä vuonna sateesta kiinni täälläkään.

   Löschen
 4. Hesassakin sataa...
  Vaan radioktiivisuus ei sienistä lähde noin vain, puoliintumisaikakin kun on 100 vuotta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä myydään usein puolalaisia sieniä ja niistäkin varmaan löytyy vielä jotain, tosin ei niin paljon kuin suomalaisista. Voisin ehkä sitten vähän vähentää tuota kilpirauhaslääkettä. :-)

   Löschen
 5. Meillä syötiin kesän ensimmäiset itse poimitut kantarellit - 5 pikkuruista - toissapäivänä.

  AntwortenLöschen
 6. Rostockissa oli ollut toissapäivänä trombi. Sienille riittäisi vähempikin sade...

  AntwortenLöschen
 7. Allu, joka vuosi meidän lehdossa on kasvanut paljon kantarelelja ja nyt kun hukumme tähän sateeseen, ei sienen sientä.

  Jos just nyt ei ala paistaa aurinko, niin minä en takaa, mitä sanon...,mutta en siis sinulle;-) Kaunista jatkoa sienten toivossa!

  AntwortenLöschen
 8. Saako Saksassa poimia vapaasti sieniä?
  Täällä kuulemma pitää olla luvat ... kun muka ovat kaikki jonkun omistuksessa! Ja vahtivat huhun mukaan tarkkaan, ettei kukaan pääse apajille ... :o

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sen verran yritän tässä vieraasta huolimatta vastata, että täällä saa kyllä metsistä hakea sieniä, mutta muistan, että Sveitsissä on ihmeellisiä määräyksiä tai ainankin oli. Siellä oli mm. eroja, onko ihminen syntynyt siinä pitäjässä, silloin oli enemmän oikeuksia kuin paikkakunnalle muuttaneella.

   Löschen