Samstag, 1. September 2012

Linnoissa kreivien ...♫♫♫♫♫♫

Normandia on täynnä linnoja ja luostareita. Meidän kaislakattokämppämme lähistöllä oli mm. tämä pseudo-Versailles, joka on ranskalaisen sisustusarkkitehdin omistuksessa. Olimme siellä aamupäivällä, jolloin pääsi vain puutarhaan.


Oikeastaan melkein kaduimme sinne menoamme, sillä he veloittivat 12 euroa hengeltä pelkän puutarhan katsomisesta. Meitä viehätti  oikeastaan paljon paremmin tämä vanha linna, jonka puutarhassa kasvoi ihmeellisiä ikivanhoja puita ja paljon paljon kauniita kukkia.

Chateau de Balleroy on kuulemma Forbesin suvun omistuksessa.

Linnan puiston sisäänkäynnin molemmin puolin on kyyhkystornit. Ranskan vallankumoukseen asti aatelistolla oli oikeus rakentaa tällaisia torneja (colombier) ja kasvattaa suurempia määriä kyyhkysiä kuin tavalliset ihmiset saivat.

Viimeiseksi kahdeksi yöksi olimme varanneet B&B linnasta noin 20 km päästä Cherbourgista. Siellä meille annettiin komea huone ja valtavan iso ja valoisa kylppäri, joka oli kyllä epäkäytännöllinen, sillä kylpyammeessa ei ollut minkäänlaista verhoa ja vesi roiskui lattian itämaiselle matolle. Vessan pytty on kuvassa oikealla keskellä olevassa puulaatikossa ja seinällä olevasta tupsupäisestä nyöristä vedetään. Talon emäntä oli oikein sympaattinen nainen, mutta hänen aamiaisensa oli aika vaatimaton ja toisena aamuna hän tarjosi edellispäivän korpuksi kuivaamaansa patonkia eivätkä hänen konfityyrinsä vetäneet vertoja kaislakattokämpän poikien itsetehdyille herkuille.

Kommentare:

 1. Voi noita teidän majapaikkoja:).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yritetään aina etsiä jotain ei ihan tavista.

   Löschen
 2. Luin aikaisempiakin postauksiasi, ihana reissu teillä taas ollut. Onneksi pääsen täältä kohta vähäksi aikaa pois - ihan mieletön reissuhimo tulee kun katselee esim. sinun kuviasi.
  Miksi ihmeessä tuntuu, että toisaalla on 'mielenkiintoisempaa/kauniimpaa/ihanampaa'?
  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ruoho taitaa olla aina vihreämpää aidan toisella puolella.

   Löschen
 3. Viehättäviä majapaikkoja reissullanne ja kyläkierros Normandiassa oli varsin kaunis!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä siellä kelpaa matkustella. Käytiin me myös Deauvillen kylpyläkaupungissa, mutta siellä oli niin kamalasti turisteja, ettei edes noustu autosta vaan jatkettiin matkaa.

   Löschen
 4. Ihania kuvia, iso kiitos niistä. On teillä ollut lokoisat olot lomalla. Kyllä tuollaisissa maisemissa ja majapaikoissa virkistyy. Haluaisitko piipahtaa meillä noin 20 min. kuluttua? Otamme silloin uuniomenat pois uunista, niitä riittäisi sinulle varsin runsaasti, ota toki puolisosi mukaan. Mukavaa lauantaita teille molemmille!
  HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi hitsi kun ei olla lähempänä, uuniomenat maistuisi hyvin.

   Löschen
 5. Te teette kyllä ihania matkoja! Normandia (ja ehkä vielä enemmän Bretagne) on yksi omista haavelomakohteistani.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mekin katsottiin ensin Bretagne, joka on myös aivan ihana ja nyt oli vuorossa Normandia. Meiltä on tietty helppo lähteä tuonne, kun saa istua omaan autoon ja ajaa sinne, ei tarvi laivoja eikä lentokoneita ja on auto mukana ja voi kiertää paikkoja. Se on Suomen huono puoli, että sieltä ei ole niin helppo lähteä ja pitää suunnitella etukäteen.

   Löschen
 6. On aika hurja hinta tosiaan pelkistä puutarhoista ... mutta onneksi löytyy myös ilmaisia aivan upeita paikkoja. Hienoja linnoja olette bongailleet ja B&B huone vaikuttaa tosi pramealle :)
  Luen nyt aikasemmat postaukset reissustanne samalla ... :)
  Mukavaa viikonlopun jatketta!

  AntwortenLöschen
 7. Olipas kallis maksu puutarhakäynnistä...
  Hienoja majapaikkoja teillä kyllä oli Normandian reissun aikana,vaikka tuon majapaikan aamupala ei ollutkaan mistään kotoisin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vähän suututti, kun noiden esitteessä luki, että tarjoavat muka plateau de fromage aamiasella, mutta saatiin vain kuivaa korppua ja edellisen päivän croissantia ja huonolaatuista marmeladia.

   Löschen
 8. Ah! Madame Allu! Aika matkoja, aikamatkoja Euroonpan laidasta laitaan, kontrasteja ja kurkistuksia historiaan. Joitakin asioita ymmärtää paremmin, kun saa käydä paikan päällä katsomassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei nyt ihan laidasta laitaan, kun on näkemättä vielä Sloveniat ja Kroatiat sun muut ja last but not least Irlanti.

   Löschen
 9. Ihana tuo eläimen muotoinen pensas, mutta olipa aika törkeä hinta puutarhan katselusta. :-O Hihii, luin tuolla aiemmassa vastauksessasi, että ruoka on aina vihreämpää aidan toisella puolella. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli ne pensaat hienosti leikattu, mutta silti hinta oli törkeä ja me sitten aina vinoiltiin, kun nähtiin jossain rikkaruohoa, että tuohon hintaan olisi voinut vaatia täydellisyyttä.

   Löschen
 10. Mä haluan matkalle. Autolla. Eurooppaan. Nyt ...
  Mutta ihanaa, että pääsen kanssasi näin virtuaalisesti matkalle ja nauttimaan linnoista, majapaikoista, puutarhoista ja kaikesta.
  Suloista sunnuntaita Allulaan!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kivaa sunnuntaita sullekin. Toivottavasti Dublinin keikka meni hyvin.

   Löschen
 11. Minusta nuo muotopuutarhat ovat tylsiä, paitsi että niissähän olisi kiva leikkiä piilosta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ei tuolla kyllä olisi ollut tarpeeksi piilopaikkoja

   Löschen